Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Transformers (temat ogólny) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: TRANSFORMERS UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-TRANSFORMERS-UNIVERSE--68)
+---- Wątek: Transformers (temat ogólny) (/Thread-Transformers-temat-og%C3%B3lny--4111)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Transformers (temat ogólny) - Mental - 29-04-2023

Wpadam tu tylko po to, żeby wam powiedzieć, że dawno nie widziałem tak zamurzynionego trailera. Wszystko wali tam gettem albo patolą :) Nawet transformersy gadają jakimś negro-slangiem.

RE: Transformers (temat ogólny) - marsgrey21 - 08-05-2023

Mi się podoba. Może dlatego,że lubię te designy, wychowałem się na Beast Wars i nie ma tego idioty Marky Marka i jego filmowej córki nepo girl... To duży plus.

RE: Transformers (temat ogólny) - al_jarid - 08-05-2023

Yo, Donkey Kong!
Stranger danger!
Over here, kitty, kitty!

Klip ma ledwie 48 sekund, a upchali w nim tyle ziomalskich joł-odzywek, że głowa mała. Jak tylko ktoś otwiera mordę, od razu wieje siarą. Narzekałem, że u Baya Transformery zachowują się często jak banda niedojrzałych chłystków, ale jeśli ktoś się łudził, że nowi twórcy zmienią podejście i roboty będą mniej dziecinne, to... otóż nie. Nie widzę na razie, żeby to miało być lepsze niż filmy Baya, a może wręcz okazać się gorsze. To znaczy wiadomo, że nie od "Revenge of the Fallen" i "Last Knight", bo przecież są jakieś granice, ale od pozostałych.

RE: Transformers (temat ogólny) - Lashly - 09-05-2023

Było tak: Lorenzo di Bonaventura doszedł do wniosku, że publika chce bardziej coś w stylu filmów Baya niż Bumblebee, który zarobił mniej niż powinien, ale jako jedyny zgarnął niezłe recenzje (i zasłużenie bo jako jedyny jest do zniesienia, sekwencje na Cybertronie=najlepsze sceny w serii tylko szkoda, że to odtwarzanie tej samej historyjki z Bąblem gadającym do dzieciaka przez radio). Bardzo chętnie poznałbym szczegóły jego toku rozumowania bo przecież styl Baya też miał swój kres. Przez lata te filmy były swego rodzaju żartem tak jak dzisiaj F&F ale ludzie na to chodzili a potem trochę mniej.
Budżet Bumblebee wynosił około 135 mln lub mniej a tego nowego filmu ponad 200 mln czyli sporo. Uważam, że Transformers to obecnie dość niepewna marka, a jeśli sugerować się rzeczywistymi kosztami współczesnych blockbusterów
https://sffgazette.com/sci_fi/movies/jurassic-world-sequels-cost-twice-as-much-as-their-reported-budgets---a5138#gs.wzxjt3
To tak lekko 600 milionów muszą zarobić, żeby się zwróciło i tak z 800-900 by wynik finansowy został uznany za zadowalający jeśli nie miliard, ale muszą mieć sporo wiary bo sequel już jest w pre-produkcji.

RE: Transformers (temat ogólny) - Gieferg - 09-05-2023

Autoboty brzmią trochę jak żółwie ninja... no i te efekty są słabe. Zapauzujcie sobie tak w okolicach 42 sekundy...
Ogólnie to kolejny zniechęcający materiał.

Cytat:klip ma ledwie 48 sekund, a upchali w nim tyle ziomalskich joł-odzywek,
Cóż...
To chyba nieco wyjaśnia.

Cytat: To znaczy wiadomo, że nie od "Revenge of the Fallen" i "Last Knight"

ROTF to wciąż drugi najlepszy film Baya w tej serii.

RE: Transformers (temat ogólny) - Trailery Srailery - 06-06-2023

RE: Transformers (temat ogólny) - Mental - 07-06-2023

Gieferg napisał(a):To chyba nieco wyjaśnia.

Nieco? To wszystko wyjaśnia. Mój pierwszy kontakt z trailerem i od razu wyczułem getto i murzyńską "kulturę".

RE: Transformers (temat ogólny) - yacajackowski - 09-06-2023

Właśnie wyszedłem z kina i powiem szczerze, ze to lepsze Transformery niż każdy sequel Baya.

Oczywiście, każda niebiała postać jest spoko, wszyscy biali są zjebani i przez nich niebiali muszę robić nielegalne rzeczy :)

Ale kurde, bawiłem się wybornie! Pewnie by siadło jeszcze lepiej gdyby nie to, że byłem z młodym na wersji z dubbingiem i trochę uszy krwawią.

PS:

Widziałem zajawkę Indiany Jonesa na dużym ekranie i niestety to nie pomogło - nadal szykuje się chujnia :(

RE: Transformers (temat ogólny) - shamar - 09-06-2023

Czyli rasistowski film.

Tak, nawet jest tekst autobota do głównego ludzkiego bohatera w którym dosłownie oskarża go o rasizm a ten mu odpowiada, ze jest robotem wiec co to za rasizm

RE: Transformers (temat ogólny) - marsgrey21 - 09-06-2023

Teraz jest chociaż jasne (jakby nie było jeszcze), że to kompletny reboot skoro wspominają w żartach Marky Marka.

