![]() |
|
NASZE PLAKATY - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: NASZE PLAKATY (/Thread-NASZE-PLAKATY--845) |
RE: NASZE PLAKATY - Motoduf - 09-03-2014 Trochę niestety zniszczone, bo to z pudła od VHS. Chciałbym zdobyć oryginał i powiesić na ścianie. RE: NASZE PLAKATY - mcclane83 - 11-03-2014 (08-03-2014, 22:17)Mierzwiak napisał(a): Mój pierwszy komercyjny projekt. Ostatecznie rozminąłem się wizją z reżyserem, ale parę groszy wpadło :) Mógłbyś jakieś szczegóły tego projektu przedstawić? RE: NASZE PLAKATY - Mierzwiak - 11-03-2014 To miał być plakat do krótkometrażówki "Outsiders" osadzonej w uniwersum "The Walking Dead". Ostatecznie plakaty (bardzo dobre skądinąd, przynajmniej dwa z trzech) zrobił Adam Rabalais którego prace znam z devianta. Co najciekawsze/najdziwniejsze, to gdy reżyser napisał do mnie z propozycją jako przykład plakatów które mu się podobają wysłał mi... grafiki Adama ;) http://outsidersthefilm.com/the-project/ RE: NASZE PLAKATY - Mental - 11-03-2014 Fajne plakaciki, szczególnie dwa pierwsze od prawej: RE: NASZE PLAKATY - mcclane83 - 12-03-2014 Dobra, ostatnie podejscie do tematu 'psów' :) ![]()
RE: NASZE PLAKATY - Motoduf - 12-03-2014 O żesz, naprawdę zajebiste! :) RE: NASZE PLAKATY - Bucho - 12-03-2014 Plakaty do Outsiders naprawde spoko, zwlaszcza pierwszy od prawej - no i jest kult sloneczka ;) RE: NASZE PLAKATY - Mierzwiak - 12-03-2014 Stylistyka hollywoodzkich blockbusterów kompletnie nie pasuje mi do Psów. RE: NASZE PLAKATY - Danus - 12-03-2014 Zdecydowanie ten pierwszy jest najlepszy, ale mam takie same zastrzeżenie co Mierzwiak. RE: NASZE PLAKATY - mcclane83 - 12-03-2014 Chciałem sprawdzić, czy dam radę zrobić coś na modłę, jak to trafnie ująłeś 'holliwodzkich blockbusterów'. Poza tym sam Pasikowski nawiązuje stylem do akcyjniaków made in USA. Niebieski i pomarańcz trochę daje po oczach, ale z tego co pamiętam scena na wysypisku też była nakręcona w takiej tonacji. Jest jescze kilka innych ujęć utrzymanych w dość jaskrawych barwach - Kondrat w aucie, kiedy dostaje kupon, scena przed hotelem w drink barze. Wiem, że plakat rozbiega się trochę z ogólnym wydźwiękiem PSÓW, ale jako sam w sobie wydaje mi się dość klimatyczny. RE: NASZE PLAKATY - Mierzwiak - 13-03-2014 (12-03-2014, 19:59)mcclane83 napisał(a): sam w sobie wydaje mi się dość klimatyczny.Dobrze Ci się wydaje :) RE: NASZE PLAKATY - mcclane83 - 10-04-2014 Ostatnio, przeglądając profil plakatów filmowych Mierzwiaka na ‘fejsie’, dogrzebałem się do postu, dotyczącego szkaradneg wydania Willowa na BR. Szkoda, że ani wcześniejsze wydanie DVD, ani obecne BR nie doczekały się właściwego artworku. Mile wspominam art, który przytrafił się wydaniu VHS (Willow na tarczy, pomykający po śniegu, różdżka na kształt miecza świetlnego, itd... ) Stwierdziłem, że warto zmierzyć się z tematem...
RE: NASZE PLAKATY - Juby - 10-04-2014 Sam plakat - ŚWIETNY. Ale muszę się przyczepić do mało widocznej tytułowej postaci. RE: NASZE PLAKATY - Mefisto - 10-04-2014 Znakomity poster - tylko czemu Madmartigan ma taką małą głowę (a przynajmniej taka się wydaje w porównaniu do reszty ciała)? No i jego miecz też dziwnie wygląda. RE: NASZE PLAKATY - Mierzwiak - 11-04-2014 Bardzo fajny, w sam raz na okładkę :) RE: NASZE PLAKATY - mcclane83 - 11-04-2014 Poprawiłem miecz, faktycznie wyglądał mało metalicznie. Głowa wydaje mi się ok, może zbroja trochę ją optycznie pomniejsza. Willowa nie umieściłem na pierwszym planie bo Madmartigan wygląda kozacko w tej pozie i nie chciałem go przysłaniać ;)
RE: NASZE PLAKATY - Mefisto - 11-04-2014 (11-04-2014, 13:30)mcclane83 napisał(a): Głowa wydaje mi się ok, może zbroja trochę ją optycznie pomniejsza. Bardzo możliwe, bo jak ją zmierzyć to sama w sobie jest ok. RE: NASZE PLAKATY - Mental - 12-04-2014 Ta panna z garnkiem na głowie wygląda troche śmiesznie. Nie można jej czegoś innego nasadzić na łeb? ;) RE: NASZE PLAKATY - Martinipl - 12-04-2014 mclane - ależ ty zajebiście rysujesz/kadrujesz - świetne wyczucie. Ten plakat do Psów z góry (na tej stronie) rewelka, a ten z Willow to normalnie szok. Zazdroszczę talentu! I nie ma to tamto - za 3 lata będę lepiej malować! RE: NASZE PLAKATY - Proteus - 12-04-2014 Ale to chyba nie jest oryginalny rysunek? To są kadry z filmu, przefiltrowane w Photoshopie. Dobrze mówię? |