Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Grand Theft Auto (seria) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Grand Theft Auto (seria) (/Thread-Grand-Theft-Auto-seria--2644)

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 09-11-2012

Screeny są wyraźnie podrasowane, tak samo jak podrasowane były te z IV. Nawet jeśli nie będzie wyraźnej poprawy w grafice, będę kontent. IV wciąż jeśli śliczna, a sądząc po tym jak fantastycznie zapowiada się Los Santos i okolice, trudno mi na cokolwiek narzekać w tej kwestii.

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 12-11-2012

Piaskownica w V ma być 3-5 razy większa niż teren w Red Dead Redemption. Co jednak najlepsze, cały teren będzie dostępny już na samym początku gry. Fuck yeah.

[Obrazek: 1352720510.jpg]
[Obrazek: 1352720546.jpg]
[Obrazek: 1352720630.jpg]
[Obrazek: 1352720671.jpg]
[Obrazek: 1352720690.jpg]

RE: Grand Theft Auto - simek - 12-11-2012

Nie wyobrażam sobie tak dużego terenu, mam nadzieje, że nie dodali na siłę gór, rzek i lasów, w których nic nie ma żeby tylko chwalić się jaki to wielki teren oddali do gry. W każdy razie już wiem, że pierwsze parę godzin gry w V to zapieprzanie do przodu w najfajniejszym możliwym samochodzie i rozkoszowanie się widokami :D

RE: Grand Theft Auto - Danus - 12-11-2012

Być może będzie to pierwsze GTA, jakie zakupię w dniu premiery na PS3.

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 12-11-2012

(12-11-2012, 17:39)simek napisał(a): Nie wyobrażam sobie tak dużego terenu, mam nadzieje, że nie dodali na siłę gór, rzek i lasów, w których nic nie ma żeby tylko chwalić się jaki to wielki teren oddali do gry.
Właśnie się zastanawiam czy te doniesienia nie są też zbyt przesadzone. 3xRDR brzmi jeszcze wiarygodnie, ale 5 to już za dużo. Podejrzewam że sam teren miejski, Los Santos, może być 2 do 3 razy większe od Liberty City.

Poza tym nawet jeśli byłoby to 5xRDR, to ciekawe czy liczy się też dno oceanu? Bo przecież nie będzie można nurkować w nieskończoność.

PS. Mają być podwodne jaskinie do eksploracji.

(12-11-2012, 17:39)simek napisał(a): W każdy razie już wiem, że pierwsze parę godzin gry w V to zapieprzanie do przodu w najfajniejszym możliwym samochodzie i rozkoszowanie się widokami :D
O to, właśnie to :)

RE: Grand Theft Auto - Mental - 13-11-2012

Cytat:W każdy razie już wiem, że pierwsze parę godzin gry w V to zapieprzanie do przodu w najfajniejszym możliwym samochodzie i rozkoszowanie się widokami

To + kupno dobrych broni. GTA w tej materii oferuje możliwości większe niż Texas, Vermont i Utah razem wzięte.

Właśnie - będą sklepy z bronią?

RE: Grand Theft Auto - Huntersky - 13-11-2012

Ponoć sklepy mają wrócić. W GTA IV nie było, bo w Nowym Jorku chyba takich po prostu nie ma.

RE: Grand Theft Auto - Gal Anonim - 13-11-2012

Jak to nie było sklepów, jak były.

Ale z lewymi handlarzami w podziemiach. A w V powróci klasyczne Ammunation.

Cytat:w Nowym Jorku chyba takich po prostu nie ma.
Oczywiście, że są, ale kupić trudniej niż w Utah czy Vermont. W NYC jak nie masz znajomego prokuratora, gliniarza albo polityka, to raczej broni legalnie nie dostaniesz.

A wracając do GTA, tak wyglądają sklepy w tej grze? Przecież to przypomina meline:

Ja bardziej myślałem o czymś takim:

RE: Grand Theft Auto - Snuffer - 13-11-2012

A co ma przypominać, skoro tylko w takich miejscach możesz kupić tam broń? Akurat sklepiki z bronią fajnie oddali w GTA IV, pamiętam że zawsze na początku gry wyciągałem pistolet u "dilerów", aby wyciągnęli swój lepszy model, potem kończyli z kulką w głowie, ja ze świetnym pistoletem i dwoma gwiazdkami na głowie (bo jeszcze koledzy wybiegali).
Ach, nie mogę się doczekać GTA V, są może jakieś informacje jak długo zajmie konwersja?

Cytat:A co ma przypominać, skoro tylko w takich miejscach możesz kupić tam broń?

W sumie to głupie pytanie zadałem. Przecież ci ludzie (bohaterowie GTA: pospolici przestępcy oraz inni wyjęci spod prawa) w życiu nie kupiliby broni legalnie.

Cytat: pistolet u "dilerów", aby wyciągnęli swój lepszy model, potem kończyli z kulką w głowie

Zabijałeś handlarzy bronią? Bezsensu. Ci ludzie powinni być kanonizowani, ja im krzywdy nie robię :)

RE: Grand Theft Auto - Hitch - 13-11-2012

Cytat:są może jakieś informacje jak długo zajmie konwersja?

Nie ma. Póki co, platformy docelowe to PS3 i Xbox. Pewnie tak jak zawsze konwersja na PC będzie kilka miesięcy po (wszystkie "duże" GTA, "L.A. Noire") albo nie będzie w ogóle (RDR). Nawet jeśli, na twoim miejscu martwiłbym się raczej poziomem optymalizacji, bo akurat tym Rockstar się nie może jakoś popisać od czasów "Vice City" i "San Andreas". Choć z drugiej strony współpracują z twórcami "Mafii 2", więc może chcą się od nich nauczyć tajników sztuki nadawania zajebistego wyglądu grze, a używania do jego renderingu przedpotopowego sprzętu :)

Max Payne 3 to chyba wystarczający dowód, że R* nauczyło się (mam nadzieję) konwertować gry :)

RE: Grand Theft Auto - Hitch - 13-11-2012

Nie wiem. W MP3 grałem tak jak bozia przykazała - na konsoli :)
Za to GTA3, GTA4 i LAN to koszmar pod tym względem.

EDYCIA:

http://www.rockstargames.com/

Jeśli ktoś jeszcze jakimś cudem tego nie widział - odliczanie do premiery drugiego zwiastuna GTA5. Huhu, jeszcze tylko 28 godzin :)

RE: Grand Theft Auto - PropJoe - 14-11-2012

fap fap fap

RE: Grand Theft Auto - Gal Anonim - 14-11-2012

smells like gta spirit

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 14-11-2012

Zgodnie z oczekiwaniami: zajebiste :) Ostatnia scenka kapitalna, coś mi mówi że mocno przeplatająca się fabuła opowiedziana za pośrednictwem trzech postaci będzie strzałem w dziesiątkę.

Wizualnie nie widzę wielkich różnic między V a IV, ot inny klimat. Ale za to jaki!

RE: Grand Theft Auto - Huntersky - 14-11-2012

Czy ja tam widzę Astona DB5? :) :) :)

RE: Grand Theft Auto - military - 14-11-2012

Średni ten drugi trailer - tzn. dobry, ale nieporównywalnie gorszy od pierwszego. Zupełnie inny klimat, jakaś badziewna akcja z gościem uwieszonym masztu na jachcie...