Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17)
+--- Wątek: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] (/Thread-Oscary-2014-zwyci%C4%99zcy-i-przegrani-mijaj%C4%85cego-roku-PODSUMOWANIE--3483)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - simek - 23-01-2014

Dostali: http://oscar.go.com/nominees przy Wilku jest wymienionych 4 producentów, w tym Leo i Martin. Przy okazji, to Megan Ellison, moja ulubiona producentka, ma w tym roku dwie nominacje.

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - Juby - 23-01-2014

Okej, czyli to tylko filmweb znowu mnie oszukał. Zapomniałem że ta strona nadje się już tylko do klikania ocen.

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - Mefisto - 23-01-2014

Ta strona nadaje się jedynie do wyszukiwania polskich tłumaczeń tytułów :)

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - Persona non grata - 26-01-2014

Tak sobie dosyć wnikliwie przesłuchałem tych pięć nominowanych do Oscara utworów i stwierdziłem, że to "Ordinary Love" zespołu U2, jeśli wygra to chyba całkiem zasłużenie. Jedyny rywal to "Let It Go" i tu się wahałem, co dać na pierwsze miejsce.

Gdybym miał posegregować kolejnością to raczej:
1. "Ordinary Love"
2. "Let It Go"
3. "Happy"
4. "The Moon Song"
5. "Alone Yet Not Alone"

Swoją drogą Scarlett Johansson drugi rok z rzędu nominowana za piosenkę...

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - Danus - 26-01-2014

Od tego 3D chyba ludziom całkowicie zaćmiło resztki rozumu:
http://www.filmweb.pl/news/Alfonso+Cuar%C3%B3n+najlepszym+re%C5%BCyserem+roku-102122
Najlepszy reżyser 2013 roku, orly?

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - Gieferg - 26-01-2014

Jak to możliwe, że nie Berg?

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - patyczak - 26-01-2014

Ja nie widzę w tym nic tak dziwnego. Abstrahując od scenariusza, to film jest świetnie wyreżyserowany.

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - Danus - 26-01-2014

(26-01-2014, 13:41)Gieferg napisał(a): Jak to możliwe, że nie Berg?
Pewnie dlatego, że Steelbook Rush jest taki piękny.

(26-01-2014, 13:50)patyczak napisał(a): Ja nie widzę w tym nic tak dziwnego. Abstrahując od scenariusza, to film jest świetnie wyreżyserowany.
Idąc takim tokiem rozumowania, Del Toro też powinien dostać, Berg też Kosiński pewnie też- abstrahując od scenariusza tych filmów, są zajebiście wyreżyserowane.

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - Mierzwiak - 26-01-2014

Jest różnica między reżyserią a REŻYSERIĄ. Naprawdę tak ciężko zrozumieć że Cuaron zbiera laury za to, że Gravity jest czymś czego w kinie jeszcze nie było? Za oryginalność? Za pomysł?

Del Toro sroro.

Nie, tutaj Patyczak stwierdził, że za reżyserię, nie za pomysł czy oryginalność.

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - patyczak - 26-01-2014

Za reżyserię, w której zawiera się też pomysł i oryginalność. Jest chyba różnica między Lone Surviror, a filmem, w którym można dostrzec jakieś pokłady wirtuozerii:)

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - Mierzwiak - 26-01-2014

Rozmowa z Danusem przypomina dialog z dzieckiem, które na każdą odpowiedź reaguje kolejnym irytującym pytaniem. Ja wysiadam.

To samo mogę powiedzieć o was tak ślepo zapatrzonych w ten pusty twór.
Co tylko związane z Gravity, musi być zajebiste, musi być cacy. I żadne argumenty do was nie przemawiają. Ta moda udzieliła się też Holyłód, którym w IMAXach tak oczy zaślepiło, że teraz nie widzą nic poza Gravity.
Ja też wysiadam Mierzwiak. Nic tu po mnie skoro Gravity leczy raka:P

(26-01-2014, 20:02)Danus napisał(a): Nic tu po mnie skoro Gravity leczy raka:P
Nie leczy i w tym właśnie problem. Kolejna ofiara nieumiejętności czytania ze zrozumieniem Spoczywaj w pokoju :)

Swoją drogą dzisiaj przekonałem się czemu Rush przepadło w oscarowych nominacjach. Słusznie.

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - wujo444 - 26-01-2014

po co w ogóle rozmawiacie z Danusem? On miał opinię przed obejrzeniem i ani film, ani argumenty tego nie zmienią :P

Ale obrońcy Gravity nie posiadają żadnych argumentów oprócz tych dotyczących technicznych aspektów filmu:P

Która to strona techniczna - pod wodzą Cuarona - ROBI TEN FILM. Czego jeszcze nie rozumiesz?

RE: Oscary 2014 - zwycięzcy i przegrani mijającego roku [PODSUMOWANIE] - raven.second - 26-01-2014

Ale chyba NIKT nie twierdził, że Gravity to drugie przyjście Chrystusa, tylko po prostu rewelacja techniczna z prostą historią, doskonale poprowadzona i opowiedziana. Mylę się?

(26-01-2014, 20:15)Mierzwiak napisał(a): Która to strona techniczna - pod wodzą Cuarona - ROBI TEN FILM. Czego jeszcze nie rozumiesz?
Strona techniczna w Transformers- pod wodzą Baya- też robi ten film.
Bez sensu dyskusja, hipokryci. EOT.

Dostałeś w tym temacie mnóstwo argumentów, po prostu się z nimi nie zgadzasz i ich nie rozumiesz:) Ale nie mów, że żadnych argumentów nikt nie podaje.

A teraz mówimy o reżyserii. Czym dla Ciebie Danus jest reżyseria?

Strona techniczna w Transformers choć bardzo dobra, jest jedynie dodatkiem do idiotycznej fabuły. Więc nie, nie hipokryci:)

Ale w sumie szkoda gadać, bo widzę tu barierę nie do przejścia. A Danus zaraz napisze, że w Gravity strona wizualna jest jedynie dodatkiem do idiotycznej fabuły:D