![]() |
|
mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: mother! (2017) reż. Darren Aronofsky (/Thread-mother-2017-re%C5%BC-Darren-Aronofsky--4497) |
RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 02-09-2017 Odnosnie postu harlequinade i Szamana (zwłaszcza jeśli pisze to co jest prawdą) RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 02-09-2017 Na rotten tomatos Guiltermo del Toro dostal 100% oceny za najnoszy film. Obu panom powodzenia zycze na festiwalu w Wenecji. ___ RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 02-09-2017 ^^ O "The Shape of Water" dyskusja jest gdzie indziej, generalnie przydałoby się zrobienie temu filmowi oddzielnego tematu. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 02-09-2017 (02-09-2017, 19:11)Szaman napisał(a): Czy to prawda, że: Nie, to nie do końca to. Ale szczerze mówiąc to byłoby bardziej oryginalne bo to co sie dzieję prowadzi do zakończenia które moim zdaniem nie jest zbyt oryginalne i było już w kilku innych filmach a wizualnie z tego co czytałam strasznie przypomina mi początek i koniec RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 02-09-2017 During a frenzied five-day writing session in the kitchen of his New York home, Aronofsky realised he could take a relationship thriller — ‘this tension that was growing between a husband and wife’ — and fashion it into an allegory that ‘connected with all of the frustrations I was feeling in the world’. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 02-09-2017 Kuba, próbuję odpowiedzieć na priv ale takie coś mi się wyświetla: "Popraw następujące błędy: Użytkownik Kuba, do którego chcesz wysłać PW, ma wyłączony system prywatnych wiadomości - wiadomość nie może zostać wysłana." RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 02-09-2017 Edytuj profil/edytuj opcje i haczyk do "Dostarczaj prywatne wiadomości od innych użytkowników." :) RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - PropJoe - 02-09-2017 (02-09-2017, 17:31)lalique21 napisał(a): Odnosnie moich rozkminek odpowiedzial, ze bystrzak jestem lol. W listopadzie na Cammeriage jesli Aronofsky z ekipa przyjedzie do Polski, postaram sie zrobic z nim mini wywiad dla Filmwebu. W 2010 r. byl w Budgoszczy, szansa wiec jest. Nie wiem czy obrzydziliście mi film dyskusją tutaj, ale strasznie pretensjonalne wydaje mi się takie zaangażowanie reżysera w promocję filmu. Te fragmenty z twittera i reddita wyglądają na godne fanowskich rozkmin dopisujących filozofię do twistów i ukrytych znaczeń. A stawiam, że Aronofsky nie wymyślił ani nic aż tak zaskakującego, ani też pewnie szokującego. Więc takie hypowanie własnego filmu pewnie odbije mu się czkawką. Mnie dużo bardziej zaintrygowało coś innego. Dlaczego "Budgoszcz"?:D:D:D Chyba nie literówka, bo widzę dwa razy taką wersję w Twoich postach. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 02-09-2017 Dla mnie interakcje Darrena z fanami wyglądają dość sympatyczne, fajnie że się zaangażował tak we własny projekt i odpowiada fanom. Ja tam mu głowy nie będę zawracać, osobiście do niego nie tweetuje, wolę poczytać co inni wymyślają. To co myślę, że nie wyjdzie mu na dobre to te porównania do Rosemary's Baby któe sam narzucił z tymi plakatami. Rosemary's Baby ma wyjątkowe, kultowe i pamiętne zakończenie, a tego o mother! chyba nie będzie można powiedzieć i niestety ta jedna szokująca scena przyćmi film RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 02-09-2017 W każdym bądź razie chyba wszyscy jesteśmy zgodni, że Aronofsky o Oscarze może już zapomnieć :P A szczerze mówiąc na samym początku i po pierwszym trailerze (choć wiedziałem, że będzie ciężko) trzymałem kciuki za to aby w końcu dochrapał się statuetki. No, ale cóż... @lalique21 ja wiem, że sam nie jestem idealnym użytkownikiem i umiem komuś obrzydzić film (JUBY), nie mam też nic do twojego jarania się, ale gdybyś zamiast ciągłego spamowania postami, cytatami wchodziła w dyskusje większa z nami, odpowiadała na pojawiające się zarzuty/argumenty, byłoby to znacznie bardziej znośne. Bo odnoszę momentami wrażenie, że funkcjonujesz w temacie kompletnie odrębnie od całej reszty, a to się trochę gryzie. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 02-09-2017 Myślę, że tylko Lawrence uciuła nominację i i tak będzie miała szczęście. Myślałam, że może też muzyka ale nikt się o niej nie zająknął w szybkich opiniach pisanych po pokazach więc chyba nie jest to nic nadzwyczajnego (muzyka w trailerach nie jest Johanna) RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Mierzwiak - 02-09-2017 Czyli hmm, raczej końcówka Neon Demon niż Antychrysta, tylko z udziałem dziecka? :) RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 03-09-2017 Kuba, nie lubisz moich postow, nie czytaj. Proste jak autostrada niemiecka. W temacue matki funkcjonuje w reddicie oraz twitterze, ale lubie po polsku pogadac czasem. Poza tym chyba jedyna dziewcztnom tu jestem, I ussume. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Albertino - 03-09-2017 Dziewczynom to pewnie jedynom. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 03-09-2017 Dziewczyną też jestem :P Neon Demon to jeśli chodzi o to co jest pokazane na ekranie raczej nic w stosunku do mother!, a w sumie w Cannes ich wygwizadli RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 05-09-2017 Rzadkość - właśnie wybuczano film na pokazie prasowym :P Mnóstwo wściekłych krytyków na twitterze ale niektórym się bardzo podobało RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 05-09-2017 A recenzje? Metacritic : 86/100 RT : 100% Ale recek generalnie mało, po tym co wiem obstawiam, że na pierwszym portalu spadnie poniżej 80 a na drugim też tak 80-90% :D Ale w każdym bądź razie pewnie nie będzie źle. Mimo to spodziewam się nagrody w Wenecji dla "Downsizing". RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 06-09-2017 (05-09-2017, 17:18)Kuba napisał(a): A recenzje? Może Darren dostanie w Wenecji, recenzje chyba bardziej pochlebne dla niego nawet niż dla Jennifer RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Reno - 06-09-2017 http://www.express.co.uk/entertainment/films/850216/Mother-movie-reviews-booed-Venice-Film-Festival-Jennifer-Lawrence-horror Może źródło nienajlepsze, ale głosy krytyczne też się pojawiają. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Dr Strangelove - 06-09-2017 http://film.org.pl/r/recenzje/wenecja-2017-mother-rez-darren-aronofsky-125351/ Recenzja na stronie nie nastraja pozytywnie. Gdzieś jest pełen opis fabuły? |