Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

- Mefisto - 28-01-2010

Mental napisał(a):o ja jebie. to jakiś sen musi być. Mann, Scorsese i Fincher kręcą seriale dla HBO.

świat się kończy Mental...

- picek - 28-01-2010

widzieliście nową stronę internetową HBO? fajna, są zdjęcia seriali w genialnej jakości.
ja już mam six feet under na tapecie :)

- Mental - 28-01-2010

Mefisto napisał(a):świat się kończy Mental...

jeszcze niet. brakuje Eastwooda i Verhoevena.

- B2Ka - 29-01-2010

No tak ale niestety w większości to będą chyba tylko odcinki pilotażowe nakręcone przez samych Mistrzów? Bo chyba nie mają zbytnio czasu na robienie tasiemców. Mam nadzieję, że każdy z tych zapowiedzianych seriali będzie mini-serią, a nie kolejnym tasiemcem.

- Artemis - 29-01-2010

Eee... Zdefiniuj "tasiemiec" w temacie "HBO"

- Albertino - 29-01-2010

Dokładnie :) Oni nie są autorami tych seriali - wyreżyserują piloty i na tym się zapewne skończy.

- simek - 29-01-2010

Rany, wiadomo, że tacy reżyserzy nie poświęcą roku życia zajmując się reżyserią całego sezonu serialu, tylko nakręcą pilot, zatwierdzą/poprawią scenariusz, zaakceptują reżyserów, powiedzą co i jak ma być zrobione jeśli mają się zgodzić na promowanie serialu swoim nazwiskiem. Mam nadzieje, że udział wymienionych panów będzie taki jak Alana Balla w przypadku SFU - był reżyserem i scenarzystą tylko dwóch odcinków(pierwszy i ostatni), ale czuć, że to jego serial.

- Jakuzzi - 29-01-2010

simek napisał(a):Mam nadzieje, że udział wymienionych panów będzie taki jak Alana Balla w przypadku SFU - był reżyserem i scenarzystą tylko dwóch odcinków(pierwszy i ostatni), ale czuć, że to jego serial.

Nie sadze. Scorsese rezyseruje tylko pilot BE, nie jest natomiast jego tworca, tak jak Ball byl SFU. Tworca BE jest Terence Winter.

- simek - 29-01-2010

Gwoli ścisłości, to imdb podaje, że scenarzystą dla 7 odcinków, reżyserem dla 2.

- simek - 29-01-2010

Hm... Jestem kiepski w dodawaniu do 10 ;-)

- Snuffer - 30-01-2010

Przypadek że to najlepsze odcinki? : )

- Artemis - 30-01-2010

Niekoniecznie, chociaż to czołówka

- Snuffer - 30-01-2010

Właściwie tylko Parallel Play się wyróżnia, jak dla mnie może to nie najlepsze, ale na pewno najbardziej zapadające w pamięć i 'ruszające' odcinki.

- Mental - 30-01-2010

ale tam nie ma najlepszego epizodu SFU - That's My Dog!

- Snuffer - 30-01-2010

No wyjątki są. Mojego ulubionego epizodu też nie ma.
Powiem szczerze że 'That's My Dog' bardzo lubię z powodu szoku jaki oferuje. Jednak najlepszym bym go nie nazwał. Choćby dlatego że ani razu do niego nie wróciłem. Robi największe wrażenie? Tak. Najlepszy? Nie.

- Moondoc - 30-01-2010

Nikt nie czeka na Treme?

Teaser jest dość skromny, ale mnie ostatecznie przekonał, że szykuje nam się kolejny wielki serial HBO.

- Glut - 30-01-2010

Snuffer napisał(a):Choćby dlatego że ani razu do niego nie wróciłem.

Bo jest zbyt odpychający. Piszę całkiem serio, mi się odechciało SFU po tym odcinku, taki jest hardkorowy i nieprzyjemny.

- Snuffer - 30-01-2010

Treme - super sprawa, super fabuła i jest Kim Dickens - yeah : )

- Glut - 30-01-2010

Moondoc napisał(a):ale mnie ostatecznie przekonał, że szykuje nam się kolejny wielki serial HBO.

Bez przesady, jest intrygujący i niewiele mówi o samym serialu. Ja czekam na Treme z tego względu że zapowiada się swoista kontynuacja The Wire.

- Moondoc - 30-01-2010

Sam sobie przeczysz, skoro ma być swoista kontynuacją The Wire, to znaczy, że będzie wielki :wink:

Poza tym mnie kupili muzyką i właśnie tym, że nie wyłożyli wielu kart na stół.