Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
LOST (ABC, 2004-2010) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: LOST (ABC, 2004-2010) (/Thread-LOST-ABC-2004-2010--77)

- MOLQ - 21-01-2007

Nie wiem czy to bylo , moze kogos to zainteresuje bo mis ie nie chcialo tego czytac (jak narazie) . Dostalem to od mojego kumpla fanatyka LOST.

http://www.thehansofoundation.org/ - kliknijcie na "our humanity" , 3 akapit od konca .

Nie wiem co to troche to chaotyczne - wkeljam rozmowe z GG :

Badania Hanso Foundation mają za zadanie chronić ludzkość. Mają zmienić liczby w równaniu Valenzettiego (równanie to odlicza czas do zagłady ludzkości).
Fundacja na wypadek zagłady ludzkości przygotowuje dokładny plan przetrwania garstki ludzi. Rozbitkowie Lotu 815 (a wcześniej załoga Czarnej Skały) są jednym z badań mającym na celu obserwowanie zachowań takiej garstki 'ocalonych'.

Suma: ()
Iloczyn: ( | )
Średnia arytmetyczna: (
[edit]Miejsca w samolocie
9F - Shannon 9+F(szósta litera alfabetu) = 15
15D - Sawyer
16A - Sayid
23A - Jack
23D - Rose
23E - Bernard
29C - Charlie 2+9+C(szestnastkowa liczba dla 12) = 23
42F - Ana-Lucia
55F - Claire 5+5+F(szósta litera alfabetu) = 16

W Lost Experience powiedziano, że liczby są nawiązaniem do równania Valenzettiego, dzięki któremu można wyliczyć dokładny moment zagłady ludzkości. Zadaniem Dharmy jest zmienić przynajmniej jedną z liczb, a co za tym idzie - przedłużyć los naszej cywilizacji. Samo słowo 'DHARMA' oznacza 'moralną powinność', a liczba 108 jest bardzo ważna w mitologii buddyjskiej i Hindu. Dla wielu Buddystów jest 108 grzechów ludzkości.

Nie wiem skad to jest zaczerpniete ale podsylam , moze komus sie to przyda . :)

- picek - 26-01-2007

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

=

- hops - 26-01-2007

Dobre, dobre :)

- picek - 28-01-2007

a w tym.. zwiastunie nowego odcinka widać, że nasza panienka zdzirowata z Prison Break powraca i wystąpi w............ konkurencji- Lost ;)

- apone - 31-01-2007

Za namową kumpla, który powiedział mi, że "Lost" jest lepszy od "The X Files" zacząłem go oglądać. Jestem po pierwszych pięciu odcinkach. Jak na razie "Zagubieni" średnio mi się podobają (o poziomie "Z Archiwum X" nie ma mowy) ale brnę dalej. Liczę na to, że wytłumaczą mi w miarę sensownie te wszystkie bzdury: drobne spoilery dla tych co nie widzieli jak na przykład czym jest ten wielki stwór co zeżarł pilota lub co robi niedźwiedź polarny na tropikalnej wyspie. koniec drobnych spoilerów. Podoba mi się ta barwna menażeria postaci. Co chwilę dowiaduję się o nich czegoś nowego. Ale wszystko jeszcze przede mną.

- Mierzwiak - 31-01-2007

Nie licz na to apone, po 6 odcinkach 3 sezonu wiadomo ciut więcej, ale wciąż możemy siętylko domyślać pewnych rzeczy.

PS. Wku*rwia mnie jak ktoś mówi rzeczy w stylu "X-Files jest lepsze od LOST" itp. Jak w ogóle można porównywać ze sobą dwie diametralnie różne rzeczy?

- apone - 31-01-2007

W takim razie będę musiał oglądać serial do końca. A co do porównania z "X- Files": zapytam kumpla co miał konkretnie na myśli :)

- Mierzwiak - 31-01-2007

Ja nie porównuję, ale gdybyś chciał mnie spytać, to powiedziałbym "Bo w Loście nie ma Gillian Anderson" :D

- picek - 01-02-2007

Mierzwiak napisał(a):Nie licz na to apone, po 6 odcinkach 3 sezonu wiadomo ciut więcej, ale wciąż możemy siętylko domyślać pewnych rzeczy.

