![]() |
|
Filmowe marzenia - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: Filmowe marzenia (/Thread-Filmowe-marzenia--2930) |
RE: Filmowe marzenia - Kuba - 07-02-2018 (07-02-2018, 11:39)patyczak napisał(a): Nie wyobrażam sobie takiego filmu w poważnej, niekomediowej formie :D No przecież nie mówie o dramacie psychologicznym :P Taka czarna komedia. RE: Filmowe marzenia - f.lamer - 07-02-2018 zaglądałeś na kanał GF Darwin? RE: Filmowe marzenia - Phlogiston2 - 08-02-2018 Wg mnie motyw "Bóg to villain" działby najlepiej w retellingu historii Mojżesza, gdzie to faraon byłby rozsądnym przywódcą próbującym ogarnąć burdel z plagami, a Mojżesz pozbawionym humoru fanatykiem. Do podobnych rozkmin zawsze skłaniał mnie "Książe Egiptu" :) RE: Filmowe marzenia - Kuba - 08-02-2018 @f.lamer - nie. Co do motywu "Bóg to villain", nie ogarniam czemu nikt tego nie wykorzystuje skoro to jest motyw na masę historii, również reinterpretacji mitów z Bilbii. Koncepcja Mojżesza brzmi bardzo ciekawie, ale równie dobrze można by sięgnać po Abrahama. Chociaż Mojżesz bardziej się do tego nadaje bo bądźmy szczerzy...te plagi to szczyt okrucieństwa i dobrze by było podejść do tego obiektywnie. Ale ja bym zobaczył też wariacje na temat Apokalipsy, wymieszanie motywów od Jana, ale także z popularnych...obrazów. Do tego wątek Jeźdźców. Zarówno Biblia i historie religijne jak i wszelkiego rodzaju inne mitologie to skarbnica materiału na setki produkcji a na razie dostajemy tylko jakieś Exodusy czy innych Bogów Egiptun RE: Filmowe marzenia - Phlogiston2 - 08-02-2018 Bardziej przyziemna historia żydów pod wyjściu z Egiptu, całe to błądzenie na pustyni i zajecie Palestyny z r-ką...nie, to byłoby za mocne RE: Filmowe marzenia - simek - 08-02-2018 (08-02-2018, 13:54)Kuba napisał(a): Co do motywu "Bóg to villain", nie ogarniam czemu nikt tego nie wykorzystuje skoro to jest motyw na masę historii, również reinterpretacji mitów z Biblii.Biblia i ogólnie chrześcijanie to nie są obecnie topowe tematy - jakieś mambo-jambo starożytnych białych facetów, kto by się tym ekscytował jak można kręcić filmy o ciemiężeniu gejów, ciemiężeniu czarnych gejów, ciemiężeniu czarnych, a wyluzować się na Marvelu i Star Warsach dostarczanych w coraz większych ilościach co roku ;) RE: Filmowe marzenia - Pelivaron - 30-12-2018 Serial kryminalno-gansterski na temat sytuacji w Wiśle Kraków: https://sport.interia.pl/klub-wisla-krakow/news-wisla-krakow-bandyci-zastraszyli-inwestora-i-grozili-dzialac,nId,2757382?fbclid=IwAR2w7r_zTY95Qh61iOPajQl6LAQtqLUGwNO4mJ7C9jSAUNFd4tX3s8pErBY Samograj. Filmowe marzenia - Nemo - 31-12-2018 1.Serial o upadku Rzeczpospolitej Szlacheckiej. 2. Serial o Powstaniu Styczniowym. 3. Serial o organizacji wywiadowczej "Muszkieterzy". 4. Serial o "Żegota". 5. Serial o działalności ARA w Europie po I Wojnie Światowej. Sent from my Mi A1 using Tapatalk RE: Filmowe marzenia - Kuba - 31-12-2018 Spokojnie można by zrobić serialową antologie, każdy sezon z akcją gdzie indziej - elekcje, upadek szlachty, 20-lecie międzywojenne które jest zajebistym tematem na serial, nawet czasy współczesne. Takie polskie "The Crown"/"House of Cards" :) RE: Filmowe marzenia - Nemo - 01-01-2019 (31-12-2018, 16:35)Kuba napisał(a): 20-lecie międzywojenne które jest zajebistym tematem na serial, nawet czasy współczesne. Takie polskie "The Crown"/"House of Cards" :)Mamy całkiem sporo seriali o tematyce 1918-1939 1. Gdańsk 39 z młodziutkim Krzysztofem Ibiszem zanim był gwiazdą. 2. Moje ulubione "Pogranicze w Ogniu" z gra wywiadów. 3. Na Kłopoty Bednarski 4. 