Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
21 / 22 Jump Street - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: 21 / 22 Jump Street (/Thread-21-22-Jump-Street--2741)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: 22 Jump Street - Mental - 28-09-2014

Jedynka rzeczywiście lepsza, ale też bez podniety. Dlatego oceny 10/10 dla dwójki wystawiane tu przez co niektórych są po prostu szokujące ;)

RE: 22 Jump Street - Gal Anonim - 28-09-2014

(28-09-2014, 21:37)Mental napisał(a): Dlatego oceny 10/10 dla dwójki wystawiane tu przez co niektórych są po prostu szokujące ;)
Racja. Też tak stwierdziłem, dlatego po przypomnieniu sobie filmu zmieniam ocene na bardziej adekwatne 19/10, przy czym jedynka utrzymuje swoje 20/10. :) Jedyne, czego się obawiam to, że trójka tego nie przebije.

RE: 22 Jump Street - Mental - 29-09-2014

Cytat: po przypomnieniu sobie filmu zmieniam ocene na bardziej adekwatne 19/10

Jedyne, co w tym nieśmiesznym filmie zasługuje na 19/10, to ten dialog w restauracji:

- What can a black man do to get some water around here?
- Give the fucking guy some water! He's black! He's been through a lot!

:)

RE: 22 Jump Street - Bucho - 06-10-2014

W koncu nadrobilem. Nic nowego nie napisze, rzeczywiscie miejscami robi sie zbyt nachalnie w przypominaniu, ze to sequel (oba od Ice Cube'a, od budzetu i butow, potem byo cos jeszcze), tempo tez zdziebko siada w 2/3 filmu, ale ogolnie calosc jest mega dobra. Ulubionych scen, smaczkow i innych pierdol od groma. Powtorze (zwlaszcza, ze juz zrobili beke w napisach koncowych), nastepna czesc niech bedzie juz "miejska", a do tego niech pojawi sie duet Cube & Offerman, troche w stylu 48 godzin (ok)

"YES! I AM! I'M YOUR BITCH!" - leze :)

RE: 22 Jump Street - Jakuzzi - 30-10-2014

Rozczarowanie. Raz, z uwagi na to, że po fajnej jedynce liczyłem na co najmniej tak samo dobrą dwójkę. Dwa, z uwagi na sporą liczbę pozytywnych opinii. Dla mnie Lord & Miller zaprezentowali w dwójce formę ewidentnie zniżkową - widać zmęczenie materiału, brak jakiegoś pomysłu na fajne poprowadzenie fabuły, żartów trafiających w punkt jest jak na lekarstwo.

Nie wystarcza mi przy tym argument, że co prawda jest wtórnie i schematycznie, ale tak miało być, bo to zbita z sequeli i mruganie okiem. Co z tego, że twórcy mają świadomość tego, iż sequeloza świadczy o lenistwie scenarzystów, skoro ostatecznie wchodzą w te same buty? Świadomość słabej formy nie usprawiedliwia słabej formy.

Przyznaję, kilka intertekstualnych meta-żartów, zwłaszcza z początku i końca filmu, jest spoko. Szkoda jednak, że toną one w morzu okropnie nudnego i wlekącego się środka. W pewnym momencie 22 Jump Street zwyczajnie przestaje być śmieszne, skupiając się na buddy movie obyczajowych wątkach. I generalnie nie było by to złe, gdyby nie to, że bardziej wymęczonego, wtórnego i pretekstowego wątku nie szło już chyba wymyślić. Ja czaję, że to z definicji głupkowata komedia, a nie nowy film Jasona Reitmana, ale jeśli tak to czemu Lord & Miller poświęcają tak dużo czasu na rozwijanie tego pretekstowego wątku, tego flegmatycznego niby konfliktu, który ostatecznie ucinają w kompletnie zlewczy sposób?

Pomijam już to, że twórcy w ogóle nie wykorzystali potencjału drzemiącego w usytuowaniu akcji na uniwerku. W przeciwieństwie do jedynki, która fajnie i pomysłowo zbijała się z licealistów, uniwerkowe żarty dwójki są powierzchowne i banalne (chlanie na umór albo wydziwianie na slamie poetyckim).

RE: 22 Jump Street - Capt. Nascimento - 30-10-2014

Mental napisał(a):Jedyne, co w tym nieśmiesznym filmie zasługuje na 19/10, to ten dialog w restauracji:

Eee że jak?

Większość filmu nie jest aż tak śmieszna ale te powyższe i jeszcze parę innych to moim zdaniem czyste komediowe złoto. :D

RE: 22 Jump Street - Mental - 30-10-2014

Akurat te sceny mnie nie śmieszyły. Były wymuszone imo.

RE: 22 Jump Street - Lawrence - 11-11-2014

Ale zabawny film, nawet nie wiem czy się więcej nie uśmiałem niż na jedynce. To co mi się najbardziej podobało i co jest największą zaletą tego filmu, to jak podchodzi do samego pomysłu bycia sequelem. Te wszystkie aluzje, z kapitalną sceną pościgu, aż miło się to ogląda i słucha.
Nie wspominając o wielu smaczkach, jak chociażby, że znowu plakat z kompozytorem Markiem Mothersbaughem pojawia się na ścianach.