Oni nigdy nie wytłumaczą pewnych rzeczy... scenarzyści nawet nie znają odpowiedzi na niektóre ważne pytania :wink: ... To się dłuży i cały czas coś przewracają nawet nie wytłumaczalną tego :/ Lubię tajemnicę ale za dużo tego zdecydowanie..

- hops - 10-02-2007

No wreszcie. Po 7 odcinku 3 sezonu zrobiło się ciekawiej w tej serii :) Oglądałem z takim samym zaciekawieniem jak sezon pierwszy, także nie jest źle. Być może to się jednak skończy po 4 sezonie ;)

- picek - 10-02-2007

hops napisał(a):No wreszcie. Po 7 odcinku 3 sezonu zrobiło się ciekawiej w tej serii :) Oglądałem z takim samym zaciekawieniem jak sezon pierwszy, także nie jest źle. Być może to się jednak skończy po 4 sezonie ;)

no... rozkręca się, rozkręca ;) Może Ben zaprzyjaźni się z Jack'iem :twisted: ?

- Mierzwiak - 10-02-2007

Od początku uważałem 3 sezon za świetny i zdania nie zmienię. 7 odcinek nie tylko podtrzymuje poziom, ale idzie dalej. WOW!!! Jak na jeden odcinek to pojawiło się w nim cholernie dużo informacji. A scena w Room 23... boska! I Juliet, nie myliłem się mówiąc że to interesująca postać. A Elizabeth Mitchell zagrała wspaniale.

LOST wciąż rządzi.

- Jakuzzi - 12-02-2007

A mnie nie zachwycil siodmy odcinek. Mitchell jako wredne suczysko sprawdza sie wysmienicie, ale w bardziej dramatycznym repertuarze (osobny watek) zaczyna strzelac irytujace grymasy. No i zniesmaczyla mnie lekko ta spora dawka lopatologii, ktora zaserwowano nam w samej koncowce (autobusowe wyjasnienie). Dobrze, ze chociaz wiecej Alex w tym odcinku bylo. <ok>

- hops - 12-02-2007

Jezu, a Ty z ta Alex. Przeciez przy Mitchell i Lily ona wyglada jak stara raszpla. I nie wal mi tu argumentem w stylu "Twoja stara" bo dostaniesz wpitol ;)

EDIT: Miało być "młoda raszpla" <ROTFL>

- Jakuzzi - 13-02-2007

Ty sie nie znizyles do argumentacji, to i ja nie bede sie produkowal. ;)
Zreszta, pewnych rzeczy nie da sie uzasadnic. ;)

- picek - 13-02-2007

sorry ale Alex wygląda trochę jak małpa.. pewnie dlatego wzięli ją do tej roli bo ponoć ona mieszka na wyspie od urodzenia?

- Mierzwiak - 13-02-2007

Ciekawostka z ostatniego odcinka: jeśli puści się scenę w Room 23 od tyłu, kobiecy głos kilkukrotnie wypowiada słowa "Only fools are enslaved by time and space".

Plus 3 nowe figurki:
[Obrazek: echo2be5.th.jpg][Obrazek: lost2sawyerlargeqm0.th.jpg][Obrazek: lost2sunlargeph6.th.jpg]

- picek - 13-02-2007

Mierzwiak napisał(a):Ciekawostka z ostatniego odcinka: jeśli puści się scenę w Room 23 od tyłu, kobiecy głos kilkukrotnie wypowiada słowa "Only fools are enslaved by time and space".

kolejne zagadki... scenarzyści są chorzy ;)

- hops - 17-02-2007

Po 8 odcinku, już niczego nie rozumiem :(
Dobry, ale zrobił mi po prostu pranie mózgu.

- Mierzwiak - 17-02-2007

"Flashes Before Your Eyes" mnie rozwalił. Już nawet nie bawię się w jakieś teorie, zastanawianie się i tak dalej, tylko delektuję tym co jest i oczekują na to co się wydarzy. Świetny odcinek, przy okazji kolejny dowód na to że twórcy czytają teorie fanów; nawiązania do "Matriksa" były świetne, zresztą w ogóle to co zobaczyliśmy w tym odcinku było... :shock:

W 11 odcinku wkroczymy do The Flame, chyba oglądający 3 sezon wiedzą o czym mówię. Już nie mogę się doczekać.