Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
OSCARY 2026 - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17)
+--- Wątek: OSCARY 2026 (/Thread-OSCARY-2026--6665)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: OSCARY 2026 - Pelivaron - 05-03-2026

https://www.worldofreel.com/blog/2026/3/3/chalamet

Jordan zajebie mu tego Oscara :D

RE: OSCARY 2026 - PropJoe - 05-03-2026

Niepotrzebnie.

Ja z kolei liczyłem, że Sinners zyskuje trochę za późno i przynajmniej część głosujących oddała głosy przed tymi nieszczęsnyni BAFTAmi i nagrodami SAG. Ale teraz czytam, że system do głosowania działa tak, że można zagłosować dopiero po obejrzeniu lub odklikaniu jako obejrzane wszystkich nominowanych. Nawet jeśli większość widziała OBAA i Sinners już dawno temu to zagłosować na nie mogą dopiero po nadrobieniu na przykład Train Dreams, czyli mogą zmienić zdanie teraz. Niedobrze.

RE: OSCARY 2026 - Galadh - 05-03-2026

(05-03-2026, 14:38)PropJoe napisał(a): Ja z kolei liczyłem, że Sinners zyskuje trochę za późno i przynajmniej część głosujących oddała głosy przed tymi nieszczęsnyni BAFTAmi i nagrodami SAG. Ale teraz czytam, że system do głosowania działa tak, że można zagłosować dopiero po obejrzeniu lub odklikaniu jako obejrzane wszystkich nominowanych. Nawet jeśli większość widziała OBAA i Sinners już dawno temu to zagłosować na nie mogą dopiero po nadrobieniu na przykład Train Dreams, czyli mogą zmienić zdanie teraz. Niedobrze.
BAFTA rozdano 22.02, a głosowanie na zwycięzców rycerzyków odbywa się jak zwykle w tygodniowym oknie, które w tym sezonie wypada od 26.02 do 5.03. Czyli gala SAG miała miejsce w połowie tego okna. 

Wspomniana systemowa zmiana związana z nakłanianiem do obejrzenia wszystkiego rzeczywiście może wpłynąć na to, że większość Akademików odda głosy dopiero dzisiaj (wczoraj widziałem nawet wpis jakiegoś insidera, który sugerował, że dokładnie tak jest), czyli z wynikami SAG na świeżo w głowie. :) Z drugiej strony, skoro część jednak stara się obejrzeć wszystko przed decyzją (bo co do tego, że część jest niereformowalna wątpliwości nie mam), to może jednak pójdą pod prąd?

A z takich statystycznych ciekawostek, podobno w sytuacjach, gdy aktor pierwszoplanowy po wygraniu SAG przegrywał Oscara, to zawsze z kimś z silniejszego w wyścigu filmu; ponoć nigdy nie było inaczej. A "Sinners" są w nim oczywiście przed "Martym", ustępując jedynie "OBAA".

RE: OSCARY 2026 - shamar - 06-03-2026

Czarne IQ. Zawsze.

RE: OSCARY 2026 - Spoilerowo - 06-03-2026

nie rozumiem

RE: OSCARY 2026 - Bucho - 06-03-2026

(05-03-2026, 13:40)Pelivaron napisał(a): https://www.worldofreel.com/blog/2026/3/3/chalamet

Jordan zajebie mu tego Oscara :D

Ojejku, robiacy chucpe, srednio utalentowany Zyd bije sie ze srednio utalentowanym (caly czas mowie o aktorstwie) murzynskim Golemem o Oscary...

:)

RE: OSCARY 2026 - PropJoe - 06-03-2026

W dodatku piszemy i tym w temacie o Oscarach!

shamar, znowu chyba musisz rozwiązać rebus za nas.

Swoją drogą, nie za bardo rozumiem to video. Czekałem aż nagle przy zmianie ujęcia, Jordan też się przemieni a tu nic. No imponująca fryzura i makeup.

(06-03-2026, 10:04)Spoilerowo napisał(a): nie rozumiem

No ja też. Imbecyle w komentarzach podniecają sie jak on wspaniale gra "palenie papierosa".

RE: OSCARY 2026 - Pelivaron - 06-03-2026

I nie mogłeś tak od razu napisać? Tylko wrzucasz randomowe wideo i dziwny podpis :D

shamar najwyraźniej od wczoraj w internecie. Psychofani, pewnie w większości rzeczywiście czarni, jarają się tym video na profilu paychofanów Jordana. Wniosek: czarne IQ. Warto to było odnotować tutaj! (A teraz komentować to odnotowanie ;) )

RE: OSCARY 2026 - Bucho - 06-03-2026

(06-03-2026, 10:56)Pelivaron napisał(a): I nie mogłeś tak od razu napisać? Tylko wrzucasz randomowe wideo i dziwny podpis :D

Szamar, murzyn tego forum :)

Szamarique dindu muffin! :)

Przejebani są. Mozgowe niedijebanie jak u Sinych.