No właśnie, reebot a Optimus w pewnym momencie mówi Bee (który notabene wyglada identycznie jak w pierwszym filmie M. Baya), ze jeden człowiek był dla niego dobry. Koślawe to nawiązanie było, sto razy lepszy był pocisk na Marky Marka :)

RE: Transformers (temat ogólny) - marsgrey21 - 11-06-2023

Tak ogólnie to film jest ok gdy się skupia na transformersach, gorzej z ludzkimi postaciami, nie są to typowi wrzeszczący i podekscytowani murzyni, w zasadzie są w porządku, robią swoje, tyle, że charyzmy w nich za grosza.

Shia ciągnął poprzednie filmy i potrafił zaangażować w los swojej postaci pomimo bijących się robotów w tle, tutaj glowny bohater jest po prostu nijali i nie czuć też staqki wydarzeń, bo gdzieś na zadupiu chcą coś tam sprowadzić i ci dobrzy muszą ich powstrzymać, powtórka z T3 i "filarów" Prime'a. W oryginalnej trylogii Bay potrafił sprawić, że współpraca aurobotów z ludźmi miała sens i była interesująca, tutaj jest na odwrót, a Optimus mawet nie chce mieć nic wspólnego z ludźmi.

Efkety bardzo dobre, ale muzyka do kitu, ten powtarzany w kółko rap w finale "ya get it, kill it" czy coś takiego mnie niemiłosiernie wkurwiał, najlepsze jest to, że z jednej storny kładą lachę na poprzedniej serii wspominając Marky Marka, a później w finałowej triumfalnej ucieczce puszczają klasyczny motyw z oryginalnów przez co ma się wrażenie jakbym oglądał część z 2007.

RE: Transformers (temat ogólny) - Melvin27 - 11-06-2023

Ja obejrzałem wczoraj 3 i nie było aż tak źle jak myślałem chociaż pod koniec już się trochę męczyłem z tym wszystkim.

RE: Transformers (temat ogólny) - Spoilerowo - 12-06-2023

kupa dla mnie te nowe i słabe po prostu bo to wszystko już było i jakoś tak nie angażuje w fabułę

ile można ciągnąć motyw ludzi, robotów i jakiejś rzeczy należącej do robotów która jak się dostanie w ręce tych gorszych robotów to te gorsze roboty sprowadzą na ziemię zło które muszą pokonać te lepsze roboty dysponujące zaawansowaną technologią która jednak zawodzi i trzeba wziąć do pomocy nieodzowny czynnik ludzki a w tym przypadku młodej, czarnej pulpetowatej kobiety, nie takiej seks bomby jak Megan Fox w jedyne (a w dwójce to już w ogóle Bay zaserwował taką porcję seksapilu i odlot jak miała ciasne, białe spodnie i heteroseksualny facet powiedział, że mu leży na kroczu gdy się przemieścili na pustynie)

no dodali tutaj zwierzątka co powinni zrobić już może w 4 części ale ich jest tak mało poza gorylem i ptaszkiem, że nie ma co się nad nimi rozczulać

ogólnie jak się ścigają na zakrętach na wzgórzach, podlatuje ptaszek pach pach niszczy drogę i elo przeciwnicy się rozchodzą jakby nigdy nic, no udało się "zarazić" ptaszka, to było tak z dupy zagranie, że ja nie wiem co

jak dla mnie takie 4/10 bo mnie to nie ujęło, swoje dołożyła fatalna muzyka jak Szerszeń leci z nieba to lecą rapsy, jak to porównać z 2007 roku i bitwą w mieście no to ludzie kochani, nie handlujcie nawet z tym

RE: Transformers (temat ogólny) - yacajackowski - 12-06-2023

Do pierwszej części to nie ma nawet podjazdu, wiadomix. Dlatego napisałem, że jest lepsze niż każdy sequel, no bo jest... A to, że sequele Bayformersów są chujowe fest i poprzeczka nisko zawieszona była to inna kwestia.

RE: Transformers (temat ogólny) - Spoilerowo - 12-06-2023

dla mnie to jest na 4 miejscu po trylogii Pana Zatokarza, nawet RotF mi się bardziej podobało, mieliśmy kontynuacje relacji bohaterów z jedynki, rozbudowane to jakoś, bzdury w fabule jak cholera ale ok to tylko film o dobrych i złych robotach gdzie wpleciemy zajebistą dupę Megan i tyle

RE: Transformers (temat ogólny) - yacajackowski - 12-06-2023

Jeżeli patrzymy pod kątem dobrych dup w Transformersach to faktycznie, Bayformersy są pod tym kątem kilka długości przed tą nową częścią :)

RE: Transformers (temat ogólny) - marsgrey21 - 12-06-2023

Nie no, trylogia Baya jest fajna, dwójka to taki fajny trip w stylu Skarbu Narodów, trójka ma całą tą konspirę związaną z lądowaniem na księżycu i całość ciągnął Shia i jego relacje z Autobotami, wypisanie Megan Fox było tylko koślawe, bo w dwójce jej "miłość" uratowała Sama, a potem w sequelu jej po prostu nie ma i chuy.

Nowa część jest niby dobrze zbudowana, ale humor jest raczej nijaki, główni bohaterowie nieciekawi, a ich wątek nieangażujący, Optimus też w tym nowym filmie taki... Bez charakteru? W poprzednich wydawał się bardziej wyrazisty.

RE: Transformers (temat ogólny) - al_jarid - 12-06-2023

(12-06-2023, 12:31)marsgrey21 napisał(a): humor jest raczej nijaki

No to akurat brzmi jak poprawa względem serii Baya :D