Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Godzilla - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Godzilla (/Thread-Godzilla--704)

RE: Godzilla - Juby - 16-05-2013

RE: Godzilla - Craven - 17-05-2013

Ja pierdole co za charyzma!

RE: Godzilla - OGPUEE - 19-05-2013

http://www.godzilla-movies.com/news/818
[Obrazek: godzilla_behindthescenes_set_pic.jpg]

Ciekawe, czy będzie mocapowy suitman.

RE: Godzilla - Danus - 19-05-2013

(19-05-2013, 20:02)OGPUEE napisał(a): Ciekawe, czy będzie mocapowy suitman.
Oby nie, gdyż w dobie tak zajebistego CGI jak w Pacific Rim, Godzilla wyglądałaby zajebiście tylko jako "polygonowy stwór". Japońce niech sobie kręcą gumiaka w kartonowy mieście, Edwards niech nie będzie głupi i tylko designem potwora nawiąże do oryginału, resztę niech zostawi chłopakom od CGI.

RE: Godzilla - Mierzwiak - 19-05-2013

Przecież napisał mocapowy, a nie gumowy.

RE: Godzilla - Danus - 19-05-2013

Coś mi się pojebało i zrozumiałem, ze chodzi mu o gumiaka:P Nieważne zresztą:)

RE: Godzilla - OGPUEE - 19-05-2013

To, że będą robić CGI, było wiadome od początku.

BTW kostiumy Godzilli zawsze były robione z lateksu.

A fajnie byłoby, gdyby zastosowali mocapa. Nie tylko nawiązanie do tradycji, ale i jej unowocześnienie - wilk syty i owca cała.

Przy okazji:
[Obrazek: 180768_slide.jpg?v=1]

RE: Godzilla - Juby - 08-07-2013

[Obrazek: 57110L.jpg]
[Obrazek: 57111L.jpg]
[Obrazek: 57112L.png]

W San Diego zaczyna się Comic Con.

RE: Godzilla - OGPUEE - 10-07-2013

Mogliby tam ujawnić wygląd Króla i jakieś dodatkowe informacje (huczą plotki, iż jakoby miał być inny potwór - oby to były plotki).

Ostatnio Aaron Taylor-Johnson wspomniał, że ku jego zdziwieniu użyto bardzo małą ilość green screena, a całą resztę było kręcono w prawdziwych lokacjach. Chwalił też Edwardsa za inteligentny sposób wykorzystania efektów specjalnych.

Czyli będzie przewaga praktycznych efektów czy kaskaderki, A w CGI będzie Godzilla (ciekawi mnie, czy zrobią mocap).

RE: Godzilla - Juby - 11-07-2013

http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=106330

Coraz bardziej podoba mi się ta tajemnicza kampania reklamowa. Coraz bardziej czekam na film. Czyżby Godzilla wyrastała na przyszłoroczny odpowiednik Pacific Rim?

RE: Godzilla - Mierzwiak - 11-07-2013

(11-07-2013, 08:26)Juby napisał(a): Czyżby Godzilla wyrastała na przyszłoroczny odpowiednik Pacific Rim?
Nie ma takiej możliwości. Po "Gigantyczne roboty vs. gigantyczne potwory" Godzilla będzie tylko nieistotnym pierdnięciem.

RE: Godzilla - Bucho - 11-07-2013

Dokladnie, cos czuje, ze Godzilla zaliczy finansowa porazke/minimalnie zarobi i tyle bedzie z wielkiego powrotu klasycznego potwora.

RE: Godzilla - slepy51 - 11-07-2013

Tyle tylko, ze Godzilla to Godzilla - marka znana na całym świecie od prawie 60-ciu lat, także spokojnie, jeśli film będzie dobry, to swoje zarobi. Tym bardziej, ze na 60-te urodziny potwora marketing pewnie będzie dość spory i kasy żałować nie będą.

O ile taki "Pacific Rim" szczerze mówiąc ani mnie ziębi, ani grzeje, tak na film Edwardsa czekam z niecierpliwością.

RE: Godzilla - Danus - 11-07-2013

Godzilla swoje zarobi, jestem tego pewien. Jeśli Pacific Rim zaliczy sukces, Legendary i Warner na bank będzie chciało powtórzyć udana kampanie reklamową PR.

Slepy po tych wszystkich pozytywnych recenzjach masz gdzieś tą wspaniała produkcję?

RE: Godzilla - OGPUEE - 11-07-2013

Też sądzę, że zarobi. Godzilla to bardzo znana franczyza, w USA ma chyba najwięcej fanów (nie wiem jak z Japonią), od 10 lat nie było go na ekranie, wypada w 60-lecie, a i ma być powaga (a to staje ostatnio cenione).

Nie muszę, ja to wiem

RE: Godzilla - slepy51 - 11-07-2013

Dokładnie. Pójdę w sobote do kina to ci powiem, czy wspaniała ;)

OGPUEE napisał(a):Godzilla to bardzo znana franczyza, w USA ma chyba najwięcej fanów (nie wiem jak z Japonią)

W Japonii też. Pamiętam, ze nawet film Emmericha, pomimo niszczącej fali krytyki, swoje poza granicami USA zarobił, a w Japonii był wielkim hitem.

Z Godzilla Emmericha tak naprawdę to dziwna sprawa jest. Film swoje zarobił, nie była klapa finansową, a mimo to pomysł stworzenia trylogii studio porzuciło.

RE: Godzilla - military - 11-07-2013

Nic dziwnego, sądząc po krytyce. Poza tym kreskówkę zrobili.

Poza tym wcale nie był to aż tak zły film.

RE: Godzilla - OGPUEE - 11-07-2013

I miał fajną kampanię reklamową (więc gdyby teraz mieli znów nie pokazywać cały czas wizerunku potwora, byłaby wtórność). Fani mieli żal o to głównie, że remake w zasadzie nic nie miał wspólnego z oryginałem. Gdyby miał inny tytuł, to nie spinaliby się tak mocno. Tak jak kiedyś Mierzwiak pisał o jednym słabym odcinku Batmana TAS, że
Cytat: gdyby był to odcinek jakiejś randomowej kreskówki - OK. Ale TAS i takie pierdoły? Nie, zdecydowanie nie. Piramidalna bzdura z Seliną Kyle zamienioną w... człowieka-kota. Tak, to jest aż tak durne.

A fani wbrew pozorom oczekują od nowego filmu powagi i jakiejś wiarygodności świata (i ma być tylko Godzilla, żeby skupić się na nim.)