Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Hunger Games - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: The Hunger Games (/Thread-The-Hunger-Games--2620)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: The Hunger Games - Mierzwiak - 17-04-2013

Widać odwyk na niewiele się zdał i Mister Dwa Pytajniki wraca z nową porcją bredni :)

RE: The Hunger Games - Pitero - 28-04-2013

Jedynka to było gówno, nie oszukujmy się, ogromne rozczarowanie. Ten sam poziom co Zmierzchy, Pottery i podobny temu syf.

RE: The Hunger Games - desjudi - 30-04-2013

rozczarowanie =/= gówno.
I jak można stawiać w jednym szeregu Pottery i Zmierzch?

RE: The Hunger Games - Szaman - 30-04-2013

Bo każde fantasy dla nastolatków to syf? Nie pamiętam czyja to była złota myśl, ale teraz warto ją przytoczyć: "jest tutaj jeden kowboj i dziesięciu którzy starają się go naśladować". Nie myślałem, że kiedyś będę bronił Igrzysk Śmierci do których obejrzenia wcale mnie nie ciągnie, ale przecież różnicę jakościową między tym a Zmierzchem widać już po każdym, najmniejszym fragmencie (a Potter stoi chyba jeszcze wyżej).

RE: The Hunger Games - Juby - 30-04-2013

(30-04-2013, 15:18)desjudi napisał(a): rozczarowanie =/= gówno.
I jak można stawiać w jednym szeregu Pottery i Zmierzch?

Też nie wiem. Przecież nawet najsłabsze części Pottera są lepsze od Igrzysk.

RE: The Hunger Games - Szaman - 14-05-2013

Ona ma "mieć" skrzydła czy ponosi mnie wyobraźnia?
[Obrazek: 601923_10151565183805808_730347070_n.jpg]

RE: The Hunger Games - Mental - 14-05-2013

Robin Hood w spódnicy pójdzie do nieba?

RE: The Hunger Games - Juby - 14-05-2013

(14-05-2013, 18:35)Szaman napisał(a): Ona ma "mieć" skrzydła czy ponosi mnie wyobraźnia?

Who cares? Masz zamiar to oglądać?

RE: The Hunger Games - Persona non grata - 14-05-2013

Ma mieć skrzydła, bo po pierwszej części Katniss stała się symbolem rewolucji w Dystryktach i nazywa się ją Kosogłosem. To to zwierzątko z plakatu pierwszej części.

RE: The Hunger Games - Lawrence - 14-05-2013

A mnie się nawet plakat podoba, tylko że nie widzę na nim Jennifer Lawrence. Przynajmniej z twarzy to jakaś zupełnie inna dziewczyna.

RE: The Hunger Games - Mierzwiak - 14-05-2013

Jeśli chodzi o mainstreamowe tytuły w tym roku, to pod względem plakatów te, po których spodziewałem się najwięcej raczą nas samym gównem, natomiast te których w ogóle nie brałem pod uwagę pozytywnie zaskakują. Me likey!

RE: The Hunger Games - Szaman - 16-05-2013

Tagline na polskiej wersji tego plakatu to: "Słońce wschodzi, więc i ja powstaję" :)
http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Sze%C5%9B%C4%87+polskich+plakat%C3%B3w+kontynuacji+%22Igrzysk+%C5%9Bmierci%22-95764#

RE: The Hunger Games - desjudi - 16-05-2013

Mierzw, nie drażnią cię te setki filtrów?

RE: The Hunger Games - Mierzwiak - 16-05-2013

Jeszcze nie. Bodajże 2 lata temu instagramowe filtry zostały z powodzeniem zaadaptowane przez plakaty produkcji niezależnych i cieszę się, że wkroczyły do mainstreamu, a przynajmniej na razie, bo ten plakat akurat bardzo mi się podoba.

RE: The Hunger Games - Lawrence - 17-07-2013

[Obrazek: ibWc3vt.jpg]

Ten gest ręki Katniss, plus jej buty, trochę są takie... niepokojące, bym rzekł.

Plus taki tombraiderowaty kostium:

[Obrazek: 35912_10151660060385808_864764366_n.jpg]

RE: The Hunger Games - simek - 17-07-2013

Oni zginają mały paluszek, żeby nie było że hajlują?

RE: The Hunger Games - Monika - 17-07-2013

Tak, czy siak i tak budzi to jednoznaczne skojarzenia.

RE: The Hunger Games - Juby - 17-07-2013

Chyba jednak obejrzę drugą część (Jen wygląda obłędnie w tym ałtficie). :3

RE: The Hunger Games - military - 12-08-2013

Wow, myślałem że to będzie jakieś gówno dla dziewczynek na poziomie Zmierzchu, ale to był autentycznie DOBRY film. Wciągnął mnie jak diabli - kupiłem świat przedstawiony i chciałem dowiedzieć się o nim więcej. Fajna wizja s-f, tym bardziej realistyczna, że film z niczym się nie spieszy. Zmiotła mnie scena, w której sprzątacze przygotowują scenę przed losowaniem zawodników. Niby nic, ale pokazuje, że ten świat działa naprawdę; że to wszystko nie dzieje się z niczego. Detal, ale ucieszył mnie wielce.

Ogólnie cholernie mi się to podobało - miało duszę, bohaterów, własny styl, i szkoda mi było tylko tego, że z drugiej połowy ewidentnie wycięto stuff, żeby skrócić czas trwania. Podejrzewam, że wątek Woody'ego był znacznie bardziej rozbudowany, bo zrobili wielką aferę z kupowania sponsorów, a potem robili króciutkie przebitki na Woody'ego rozmawiającego z ludźmi przed wysłaniem sprzętu dla Katniss - wydawało mi się, że te rozmowy miały być wątkiem pobocznym, który wycięto. Przez takie zabiegi świat pozostał niejasny, ale mimo wszystko kleił się. Nie był to głupi film.

Podobało mi się bardzo. 8+/10 i chcę sequele, ale jak zobaczyłem nazwisko reżysera kontynuacji, to ręce opadły.

BTW: wycofuję wcześniejsze słowa o J.Lawrence - nadal jest brzydka jak diabli, ale aktorką jest bardzo dobrą.

RE: The Hunger Games - Mierzwiak - 12-08-2013

Podobne odczucie na temat Hunger Games miałem w trakcie oglądania tego filmu w kinie, ale poczekaj, z czasem i do Ciebie dotrze, jak debilne i bezjajeczne jest to filmidło.

Czemu opadły Ci ręce z powodu Francisa Lawrence'a? Przynajmniej wizualnie sequel będzie ciekawy, bo jedynka to zdjęciowa padaka, dosłownie i w przenośni.