Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
NASZE PLAKATY - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: NASZE PLAKATY (/Thread-NASZE-PLAKATY--845)

RE: NASZE PLAKATY - Albertino - 14-12-2013

poprawianie nic nie pomoże, kiepskie to i tyle :P

RE: NASZE PLAKATY - Lawrence - 14-12-2013

Przykro mi Drogi patyczaku, tak jak zawsze pełen podziwu i pokory wypowiadałem i wypowiadam się o Twoich pracach, tak tym razem jestem jednak na nie. Te wieżowce mają symbolizować mózg, czy jak? W ogóle lepiej by było, gdyby jednak miasto było czterokrotnie większe, aby bardziej wyglądało to jak labirynt.

RE: NASZE PLAKATY - patyczak - 14-12-2013

Hehe, spoko Lawrence:D Tak jest jak człowiek na siłę chce wymyślić jakiś pomysł, żeby tylko coś zrobić i pobawić się techniką:)

RE: NASZE PLAKATY - Mierzwiak - 14-12-2013

patyczaku, będę brutalny, wybacz:

Do tego paździerza powinieneś dołączyć kupon rabatowy do okulisty, co by każdy mógł do razu pobiec i ratować swój wzrok.

:(

RE: NASZE PLAKATY - wujo444 - 14-12-2013

Mnie się koncepcja podoba, za to nad wykończeniem mógłbyś popracować.

BTW: czy to będzie odpowiedni temat, żeby powiedzieć Mierzwiakowi że przeniesienie bloga na tumblr to największa pomyłka roku i powinien przemyśleć swoje życie? :)

wujo, ja nie przeniosłem bloga, tylko go zlikwidowałem. Do your research :)

W sensie, ze tumblr od początku nie jest formą bloga czy od teraz nie będziesz już na tumblerze nic pisał?

Nie zamierzam pisać, a jeśli już to góra ze 3 zdania.

Nie zmieniaj tematu, wytłumacz się z tej Incepcji! :)

Hah, no cóż tu tłumaczyć:D Wymarzyłem sobie, że budynki (bo chciałem jakoś wykorzystać nowo odkrytą możliwość tworzenia prostych brył w 3D) przejdą płynnie w ludzki kręgosłup i potem może w mózg albo w coś, co sugerowało by jakoś jego pracę przy tworzeniu miasta ze snu.

Pomyślałem, że to będzie mega dziwne, ale w sumie Incepcja to film o snach, więc surrealizm nie zawadzi:D

I o ile do koncepcji nie jestem w ogóle przekonany (jak wyżej pisałem - czasem fajnie coś zrobić, nawet jak pomysł jest głupi i wymuszony, bo zawsze człowiek się czegoś nauczy), to jednak czysto estetycznie dolna połowa plakatu mi się podoba;)

RE: NASZE PLAKATY - SonnyCrockett - 14-12-2013

Czyli najlepiej wyszła okrężnica ;)

Można tak powiedzieć:P

Cytat:Nie zamierzam pisać, a jeśli już to góra ze 3 zdania.

Mnie wystarczy, że bezzdaniowo będziesz dzielił się fajnymi plakatowymi znaleziskami;)

RE: NASZE PLAKATY - Phlogiston2 - 16-12-2013

Szkoda, że zabrakło genialnego plakatu z Jokerem, ale i tak fajny zbiór:
http://gorna-polka.pl/plakaty-filmowe-dr-mierzwiaka/

RE: NASZE PLAKATY - mcclane83 - 24-01-2014

[Obrazek: xh7e.jpg]

RE: NASZE PLAKATY - Mefisto - 24-01-2014

całkiem fajne

RE: NASZE PLAKATY - Lawrence - 24-01-2014

Też tak sądzę, a MacGraw to nawet tutaj trochę Lanę Del Rey przypomina. :)

RE: NASZE PLAKATY - Mierzwiak - 24-01-2014

Kompozycja się wali jak na moje oko. Coś mi nie gra w tym czarnym polu na dole, w ogóle pod tytułem jest za dużo wolnej przestrzeni. Osobiście postawiłbym w całości na biel, a już na pewno nie ucinałbym głowy MacGraw.

RE: NASZE PLAKATY - Mental - 24-01-2014

Czemu McQueen taki przygarbiony się wydaje? ;) I przypomniałeś mi, że najwyższa pora na powtórkę tego znakomitego filmu.

RE: NASZE PLAKATY - mcclane83 - 25-01-2014

Mierzwiak - 2 wersje, w jednej pozbylem sie zbednej ilosci czarnego tla, druga czysta. Troche poprawilem kompozycje.

Mental - poprawilem garb ;)

Dzieki.

[Obrazek: wfdg.jpg]

[Obrazek: 58x1.jpg]

RE: NASZE PLAKATY - Mierzwiak - 25-01-2014

Wersja z czarnym tłem dla tytułu jednak najlepsza :) Teraz najlepiej by było gdybyś wkomponował tam jakiś czadowy tagline.

RE: NASZE PLAKATY - Mental - 25-01-2014

Tagline koniecznie! I moim zdaniem warto usunąć z kolby tę papierową torbę, nawet pomimo faktu, że w filmie to stały element pompki ;)

Od 1:22