![]() |
|
OSCARY 2026 - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: OSCARY 2026 (/Thread-OSCARY-2026--6665) |
RE: OSCARY 2026 - Pelivaron - 05-03-2026 https://www.worldofreel.com/blog/2026/3/3/chalamet Jordan zajebie mu tego Oscara :D RE: OSCARY 2026 - PropJoe - 05-03-2026 Niepotrzebnie. Ja z kolei liczyłem, że Sinners zyskuje trochę za późno i przynajmniej część głosujących oddała głosy przed tymi nieszczęsnyni BAFTAmi i nagrodami SAG. Ale teraz czytam, że system do głosowania działa tak, że można zagłosować dopiero po obejrzeniu lub odklikaniu jako obejrzane wszystkich nominowanych. Nawet jeśli większość widziała OBAA i Sinners już dawno temu to zagłosować na nie mogą dopiero po nadrobieniu na przykład Train Dreams, czyli mogą zmienić zdanie teraz. Niedobrze. RE: OSCARY 2026 - Galadh - 05-03-2026 (05-03-2026, 14:38)PropJoe napisał(a): Ja z kolei liczyłem, że Sinners zyskuje trochę za późno i przynajmniej część głosujących oddała głosy przed tymi nieszczęsnyni BAFTAmi i nagrodami SAG. Ale teraz czytam, że system do głosowania działa tak, że można zagłosować dopiero po obejrzeniu lub odklikaniu jako obejrzane wszystkich nominowanych. Nawet jeśli większość widziała OBAA i Sinners już dawno temu to zagłosować na nie mogą dopiero po nadrobieniu na przykład Train Dreams, czyli mogą zmienić zdanie teraz. Niedobrze.BAFTA rozdano 22.02, a głosowanie na zwycięzców rycerzyków odbywa się jak zwykle w tygodniowym oknie, które w tym sezonie wypada od 26.02 do 5.03. Czyli gala SAG miała miejsce w połowie tego okna. Wspomniana systemowa zmiana związana z nakłanianiem do obejrzenia wszystkiego rzeczywiście może wpłynąć na to, że większość Akademików odda głosy dopiero dzisiaj (wczoraj widziałem nawet wpis jakiegoś insidera, który sugerował, że dokładnie tak jest), czyli z wynikami SAG na świeżo w głowie. :) Z drugiej strony, skoro część jednak stara się obejrzeć wszystko przed decyzją (bo co do tego, że część jest niereformowalna wątpliwości nie mam), to może jednak pójdą pod prąd? A z takich statystycznych ciekawostek, podobno w sytuacjach, gdy aktor pierwszoplanowy po wygraniu SAG przegrywał Oscara, to zawsze z kimś z silniejszego w wyścigu filmu; ponoć nigdy nie było inaczej. A "Sinners" są w nim oczywiście przed "Martym", ustępując jedynie "OBAA". RE: OSCARY 2026 - shamar - 06-03-2026 Czarne IQ. Zawsze. RE: OSCARY 2026 - Spoilerowo - 06-03-2026 nie rozumiem RE: OSCARY 2026 - Bucho - 06-03-2026 (05-03-2026, 13:40)Pelivaron napisał(a): https://www.worldofreel.com/blog/2026/3/3/chalamet Ojejku, robiacy chucpe, srednio utalentowany Zyd bije sie ze srednio utalentowanym (caly czas mowie o aktorstwie) murzynskim Golemem o Oscary... :) RE: OSCARY 2026 - PropJoe - 06-03-2026 W dodatku piszemy i tym w temacie o Oscarach! shamar, znowu chyba musisz rozwiązać rebus za nas. Swoją drogą, nie za bardo rozumiem to video. Czekałem aż nagle przy zmianie ujęcia, Jordan też się przemieni a tu nic. No imponująca fryzura i makeup. RE: OSCARY 2026 - shamar - 06-03-2026 (06-03-2026, 10:04)Spoilerowo napisał(a): nie rozumiem No ja też. Imbecyle w komentarzach podniecają sie jak on wspaniale gra "palenie papierosa". RE: OSCARY 2026 - Pelivaron - 06-03-2026 I nie mogłeś tak od razu napisać? Tylko wrzucasz randomowe wideo i dziwny podpis :D RE: OSCARY 2026 - PropJoe - 06-03-2026 shamar najwyraźniej od wczoraj w internecie. Psychofani, pewnie w większości rzeczywiście czarni, jarają się tym video na profilu paychofanów Jordana. Wniosek: