![]() |
|
Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Strona KMF (https://forumkmf.pl/Forum-Strona-KMF--10) +--- Wątek: Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;) (/Thread-Co-s%C4%85dzicie-o-Klubie-Mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-Filmu-tylko-szczerze--7) |
- Glut - 16-05-2009 No cóż, trudno się nie zgodzić z tą opinią. : ) - Phlogiston2 - 16-05-2009 Cytat:KMF to strona internetowa. Serwis. Tutej jest za darmo. To nie jest pismo, po którego zakupie można żądać. Każdy recenzent jest bardziej w tą czy w tamtą. Bardzo mi się coś takiego podoba, sprawia że nicki pod recenzjami są dla mnie czymś więcej niż zlepkiem liter. Każdy z klubowiczów to Charakter. Może pisać skrajnie subiektywnie, a ja będę się cieszył jak dziecko.Twoja definicja też jest spoko <ok> PS. Nie wiem jak wy, ale dal mnie to forum ma funkcję... odstresowującą. Poważnie! Wchodzę na ten temat http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?t=1535 i po 5 minutach humor mi się poprawia :smile: [ Dodano: Pon Cze 15, 2009 22:12 ] A przeczytał ktoś ostatni numer Angory? Broń boże nie agituje za pismem- po prostu znalazłem w niej mały bonus:) Spoiler ON Dux wysłał list do redakcji i tam skrytykował warsztat niejakiej Beaty Klaps, recenzentki. I słusznie <ok> Spoiler OFF - Rodia - 06-12-2009 Powiem krótko - jest to najlepsza i najlepiej "wyposażona" tekstowo strona o filmach w polskim internecie, plain and simple. Bardzo mi się podoba, że stawia bardziej na recenzje/analizy/eseje/itd. niż na klasyczne "newsowe" podejście w stylu filmwebu czy Stopklatki (o tym, że tutejsza społeczność jest 5 razy bardziej rozgarnięta od tamtejszych nawet nie wspomnę). Natomiast, w sumie trochę głupio mi o tym mówić, ale, wkurwiają mnie czasem ludzie na tym forum ;] Chodzi mi o straszne czepianie się słówek (po to tylko, żeby się czepiać...) bez żadnego większego powodu. O tym, że przez takie akcje klimat staje nawet nie wspomnę. A przynajmniej mam takie wrażenie. Nie będę tu wymieniać konkretnych nicków, ale taki mały apel - WYLUZUJCIE CZASEM KURWA :P - shamar - 24-01-2010 Szczerze. Sugerowałem sie do pewnego momentu opiniami z tej strony. Pokrywały sie w duzej czesci z moimi odczuciami nt. danego filmu. Własnie, do momentu. Do momentu 5 ( słownie - pięciu ) pozytywnych recek Terminator- Salvation. Wtedy zacząlem sie zastanawiać , czy przypadkiem dystrubutor nie zasponsorowal czegos portalowi. Nie wierze, ze po powaznych ( czy nawet zartobliwych, w "50 prawdach" ) negatywnych reckach wielu lepszych filmów, zgodnie wychwalony został tu od prawej do lewej , taki gniot jak TS. - Artemis - 24-01-2010 Gdybyś wiedział, ile whisky dostaliśmy za lansowanie T4, byś się nam nie dziwił... <ok> - Bucho - 24-01-2010 Mak Dzi rzucil stowke to tu, to tam ;) Terminator Salvation takze doczekal sie wpisu do dzialu "50 Prawd objawionych"(autorami sa Ciuniek i Dux) premiera juz niedlugo - cierpliwosci <ok> - Azgaroth - 24-01-2010 Ej, a ja nic nie dostałem :( Trzeba było mówić to też bym napisał pozytywną recenzję. - DUX - 24-01-2010 Spoko, nie musisz nas więcej odwiedzać, skoro jeden raz Twoje odczucia nie pokryły się z naszymi. W pełni Cię rozumiemy - ja też wchodze na strony internetowe do momentu, aż jakiś recenzent rozminie się z moją opinią. Zdrowe podejście <OK> - Phlogiston2 - 25-01-2010 A ja dla odmiany zgodzę się z nowym załogantem, przynajmniej w kwestii recenzji; 4 pozytywne recki dla filmu McG to już była lekka przesada; żeby chociaż jeden tekst krytyczny, napisany przez np. hitcha, mentala, bucho, kogokolwiek, jeden tekst który pokazałby inny punkt widzenia... Szkoda. A co do sugerowania się opiniami...nie chcę robić za adwokata, ale