![]() |
|
Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy polskie (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-polskie--13) +--- Wątek: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? (/Thread-Lalka-2026-vs-Lalka-Netflix-kt%C3%B3ra-Lalka-lepsza--6675) |
RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - simek - 26-09-2025 Szyc jak to Szyc, jego angaż wydawał się tak oczywisty, że aż myślałem, że jego ogłosili na samym początku. Za to jakoś umknęła mi informacja o angażu Cezarego Żaka - zaczynam się zastanawiać czy oglądając tą wersję człowiek będzie w stanie w ogóle zobaczyć postaci jako takie, bo zaczyna to przypominać jakiś benefis na który są zaproszeni wszyscy popularni polscy aktorzy :P RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - Diaz - 26-09-2025 Jeszcze tylko czekać aż ogłoszą Adamczyka i Karolaka bo oni muszą grać we wszystkim. RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - simek - 26-09-2025 Karolak to głównie komedie, a naprawdę we wszystkim to gra Głowacki - aż dziwne, że nie ogłoszono jego udziału w żadnej z wersji. A może będzie jedynym aktorem, który dostanie role w obu? :D Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - Pitero - 26-09-2025 Akurat ja uważam, że Głowackiego mniej ostatnio, nie kojarzę teraz z pamięci żadnej jego większej roli od czasu "Mistrza". Co ciekawe, ja nie mam problemu z tym, że dużo gra jeden aktor bądź aktorka. Umiem się zdystansować i widzę postać. Nie podskakuję w fotelu i nie mówię na głos "o, teraz ten aktor!", jak zobaczę np Dorocińskiego w nowym Mission Impossible. Dużo grają ostatnio Wonorowicz i Schuchardt, ale co w tym złego skoro to zawodowcy i zawsze robią dobrą robotę aktorską. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - Kryst_007 - 27-09-2025 Mnie nie zdziwi jeśli to Głowacki zostanie Ochockim. Serio, aż dziwne swoją drogą że casting na Ochockiego wciąż nie ogłoszony. RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - Spoilerowo - 13-10-2025 wybudowali jebany sklep i zamknęli ulice! RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - simek - 13-10-2025 Żebyście nie musieli klikać, to napiszę ile producent zapłacił za zamknięcie ulic na dwa tygodnie: 143,9 tys. zł. RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - Mefisto - 13-10-2025 Kostiumy oczywiście czyściuteńkie, bo trzeba je potem oddać pani Kazi do magazynu w takim samym stanie jak wyszły :D RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - marsgrey21 - 13-10-2025 Przepraszam bardzo, ale widać podziały klasowe, pucybut ma ujebane rękawy. RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - Scheckley - 13-10-2025 Ale już nie spodnie :P RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - SonnyCrockett - 13-10-2025 (13-10-2025, 14:09)asimek napisał(a): Żebyście nie musieli klikać, to napiszę ile producent zapłacił za zamknięcie ulic na dwa tygodnie: 143,9 tys. zł. Ale tak właściwie to komu i za co płacą? No bo wątpię że kasę dostanie ktokolwiek kto np. ma tam firmę i teraz chuja zarobi albo mieszka i nie może normalnie wyjść z chałupy. RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - simek - 13-10-2025 No miastu płacą, nie wiem czy bezpośrednio czy przez jakiś ZDM, na jedno wychodzi. RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - Scheckley - 13-10-2025 Mam blisko to się wybrałem po pracy z buta zerknąc na plan i kręcili jakąś scene z powozami. Ogólnie całe Krakowskie ogrodzone barierkami, widać nieco scenografi na czele ze sklepem Wokulskiego kołop pomnika Kopernika. Nowoczesną kostkę brukową zasypali piachem ze żwirem, chociaż nie sądze by w tamtych czasach Krakowskie Przedmieście było niewybrókowane, ale rozumiem, że tak było taniej osiągnąć autentyczność. W poprze ulicy wielki niebieski ekran, żeby potem dać CGI widoczki. Ogólnie nie aż tak ciekawe jak myśłałem, bo sceny kręcą z dala od barierek.
RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - Nemo - 14-10-2025 (13-10-2025, 14:09)simek napisał(a): Żebyście nie musieli klikać, to napiszę ile producent zapłacił za zamknięcie ulic na dwa tygodnie: 143,9 tys. zł.A dlaczego nie za darmo? Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - PropJoe - 14-10-2025 A dlaczego miałoby być za darmo? RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - Spoilerowo - 14-10-2025 bo promocja miasta, bo wybudowali jebany sklep Wokulskiego na potrzeby filmu! myślę, że Nemo napisał ironicznie "za darmo" bo przecież w budżecie filmu te 144 koła to prawie jak za darmo, jakby miasto odmówiło to mogli jechać do mniejszego miasta i tam stawiać scenografię, ewentualnie CGI ale na pewno nie za 144 koła no ale Tęczowy tam wniebowzięty bo sobie za 144 koła zamknął ulice i ludziom zrobił utrudnienia, jakby nie mógł walnąć stawki 500 koła bo by sobie policzył ile autobusy zrobią więcej km, ile utrudnień dla mieszkańców itp. widać Warszawa bogata ![]()
RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - al_jarid - 14-10-2025 Teraz pozostaje pytanie, czy twórcy tej drugiej, konkurencyjnej "Lalki" też będą tam kręcić i znowu zamkną? RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - PropJoe - 14-10-2025 W innym mieście to chyba miałoby mniej sensu, bo jak widać na tych fotach, poza zbudowaniem tego sklepu, chcą wykorzystać też okoliczne budynki i pomniki. Gdyby mieli kręcić gdzieś indziej to równie dobrze mogliby wybudować wszystko w szczerym polu, nie potrzebowaliby miasta. Chyba, że przenieśliby akcje Lalki na przykład do Przasnysza. Nie wiem na ile to utrudnienie dla mieszkańców, może dla jakichś okolicznych biznesów, ale z tego co kojarzę to wokół tego pomnika akurat nie ma chyba na przykład żadnych knajp, do których nie byłoby dostępu. A stawki są chyba stałe bez względu na to czy to Lalka czy nie Lalka i wynikają pewnie z jakiegoś przelicznika aktualizowanego może raz w roku a może dużo rzadziej. RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - Mefisto - 14-10-2025 (14-10-2025, 10:32)Spoilerowo napisał(a): jakby miasto odmówiło to mogli jechać do mniejszego miasta i tam stawiać scenografię, ewentualnie CGI ale na pewno nie za 144 koła CGI to i tak będzie zajebane od początku do końca, więc w sumie nie wiem po co zamknęli i budują, skoro mogli pójść full netlix. RE: Lalka (2026) vs Lalka (Netflix) - która Lalka lepsza? - first-pepe - 14-10-2025 I tak będzie sterylnie i czyściutko, zero kurzu, brudu, głębi życia codziennego. No i standardowo, dźwięk skopany, polska szkoła dźwięku as it best. Oglądałem ostatnio "Filipa" na podstawie kapitalnej prozy Tyrmanda (polecam), co z tego że Kulm i inni aktorzy dostarczyli, reżyser ogarnął, scenarzysta tym bardziej, skoro było sterylnie, studyjnie (zwłaszcza sceny na ulicach) i nie było słychać, co tam aktorzy dukają, to samo będzie z tymi Lalkami. |