czarne IQ. Warto to było odnotować tutaj! (A teraz komentować to odnotowanie ;) ) RE: OSCARY 2026 - Bucho - 06-03-2026 (06-03-2026, 10:56)Pelivaron napisał(a): I nie mogłeś tak od razu napisać? Tylko wrzucasz randomowe wideo i dziwny podpis :D Szamar, murzyn tego forum :) Szamarique dindu muffin! :) RE: OSCARY 2026 - shamar - 06-03-2026 Przejebani są. Mozgowe niedijebanie jak u Sinych. Typ powinien dostac Oscara bo zagral 2 osoby. A jeden tam sie OBURZA! Zagral nawet 3 bo tez wampira. RE: OSCARY 2026 - Pelivaron - 06-03-2026 Szalamet pewnie zatwardzenia dostał, jak widzi co się dzieje w social mediach. Pewny Oscar ucieka mu z rąk. RE: OSCARY 2026 - slepy51 - 06-03-2026 Jaranie się tą rolą pokazuje tylko na jakim poziomie obecnie znajduje się (w dużej większości) kino z Holly - gość zagrał przyzwoicie dwóch braci i tyle. A czy te ich charaktery były aż tak różne? No nie wiem, ja gdyby nie "subtelne" różnice w ubiorze często miałbym problem w ich rozróżnieniu - ale tutaj z kolei ciężko powiedzieć, czy to bardziej wina tego "genialnego" i wielce "oryginalnego" scenariusza czy samego aktora. Jakby ktoś rzeczywiście chciał zobaczyć, jak jeden aktor może zagrać dwóch braci bliźniaków w sposób, który powoduje opad kopary to ciągle polecam bardzo niedoceniony serial od HBO "I Know This Much Is True" z REWELACYJNĄ podwójną rolą Marka Ruffalo. RE: OSCARY 2026 - zombie001 - 06-03-2026 (05-03-2026, 14:38)PropJoe napisał(a): Niepotrzebnie. He, he, He.. Czekamy na radykalizację PropJoe, gdy na ostatniej prostej Kugler ze swoim filmem wypchną PTA w kluczowych nagrodach - Reżyser i BP. Widzę tutaj potencjał na co najmniej tatuaż KKK na piersiach (taki malutki), zaraz obok tego gigantycznego PTA FOREVER :D Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: OSCARY 2026 - Spoilerowo - 06-03-2026 czyli wielki pojedynek głównej roli męskiej czarny który grał podwójnego czarnego kontra typek z żymiańskimi korzeniami który zagrał żymianina ![]() jak zawsze w takich sporach decydujący głos ma kapituła niezależnego forum KMF RE: OSCARY 2026 - PropJoe - 06-03-2026 Ha! Spodziewałem się takiego obrotu sprawy i takich złośliwości i uprzedzając fakty sam chyba kilka tygodni albo już miesięcy temu pisałem o tym, że będzie śmiesznie jak niesprawiedliwa wygrana Cooglera z PTA (w dodatku z powodów rasowych) zrobi ze mnie "rasistę". No, ale z tą reżyserią to nawet tak nie żartuj. :( slepy, no dokładnie. Dla mnie właśnie słabością tej roli było to, że nie wiem który jest który, czym się w sumie różnią. Było to nawet na swój sposób męczące. Z kolei scenarzystę i reżyseria można bardziej winić za to, że nie wiadomo w sumie dlaczego to są bliźniacy. Wszystko można by ograć w ramach braterskich więzi. Nie widzę innego powodu niż właśnie danie jednemu aktorowi dwóch ról. Czego aktor nie uniósł. A i tak może dostanie Oscara. Jako fan The Wire mam problem z hejtowaniem Jordana, ale słabość tej roli plus trzymanie z PTA zmusza mnie do kibicowania Chalametowi. :/ RE: OSCARY 2026 - Pelivaron - 06-03-2026 (06-03-2026, 14:39)Spoilerowo napisał(a): czyli wielki pojedynek głównej roli męskiej Śmiesznie będzie, jak akademicy umyjo ręce i oddzadzą swoje głosy na Wagnera Moure :D Miny MBJ i Chalameta byłyby bezcenne, gdyby im ktoś sprzątnął Oscara. RE: OSCARY 2026 - simek - 06-03-2026 A Ethan Hawke jest już bez szans? RE: OSCARY 2026 - PropJoe - 06-03-2026 No chyba tak. U buków nawet Leo nie ma większych szans? Nadal w rejonach kilku procent. |