1920. Wojna i miłość 5. Szpiedzy w Warszawie 6. Bodo 7. Marszałek Piłsudski 8. Przedwiośnie. Sent from my Mi A1 using Tapatalk RE: Filmowe marzenia - simek - 28-02-2019 Film o związku Toma Cruise'a z Nicole Kidman - oczywiście nie do zrobienia pewnie przez najbliższe 50 lat, ale to mogłaby wyjść genialna fabuła o przenikaniu sztuki i życia, wpływu planu filmowego na związek, bo oni zarówno zaczęli być razem na planie filmowym (Days of Thunder), a też tam rozpoczął się ich kryzys (Eyes Wide Shut) zakończony rozwodem. Oscar gwarantowany, bo Hollywood lubi filmy o robieniu filmów albo okolicach :) Hehe, w sumie skoro mamy marzyć, to taki film byłby najlepszy jakby zagrali tam sami zainteresowani, tylko odmłodzeni cyfrowo kiedy trzeba :D RE: Filmowe marzenia - Corn - 01-03-2019 Mnie tam bardziej interesowałby film o uciekaniu Kate Holmes z toksycznego związku. Całe to planowanie, jednorazowe telefony itd. Sprawnie przygotowana akcja RE: Filmowe marzenia - simek - 01-03-2019 Ogólnie o Cruisie i jego związkach byłby spoko film, do tego cała ta scjentologia. RE: Filmowe marzenia - szopman - 01-03-2019 Moje filmowo-serialowe marzenia: 1. Jakaś porządna adaptacja "Demonów Leningradu" (np. z Dorocińskim w roli głównej). 2. Nowa, wierniejsza oryginałowi, adaptacja "Child 44", z inną obsadą (chociaż Hardy był spoko). 3. MCU Spider-Man/Daredevil. Ogólnie jakieś defendersowe combo z Jessicą, DD, Spidermanem, Punisherem i Elektrą. 4. Animacja osadzona w świecie "Into the Spider-Verse" z wykorzystaniem Spider-Mana Raimiego, Spider-Mana/Garfielda i Spider-Hollanda. Tak żeby wszyscy filmowi Spider-manowie się spotkali ;) Wyobraźcie sobie moment kiedy Spider-Garfield spotyka Spider-Gwen. 5. Superman The Red Son (może być nawet w formie animacji) 6. Porządnie zrealizowana biografia Tupaca. 7. Kontynuacja w postaci mini-sezonu/filmu "Daredevila" na bazie tego komiksu, w którym Daredevila na samym początku brutalnie zabija Bullseye. RE: Filmowe marzenia - Dirk - 01-03-2019 (01-03-2019, 16:42)szopman napisał(a): 5. Superman The Red Son (może być nawet w formie animacji) Na to chyba jest realna szansa: https://screenrant.com/superman-red-son-animated-movie-cast-revealed/ RE: Filmowe marzenia - szopman - 01-03-2019 I zapomniałem o jednym serialowym marzeniu: Kontynuacja "Młodego Indiana Jonesa" w klimacie starych odcinków z Seanem P. Flannery. Z tego co wiem, były niezrealizowane scenariusze, w których np. Indy trafił do Buenos Aires. Spokojnie te lata '21-23/4 (tj studia Indy'ego) mogliby jeszcze pokazać. Uwielbiałem ten klimat ciągłych podróży, przygód, poznawania nowych ludzi. Ten serial to było coś cudownego. No i jakiś ponury, na maksa realistyczny film superhero, bez żadnych nadludzkich mocy, bez przegiętych scen walk typu Fast and Furious. Najlepiej gdyby protagonista miał przebranie typu ten ziomek z Żółwi Ninja co latał z baseballem i maską do hokeja. RE: Filmowe marzenia - Gieferg - 01-03-2019 Cytat:No i jakiś ponury, na maksa realistyczny film superheroNa maksa realistyczny film superhero skończyłby się po 20 minutach mniej więcej tak: RE: Filmowe marzenia - szopman - 01-03-2019 Ok, ale zakładamy, że główny bohater potrafi spuścić komuś srogi wpi*rdol :D RE: Filmowe marzenia - Gieferg - 01-03-2019 Jesli bohater tego filmu gołymi rękami obezwładnia nożowników to już nie jest "na maksa realistyczny film". RE: Filmowe marzenia - szopman - 01-03-2019 Nie napisałem, że ma być Januszem ulicznych starć, tylko, że nie ma to być przegięty film gdzie gość w garniaku kasuje 15 osób i nawet się nie spoci. |