![]() |
|
Drive - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Nicolasa Windinga Refna (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Nicolasa-Windinga-Refna--85) +---- Wątek: Drive (/Thread-Drive--2176) |
RE: Drive - Snappik - 14-09-2011 Psia mać, ale gówno - Drive nie grają w moim Heliosie. RE: Drive - Jakuzzi - 14-09-2011 Gdzie jeszcze grają Drive w kinach? Nie krępujcie się i wpisujcie miasta!... RE: Drive - Lawrence - 14-09-2011 (14-09-2011, 12:21)Jakuzzi napisał(a): Nie krępujcie się i wpisujcie miasta!... Zabrzmiało trochę jak tekst z onetu ![]() RE: Drive - Snuffer - 14-09-2011 Facepalm. RE: Drive - Hitch - 14-09-2011 Na początku chciałem usunąć tę wymianę zdań, ale po namyśle stwierdzam, że musi zostać dla potomnych. Jednak wróćmy do tematu po tej chwili luzu
RE: Drive - Martinipl - 14-09-2011 zarezerwowałem bilety na piątek - nie mogę się doczekać. Być może napiszę reckę (teraz pracuje nad Heat vs The Town) RE: Drive - Pitero - 15-09-2011 Nie mogli dać tego filmu w tym tygodniu, gdy była posucha, tylko wpakowali w ten sam dzień co nowy film Almodovara. Znowu będę musiał dwa filmy w tym samym tygodniu zaliczać, nie lubię tego. Taka sama sytuacja jak z Geneza planety małp i Kapitanem Ameryką. RE: Drive - simek - 15-09-2011 Na stronie The New York Times klip z filmu z komentarzem reżysera. Nic szczególnie ciekawego nie mówi, ale, przynajmniej dla mnie słychać, że zna się na rzeczy i nie ma opcji, żeby zły film wyszedł. W ogóle to grają jednak w Cinema City, więc pójdę sobie w środę za pół ceny
RE: Drive - Snappik - 16-09-2011 Film jest rewelacyjny. Zastanawiam się nad postawieniem 10/10 ale muszę jeszcze trochę poukładać w głowie treść Co mi się podobało? Wszystko - skryty ale twardzielski Gosling, kurtka bohatera, wykałaczka, młotek, dobra Mulligan, niezły Brooks (choć jest go mało). Refnowi wyszła na zdrowie podróż za Ocean. Rozumie jankeski gatunek jak mało kto w dzisiejszym holly. Drive posiada zdecydowanie najlepsze sekwencje samochodowe (nie pościgowe, choć te są dobre, szybkie i emocjonujące) - byle przejażdżka o zmroku po ulicach LA nafaszerowana jest tu takim klimatem że klękajcie narody. A korzystając z terminologii motoryzacyjnej to Refn w drugiej połowie filmu spalił gumę Świetna muzyka, mistrzowskie zdjęcia, przyzwoita fabuła, megaklimaciarskie smaczki. Wreszcie 2011 rok doczekał się czegoś znakomitego. Fincher będzie musiał wspiąć się na wyżyny, aby przebić Duńczyka. Zobaczymy. Na dzisiaj Drive to dla mnie film roku. RE: Drive - Mental - 16-09-2011 Snappik, czyli epa jest? RE: Drive - Snappik - 16-09-2011 Jest Od pierwszej sekundy.
RE: Drive - Mental - 16-09-2011 Takiej odpowiedzi oczekiwałem. RE: Drive - Artemis - 16-09-2011 Film jest baaardzo poetycki - bardzo smutna love story, w ktorej brak szans na hollywoodzkie szczesliwe zakonczenie boli bardziej niz ilosc rozprysnietych mozgow Kapitalny soundtrack, klimat Los Angeles (tego noca i tego spalonego sloncem), pierwszorzedne aktorstwo. Widac europejska reke.
RE: Drive - nawrocki - 16-09-2011 Na RT 95% przy ponad 100 recenzjach. A u mnie w kinie wolą grać najnowsze wydzieliny Bessona. RE: Drive - Mental - 16-09-2011 Do tych, co widzieli film, któremu jutro wystawię 10/10 - Ron Perlman dużo gra?
RE: Drive - Artemis - 16-09-2011 dużo, najpierw się przestraszyłam, bo nie trafił do napisów początkowych, ale potem okazało się, że właściwie wiodący drugi plan
RE: Drive - Mental - 16-09-2011 Ogólnie to, co tutaj zdążyliście już napisać sprawiło, że mi stanął. Epa + smutne love story + rozpryśnięte mózgi + kult słoneczka + nocne jazdy po LA + epa + Ron Perlman, o ja jebie, nie mogę... ![]() RE: Drive - Snappik - 16-09-2011 Ron ma jedną wypierdzieloną w kosmos kwestię gdy Ogólnie wypasior, aż żal teraz wyjeżdżać na miasto o poranku
RE: Drive - Predator895 - 16-09-2011 Za 90 min wchodzę w to
RE: Drive - Crash - 16-09-2011 "Drive" to dźwięk, jaki wydają skórzane rękawiczki, gdy Gosling zaciska pięści. "Drive" to love story ubrudzona krwią. Dużą ilością krwi. "Drive" to film o bardzo złych ludziach, którzy muszą zginąć. "Drive" to ta piosenka i ta Wreszcie "Drive" to historia człowieka, który jest dobry w tym, co robi. Najlepszy. Ale jest sam. Chce to zmienić. I wtedy odkrywa w sobie zarówno dobro, jak i zło. 9/10 |