Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson (/Thread-Star-Wars-Episode-VIII-The-Last-Jedi-2017-re%C5%BC-Rian-Johnson--3934)

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Doppelganger - 15-12-2017

@Kuba - nietrudno znaleźć, Disney jeszcze nie usunął Oczko

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/the-last-jedi-plot-luke-skywalker-script-mark-hamill-jedi-a7692386.html

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Dr Strangelove - 15-12-2017

@Arahan

Na szczęście dałem 4/10. Jest z czego obniżać.
Głos Gustlika w "TFA" to jednak było coś Duży uśmiech
Tutaj widzę, że będzie Grigorij.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Dirk - 15-12-2017

(15-12-2017, 12:30)Dr Strangelove napisał(a): Jakby dostali kilka pudełek puzzli i zaczęli z tej mieszanki na siłę układać nowy obrazek. A jak nie pasuje, to walą młotkiem, żeby jeden element wpasować w drugi.

I to jest to, co mnie najbardziej drażni, szczególnie w świetle wypowiedzi nowej szefowej LucasFilm, Abramsa i twórców, że mają ogromny szacunek do OT, wychowali się na niej i są dumni, że mogą dodać coś do tego świata i przywrócić dawną magię. Bla, bla, bla... A potem biorą to, co miliony ludzi lubią (a kilka tysięcy nerdów kocha) i rozjeżdżają walcem...

No i będą doić tą markę, jak Luke to dziwne zwierzę w TLJ... (co jest zrozumiałe z biznesowego punku widzenia - nie po to wydali 4 mld $ żeby teraz zamknąć serię w sejfie).

Może po prostu "I'm too old for this shit!"

Dobrze, że "Back to the Future" jest bezpieczny dopóki żyją Robert Zemeckis i Bob Gale.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Doppelganger - 15-12-2017

Gówno a nie szacunek. Po prostu postanowili rozjechać starą trylogię i starych bohaterów (
) aby wprowadzić i promować swoich. Dodajmy, że bohaterów (poza Kylo) o których naprawdę mało wiemy i ciężko ich polubić.

Z marketingowego punktu widzenia to ma sens, z każdego innego nie.

No i ta polityka równości Disneya... Narzekaliście na midichloriany Dżordża (słusznie), że odzierają Moc z tajemnicy itp. A tutaj co mamy? Prawie każdy gówniak i noname bez treningu może wymiatać, wystarczy że "sięgnie w głąb"... Znowu marketing pod 10-latków w połączeniu z żenującym humorem.
Brakowało tylko, aby ten szczyl na końcu wsiadł na tę miotłę i odleciał.

Czy tylko mnie zgrzytał ten dialog Poe i Huxa na początku filmu? Co tam było, jakieś żarty o matkach?! Albo BB-8 pilotujący AT-RT? (tak wiem, Chewbacca robił to wcześniej ale to Chewbacca).

To wszystko jest pisane i robione na kolanie bo lud i tak wszystko kupi.
Ja pierd... jaka ta nowa trylogia jest żenująca.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Arahan - 15-12-2017

Ale co Ci nie pasuje w tym małym chłopaku? Przecież Jedi w prequelach było pełno, gdzieś ich musieli znaleźć, ktoś ich musiał dostarczyć do akademii. Dla mnie to, że ktoś może mieć w sobie moc i nie być spokrewniony z wielkimi mistrzami jest bardzo spoko rozwiązaniem.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Badus - 15-12-2017

Ciekawe czy ktoś pokusi się o wyprodukowanie "SW: The Last Jedi - Fuck you, Disney! Edition"

Sceny do odstrzału na start:

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - szopman - 15-12-2017

A tak wgl to ten film by sie zajebiście kończył gdyby zakończyć go w momencie
Uśmiech

Niemożliwe zrobić taką wersję, trzeba by wywalić połowę filmu i wszystko przemodelować.
@Arahan - nie chodzi o to, że pomysł mi nie pasuje tylko jak DIsney to wszystko robi i jak ŁATWO to każdemu teraz przychodzi (odnalezienie Mocy, okiełznanie jej itp). Rey robi to bez żadnego treningu, młody jak widać też.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Badus - 15-12-2017

Podczas seansu przeleciało mi przez myśl, czy Disney nie strolluje totalnie i w tym momencie nie zrobi właśnie cięcia pod kolejny film.

Ależ wtedy byłoby słychać dźwięk pękających pośladków ultrasów SW Oczko

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Huntersky - 15-12-2017

No totalnie fantastyczny pomysł, zakończyć film bez finału. Ogarnijcie się.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Arahan - 15-12-2017

@Doppelganger - ale przecież młody tylko przyciągną miotłę z odległości 10 cm od jego ręki Oczko nie róbmy z niego Jedi Master

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Dr Strangelove - 15-12-2017

Zaczyna od miotły a skończy na robieniu horkruksów.

PS. Film powinien się kończyć po 15 minutach jak niszczą flotę Rebelii.

Przesadzacie, serio. Tym bardziej, że zakończenie w tym filmie to najmniejszy problem Uśmiech

(15-12-2017, 15:18)Arahan napisał(a): @Doppelganger - ale przecież młody tylko przyciągną miotłę z odległości 10 cm od jego ręki Oczko nie róbmy z niego Jedi Master

Luke nie potrafił nawet tego jako nastolatek. A Anakin miał tylko wyostrzone zmysły i mega refleks itp. Takich cudów wtedy jeszcze nie robił (nie wyjeżdzać mi tu z rozwaleniem statku droidów).

Wygranie wyścigu racerów, rozwalenie statku droidów, itp - to nie jest przypadek i to pokazywało jego specjalne zdolności.
A chłopaczek tylko przyciągnął miotłę, nie róbcie z niego drugiego Obi-Wana Uśmiech może wcześniej bawił się mocą, może czuł, że ma coś w sobie i próbował coś.

Luke siedział na farmie i jedyne o czym marzył to kariera pilota, a chłopak obrabiał w stajni konio-koty, więc może inaczej to wszystko postrzegał.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Mierzwiak - 15-12-2017

(15-12-2017, 14:22)Dirk napisał(a): I to jest to, co mnie najbardziej drażni, szczególnie w świetle wypowiedzi nowej szefowej LucasFilm, Abramsa i twórców, że mają ogromny szacunek do OT, wychowali się na niej i są dumni, że mogą dodać coś do tego świata i przywrócić dawną magię. Bla, bla, bla... A potem biorą to, co miliony ludzi lubią (a kilka tysięcy nerdów kocha) i rozjeżdżają walcem...
A nie drażni cię że to samo zrobił George Lucas, ich... twórca? (O tym jak masakruje OT komputerowymi dodatkami nie wspominając?) Bo moim zdaniem szkody wyrządone w nowych filmach są na ten moment nieporównywalnie mniejsze do tego co Lucas zrobił partoląc historię Anakina.

Prawda jest taka że ani PT, ani EVII-VIII to nie są filmy godne oryginałów, których wątki i bohaterów należało zostawić w świętym spokoju.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Capt. Nascimento - 15-12-2017

Nie rozumiem zarzutów względem Luke'a Skywalkera:

To, że

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Huntersky - 15-12-2017

@Nascimento

Czasu jeszcze dużo, ale już dziś mogę przyjmować zakłady, że