![]() |
|
Hellboy (temat ogólny) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: Hellboy (temat ogólny) (/Thread-Hellboy-temat-og%C3%B3lny--1135) |
RE: Hellboy (temat ogólny) - SonnyCrockett - 19-12-2018 Jestem totalnie na nie. Hellboy w stylu Thor: Ragnarok to nie jest dla mnie interesujące wykorzystanie tej postaci to próba wykorzystania trendów dla szarych zjadaczy popcornu. Podtrzymuj też opinie że nie spodziewają się sequeli bo z wszystkich ciekawych motywów wyprztykają się w pierwszym filmie. Trailer to mix. niemal wszystkich komiksów z Hellboyem. RE: Hellboy (temat ogólny) - shamar - 19-12-2018 Wygląda beznadziejnie. Jako film i wizualnie. A trzeba było zrobić trzecią część, RE: Hellboy (temat ogólny) - Grievous - 19-12-2018 Czyli zamiast finału trylogii Del Toro, otrzymamy budżetową wersję filmów Del Toro.
RE: Hellboy (temat ogólny) - Mierzwiak - 19-12-2018 Wizualnie faktycznie bida z nyndzom, natomiast podoba mi się ryj Hellboya; wygląda o wiele bardziej realistycznie i organicznie niż ten Perlmana. RE: Hellboy (temat ogólny) - zombie001 - 19-12-2018 Było oczywiste, że to wizualnie nie miało szans zrównać się z Del Toro. Mam nadzieję, że mimo wszystko, nie odzwierciedla on klimatu filmu. =/ RE: Hellboy (temat ogólny) - Proteus - 19-12-2018 (19-12-2018, 21:25)Mierzwiak napisał(a): Wizualnie faktycznie bida z nyndzom, natomiast podoba mi się ryj Hellboya; wygląda o wiele bardziej realistycznie i organicznie niż ten Perlmana. Ja mam własnie na odwrót. Nowy Hellboy nie wygląda zle, ale w porównaniu z Pearlmanem, jego ryj za bardzo zalatuje majkupem. W sensie, widać, że wszystkie te wyolbrzymione rysy twarzy i potężne brwi, to czysty prosthetic i silicon, Pearlman natomiast, z ryja już taki był, przez co jego ekspresja wyglądała dla mnie minimalnie naturalniej. Sam zwiastun wygląda tanio w chuj, ale na film czekam. Ta seria ma niekończący się potencjał, obsada świeta, przeniesienie akcji do Anglii, też sympatyczne. RE: Hellboy (temat ogólny) - Arahan - 19-12-2018 Komiksów nie znam. Hellboye Del Toro bardzo lubię, to wygląda tak sobie. RE: Hellboy (temat ogólny) - Lawrence - 20-12-2018 Nie znam komiksów, ale kupowałem Hellboya, głównie przez wizualną stronę filmów Del Toro. Tutaj jakieś to wszystko takie szare i nieciekawe. :/ RE: Hellboy (temat ogólny) - MOLQ - 20-12-2018 Zbyt komediowo to wygląda, szkoda że nie mrocznie. Już kij z charakteryzacją Hellboya, dla mnie może być, ale ta cała otoczka, kurczę trochę Men in Black zmieszane z Deadpoolem, ale to chyba nie ten kierunek. RE: Hellboy (temat ogólny) - Dr Strangelove - 20-12-2018 Pewnie to głupie pytanie w kontekście tego typu historyjek, ale jak ten diabeł zakłada płaszcz? Czy najpierw zakłada płaszcz a potem tę rękawicę? A może nigdy nie zdejmuje płaszcza po prostu? RE: Hellboy (temat ogólny) - Arahan - 20-12-2018 Pytanie którego się nie spodziewałem :) RE: Hellboy (temat ogólny) - nawrocki - 20-12-2018 Może ma regulowany rękaw? Pracuje w końcu w rządowej agencji, chyba ich stać na porządnego krawca :) RE: Hellboy (temat ogólny) - Dr Strangelove - 20-12-2018 Ok, kupuję to wyjaśnienie (przynajmniej do czasu pojawienia się jakiejś ciekawszej teorii) :) RE: Hellboy (temat ogólny) - harlequinade - 20-12-2018 ![]() lol RE: Hellboy (temat ogólny) - Arahan - 21-12-2018 Gdyby tam była Eva Green ... RE: Hellboy (temat ogólny) - harlequinade - 26-12-2018 ![]() Swegen :D RE: Hellboy (temat ogólny) - Pelivaron - 27-02-2019 Pomimo tego, że zwiastuny sprawiają się, że środku pytam siebie "po cholerę ten film?" to jednak się wybiorę: https://www.comicbookmovie.com/hellboy/hellboy-reboot-starring-david-harbour-has-officially-been-rated-r-a166774?fbclid=IwAR0HxjYwDhpJ4ztl2atS_bJee1OIumFunlPM_eKpKjk4jKIay7fUfYRlvDg RE: Hellboy (temat ogólny) - Paszczak - 01-03-2019 Nadal żenada, ale za to brzydko się wyrażają. Czy ta imitacja Bebopa z TMNT to ma być Gruagach (względnie Grom)? Poza tym okazuje się, że Pająk Jeruzalem był nazistą. RE: Hellboy (temat ogólny) - zdzichon - 01-03-2019 Zdecydowanie brakuje estetycznego zmysłyu Del Toro. Tak bardzo chciałbym zobaczyć wszystko co się pojawia w tym zwiastunie tylko wykonane mniej generycznie. Jak można wziąć te przegenialne projekty graficzne Mignoli i zmienić je w takie płaskie coś. Najbardziej przypomina mi to te parę one shotów, w których zamiast Mignoli dano Hellboya do rysowania jakimś innym rysownikom. Do obejrzenia na Netfliksie czy tam innym streamie jak nie bedę miał akurat co włączyć. RE: Hellboy (temat ogólny) - Badus - 02-03-2019 Wygląda trochę jak horrorowy odłam MCU - liczyłem, że gdzieś na drugim planie zamiga Ghost Rider :) Najbardziej boli postawienie na CGI, bo same patenty wydają się spoko (pomijając, że generyczne), ale przez to, że są komputerową sraką, a nie animatroniką/charakteryzacją/czymkolwiek praktycznym, to wyglądają daremnie. Nie mówię nie, poczekam na sensowne recki. Największy plus? Milla Jovovich - mniam ;] |