Typ powinien dostac Oscara bo zagral 2 osoby. A jeden tam sie OBURZA! Zagral nawet 3 bo tez wampira.

Szalamet pewnie zatwardzenia dostał, jak widzi co się dzieje w social mediach. Pewny Oscar ucieka mu z rąk.

RE: OSCARY 2026 - slepy51 - 06-03-2026

Jaranie się tą rolą pokazuje tylko na jakim poziomie obecnie znajduje się (w dużej większości) kino z Holly - gość zagrał przyzwoicie dwóch braci i tyle. A czy te ich charaktery były aż tak różne? No nie wiem, ja gdyby nie "subtelne" różnice w ubiorze często miałbym problem w ich rozróżnieniu - ale tutaj z kolei ciężko powiedzieć, czy to bardziej wina tego "genialnego" i wielce "oryginalnego" scenariusza czy samego aktora. Jakby ktoś rzeczywiście chciał zobaczyć, jak jeden aktor może zagrać dwóch braci bliźniaków w sposób, który powoduje opad kopary to ciągle polecam bardzo niedoceniony serial od HBO "I Know This Much Is True" z REWELACYJNĄ podwójną rolą Marka Ruffalo.

RE: OSCARY 2026 - zombie001 - 06-03-2026

(05-03-2026, 14:38)PropJoe napisał(a): Niepotrzebnie.

Ja z kolei liczyłem, że Sinners zyskuje trochę za późno i przynajmniej część głosujących oddała głosy przed tymi nieszczęsnyni BAFTAmi i nagrodami SAG. Ale teraz czytam, że system do głosowania działa tak, że można zagłosować dopiero po obejrzeniu lub odklikaniu jako obejrzane wszystkich nominowanych. Nawet jeśli większość widziała OBAA i Sinners już dawno temu to zagłosować na nie mogą dopiero po nadrobieniu na przykład Train Dreams, czyli mogą zmienić zdanie teraz. Niedobrze.

He, he, He..
Czekamy na radykalizację PropJoe, gdy na ostatniej prostej Kugler ze swoim filmem wypchną PTA w kluczowych nagrodach - Reżyser i BP.

Widzę tutaj potencjał na co najmniej tatuaż KKK na piersiach (taki malutki), zaraz obok tego gigantycznego PTA FOREVER :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: OSCARY 2026 - Spoilerowo - 06-03-2026

czyli wielki pojedynek głównej roli męskiej

czarny który grał podwójnego czarnego kontra typek z żymiańskimi korzeniami który zagrał żymianina

[Obrazek: 9781339000961.jpg]

jak zawsze w takich sporach decydujący głos ma kapituła niezależnego forum KMF

Ha! Spodziewałem się takiego obrotu sprawy i takich złośliwości i uprzedzając fakty sam chyba kilka tygodni albo już miesięcy temu pisałem o tym, że będzie śmiesznie jak niesprawiedliwa wygrana Cooglera z PTA (w dodatku z powodów rasowych) zrobi ze mnie "rasistę". No, ale z tą reżyserią to nawet tak nie żartuj. :(

slepy, no dokładnie. Dla mnie właśnie słabością tej roli było to, że nie wiem który jest który, czym się w sumie różnią. Było to nawet na swój sposób męczące. Z kolei scenarzystę i reżyseria można bardziej winić za to, że nie wiadomo w sumie dlaczego to są bliźniacy. Wszystko można by ograć w ramach braterskich więzi. Nie widzę innego powodu niż właśnie danie jednemu aktorowi dwóch ról. Czego aktor nie uniósł. A i tak może dostanie Oscara. Jako fan The Wire mam problem z hejtowaniem Jordana, ale słabość tej roli plus trzymanie z PTA zmusza mnie do kibicowania Chalametowi. :/

(06-03-2026, 14:39)Spoilerowo napisał(a): czyli wielki pojedynek głównej roli męskiej

czarny który grał podwójnego czarnego kontra typek z żymiańskimi korzeniami który zagrał żymianina

[Obrazek: 9781339000961.jpg]

jak zawsze w takich sporach decydujący głos ma kapituła niezależnego forum KMF

Śmiesznie będzie, jak akademicy umyjo ręce i oddzadzą swoje głosy na Wagnera Moure :D Miny MBJ i Chalameta byłyby bezcenne, gdyby im ktoś sprzątnął Oscara.

RE: OSCARY 2026 - simek - 06-03-2026

A Ethan Hawke jest już bez szans?

No chyba tak. U buków nawet Leo nie ma większych szans? Nadal w rejonach kilku procent.