Miałem obawy co do tego sequela, ale teraz, a także po świetnym "Lego:The Movie" ufam tym twórcom i spokojnie mogę czekać na "trójkę".
8/10

RE: 22 Jump Street - Grievous - 27-05-2015

Jedynka była ok, ale serca mi nie podbiła. W zasadzie, pamiętam głównie z niej całkiem zabawny finałowy pościg i cameo Deppa. Ale sequel? Złoto :)

Wszystko działa tu lepiej- chemia Hilla z Tatumem, ŚWIETNE żarty czy nawet forma meta filmu. Zdecydowanie jedna z najlepszych komedii ostatnich lat. Jeżeli ekipa się nie zmieni, to na trójkę lecę do kina.

Plus, dobrze się dowiedzieć że to jednak nie jest tak, że filmy komediowe przestały mnie bawić, a po prostu, większość z nich to nieśmieszne gówno :P Tak, patrzę na was "Bridesmaids" i "Anchorman".

RE: 22 Jump Street - Mefju - 30-05-2015

Jedyne co w tym filmie mnie rozbawiło to napisy końcowe(jedne z lepszych jakie widziałem w sumie) a tak to po prostu kolejna część nagrań gdzie Tatum i Hill przyszli na plan posucharzyć (nie wiem czy taki typ słownictwa tu przejdzie by nie zostać zdyskwalifikowanym przez fanów serii ale film mnie zupełnie nie śmieszył) Na plus jednak rola Tatuma,jedyna w której się odnalazł. Ogólnie film jest dobrą rozrywką i pastiszem buddy movies tylko w kolejnej cześci powinni mniej "zabawnych tesktów" dawać Hillowi.

RE: 22 Jump Street - raven.second - 30-05-2015

Mam dziwne wrażenie, że sam sobie przeczysz... zwłaszcza tutaj
Cytat:Jedyne co w tym filmie mnie rozbawiło to napisy końcowe
oraz tutaj
Cytat:film jest dobrą rozrywką i pastiszem buddy movie
:D

RE: 22 Jump Street - Gieferg - 30-05-2015

Zdaje się, że to kolejny spambot-generator pretekstowych postów kwalifikujący się pod natychmiastowego bana.

(30-05-2015, 15:14)'Gieferg' napisał(a): Zdaje się, że to kolejny spambot-generator pretekstowych postów kwalifikujący się pod natychmiastowego bana.

Założyłem tu konto,napisałem nieprzychylnie o filmie i już mam dostać bana ?  Ciekawe zasady tu panują.

Chodziło mi o to,że mimo humoru,który do mnie nie trafił ciekawiła mnie jako tako fabuła i nawiązania.

RE: 22 Jump Street - Juby - 30-05-2015

Bana raczej możesz dostać za takie krótkie komentarze pisane jeden pod drugim. Nie mogłeś edytować pierwszego posta i dodać w nim to zdanie? Stawiania spacji po przecinkach nie uczyli w szkole?

RE: 22 Jump Street - Szaman - 30-05-2015

Rany, z takim podejściem forum nigdy nie zyska nowych użytkowników. A potem płacz, że wszystkie wątki prowadzą do Teksasu :)

RE: 22 Jump Street - Danus - 30-05-2015

Jak będziemy słuchać Giefierga i banować kazdego kogo nam wskaże to nikt tu nowy nie przyjdzie. Kazdy kiedyś jakoś zaczynał.

RE: 22 Jump Street - Martinipl - 22-06-2015

dwójka tylko nieco słasza niż część pierwsza. Główną siłą jest chemia pomiędzy Hillem i Channingiem, i chociaż w całości mniej się uśmiałem, to zdecydowanie dowcip sytuacyjny z córką dowódcy wyrwał mnie z kapci. IC jest słabym aktorem, ale jak przyjdzie mu krzyczeć z dobrym podkładem, to wymiata: tak scena w restauracji z nakładaniem jedzenie i wcześniejszy WTF na twarzy Schmiddta mnie rozwaliły dosłownie. Niestety, duży minus za końcówkę - w jedynce była ona wyważona, a przez cameo Deepa całkiem mocna, a tutaj takie niciwo. No i mam mieszande odczucia co do bitki z dziewuchą w akademiku. 6/10

RE: 22 Jump Street - wrazart - 14-07-2015

Chodziłem do kina na ten film rok temu, i szczerze mówiąc, miałem niedobre wrażenia po seansie. Pierwsza część jeszcze była w porządku, aczkolwiek już wcześniej podobne filmy widzieliśmy, na przykład, Hot Fuzz, The Other Guys, The Heat, Cop Out, Bad Boys, Rush Hour, National Security i inne. Ponadto poczucie humora amerykańskie, "popcornowe", głupie. Nawet od takich żartów nie chciało się śmiać. No cóż, widzę, że czeka nas 2. część.

RE: 22 Jump Street - nawrocki - 14-07-2015

No widzieliśmy podobne, ale co z tego, skoro 21JS jest lepsze od większości z nich?