shamar po prostu źle się wyraził i tyle. Z opinią jak z głową, każdy ma swoją, pan recenzent także. A, że ktoś się na recenzjach przejechał...bywa. To tylko wzmaga krytycyzm, i pomaga w wyrobieniu swojego zdania. Trzeba się nowego spytać, co teraz myśli o kmf ;) A na 50 prawd objawionych czekam :wink: - Bucho - 25-01-2010 Jesli chodzi o T4 to sie tak niefortunnie zlozylo, ze osoby ktorym film Makdzi nie spodobal, recenzji nie napisaly - zwykly przypadek. Jako, ze teksty piszemy dobrowolnie, wyszlo jak wyszlo. - Hitch - 25-01-2010 Nikomu nie chciało się strzępić języka ani klawiatury na tym gównie, bo w sumie na Forum wszelkie żale zostały wylane. - BM - 25-01-2010 Rodia napisał(a):Bardzo mi się podoba, że stawia bardziej na recenzje/analizy/eseje/itd. niż na klasyczne "newsowe" podejście w stylu filmwebu czy Stopklatki (o tym, że tutejsza społeczność jest 5 razy bardziej rozgarnięta od tamtejszych nawet nie wspomnę).Drogi Rodio. Po pierwsze społeczność filmweb to milionowa masówa, a nie jak w przypadku KMF kilkaset osób. Po drugie wrzucanie do jednego kotła filmwebu ze stopklatką to spore nieporozumienie. Stopklatka w moim prywatnym rankingu plasuje się co najmniej klasę wyżej. Co więcej - całkiem często zdarzają się tam bardzo dobre recenzje. Rodia napisał(a):Natomiast, w sumie trochę głupio mi o tym mówić, ale, wkurwiają mnie czasem ludzie na tym forum ;] Chodzi mi o straszne czepianie się słówek (po to tylko, żeby się czepiać...) bez żadnego większego powodu. O tym, że przez takie akcje klimat staje nawet nie wspomnę. A przynajmniej mam takie wrażenie. Nie będę tu wymieniać konkretnych nicków, ale taki mały apel - WYLUZUJCIE CZASEM KURWA :POlej forum, czytaj stronę. Ja od jakiegoś czasu już tak robię. Nawet nie tyle chodzi o nerwy, co o przebijanie się przez setki - w sporej części offtopowych - postów (swoją drogą kto traktuje internetowe dyskusje na serio?). Po prostu nie chce mi się czytać tematu, który ma np. kilkadziesiąt stron, z czego większość przeważnie i tak nic nie wnosi do dyskusji. Musiałbym chyba naprawdę nie mieć co robić. Tzn. piszę tu, ale głównie w dziale klubowym, do którego nieklubowicze nie mają dostępu. Czuję się przez to taki aryjski. :cool: - Mefisto - 25-01-2010 kurde, nie wiedziałem, że wszystkie recki TS są pozytywne - powaga :) głupi manewr w sumie, bo faktycznie choć jedna powinna być negatywna - DUX - 25-01-2010 Kurde, ludzie kochani, a skąd ja miałem wziąc negatywną recenzję T4 skoro NIKT takowej nie podesłał? Miałem odmówić komuś publikacji recenzji, bo jest "pozytywna"? Do kogo Wy macie pretensje?? Zewsząd słyszę, że T4 to kupa, że dno, że masakra, tylko jakoś do dziś dnia nikt nie pokusił się o napisanie negatywnej recenzji tego filmu i każdy chojrak pcha tylko przed sobą hasło: "T4 to padaka" jakby nic innego nie potrafił na temat tego filmu powiedzieć. Zarzuty kolegi, że na stronie KMF są 4 recenzje pozytywne T4 uważam za idiotyczne - sorry. Takie mamy recenzje danego filmu, jakie podeślą recenzenci. - Bucho - 25-01-2010 Dux, sprawa jest oczywista i nie ma co sie przejmowac takim gadaniem <ok> - Snappik - 25-01-2010 Ja mogę napisać negatywną recenzję Terminator Salvation o ile dostanę butelkę whiskacza, o których wspomniała Artemis :D Liczba pozytywnych recenzji mnie nie razi aż tak jak jakość tych tekstów. Każda jest podobna - fajne efekty, akcja, na PG-13 nie zwracać uwagi blablabla. Nikt w ogóle nie pokusił się o konfrontację posapo McG z postapo Camerona i realiów w jakich rozgrywają się TS i taki T2. - shamar - 25-01-2010 DUX napisał(a):Spoko, nie musisz nas więcej odwiedzać, skoro jeden raz Twoje odczucia nie pokryły się z naszymi. W pełni Cię rozumiemy - ja też wchodze na strony internetowe do momentu, aż jakiś recenzent rozminie się z moją opinią. Zdrowe podejście <OK> Bez sarkazmów i wyciągania pochopnych wniosków. Nie stwierdziłem, ze przez tą 1 recenzje, skresliłem portal. Skupiłem się akurat na tym, co mnie uderzyło. Pomijam świetne działy dir cut, Efekty, analizy itd. ( wymieniac by sporo ). Chyba słowa negatywne potraficie przyjąć z godnoscią , tak jak negatywne ? ( przy czym, nie widze w moim poprzednim poscie nic obrazliwego, raczej nutke zawodu i ironii ) Wielki EDIT - Phlogiston2 napisał(a):A co do sugerowania się opiniami...nie chcę robić za adwokata, ale shamar po prostu źle się wyraził i tyle. Z opinią jak z głową, każdy ma swoją, pan recenzent także. A, że ktoś się na recenzjach przejechał...bywa. To tylko wzmaga krytycyzm, i pomaga w wyrobieniu swojego zdania. Napisałem wyżej. Ogólnie stronka świetna. Artykuły świetne. Znam ją już ze 2 lata i na początku potrafiłem kilka godzin zaczytywać się. I racja, pomyliłem sie. Były 4 recki TS. DUX napisał(a):Zarzuty kolegi, że na stronie KMF są 4 recenzje pozytywne T4 uważam za idiotyczne - sorry. Takie mamy recenzje danego filmu, jakie podeślą recenzenci. Cały czas Panie Administratorze ( z dużej sie to pisze ? ), Pan nie rozumie. To nie jest żaden zarzut z mojej strony. To mnie po prostu zdziwiło. Czytając wcześniejsze kąśliwe recki innych filmów, spodziewalem się, ze na KMFie też znajde pięknie znokautowane dzieło McG. Ot, cała sprawa. Dziele się odczuciem nt. strony i jej zawartości. Nie o to chodzi w tym temacie ? - DUX - 25-01-2010 http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_terminator_ocalenie.html - przedpremierowo tu zarzucam, więc nikomu ani słowa ;). Mam nadzieję, że - drogi Shamarze - w jakimś stopniu Cię ten tekst usatysfakcjonuje ;) - shamar - 25-01-2010 DUX napisał(a):http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_terminator_ocalenie.html - przedpremierowo tu zarzucam, więc nikomu ani słowa ;). Mam nadzieję, że - drogi Shamarze - w jakimś stopniu Cię ten tekst usatysfakcjonuje ;) Tak. Wierze, że "50 prawd..." zrekompensuje mi niedosyt. Bo ten film aż sie prosi o taki zestaw. Przy okazji, zanim przeczytam "oficjalny materiał", dałbym taką na początek: 1. Upewnij widza, że własnie ogląda oficjalną kontynuacje kultowej serii SF, pokazując mu, podczas czołówki, plansze tytułową 2 razy. - Snappik - 25-01-2010 Cytat:09. Dobry cyrkowiec potrafi po skoku z trampoliny wylądować w szklance wody. Ty jest lepszy, bo podczas szalejącego w nocy sztormu, potrafisz po skoku z samolotu wylądować w okręcie podwodnym. Suchy. Akurat w filmie Connor prosi o nurków przez radio, więc w jakiś sposób jest to usprawiedliwione :) Oczywiście scena wciąż poraża głupotą. Cytat:17. Gdy odrzutowy pojazd SkyNetu odnajduje skrywających się na dachu budynku Kyle'a, niemą dziewczynkę i Marcusa, rozwala w drobny mak budynek, ale po drugiej stronie ulicy. Demonstracja siły, czy pomyliły mu się ręce? Odrzutowy pojazd nie znajduje bohaterów, tylko normalnie patroluje LA. Rozsypujący się budynek może już wcześniej był niestabilny? Cytat:18. Głuchoniema dziewczynka słyszy szum radia, które właśnie naprawił Marcus - prawdopodobnie przy okazji naprawił też jej słuch. (Dux) Dziewczynka była niema, ale nie głucha :) Cytat:36. Gdy rozprawisz się z bandą uzbrojonych w broń palną drabów, spokojnie zostawiasz ich pobitych i rozpalasz romantyczne ognisko dla dwojga. Draby na pewno nie wrócą żeby się zemścić - nie widziałeś w scenariuszu takiej sceny, więc możesz być spokojny. Draby sztuk 3 dostały od Marcusa po ryju, jeden z nich nawet otrzymał postrzał w nogę. Z kim mieli wrócić? z Bandą Łysego? To były jakieś obszczmury. |