Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Zachowanie ludzi w kinach - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: Zachowanie ludzi w kinach (/Thread-Zachowanie-ludzi-w-kinach--966)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

- Glut - 18-07-2009

Bodzioo, byłeś na seansie o 21? : )

- Bogdan - 18-07-2009

Nie, na 18 się wybrałem. Może gdzieś tam się minęliśmy w holu po "moim" seansie :P

- Glut - 18-07-2009

Nie, raczej niemożliwe.

- Never Fuck With Me - 15-08-2009

Po środowym seansie Wrogów utwierdziłem się w przekonaniu, że poziom chamstwa na sali musi być stale regulowany - jako, że większość publiki oglądało w skupieniu obok mnie naturalnie musiały usiąść jakieś dwie idotki, które okazały się ucieleśnieniem kinowego krejzolstwa. Siorbanie coli najgłośniej jak się da, komentowanie na głos wszystkiego na ekranie, śmianie się w najbardziej nieodpowiednich scenach. Gdzie oni sie kurwa lęgną?!

Hail motherfucker who made DVDs.

- Snuffer - 15-08-2009

Cytat:Hail motherfucker

Jeśli już to Hail to the motherfucker :roll:

- majlo - 15-08-2009

Snuffer napisał(a):Jeśli już to Hail to the motherfucker :roll:
Jeśli już to "Hail the motherfucker...". :)

- Predator895 - 17-08-2009

Przychodzi parka do kasy i pyta się : Czy macie jakieś filmy z lektorem ?? To ja do nich to jest Kino tu się czyta i zrezygnowali haha :D Zesrałem sie ze śmiechu, jak można być tak tępym :D

- Craven - 17-08-2009

Młodzi czy starzy? Jak starzy to IMO nie tępi, tylko nie byli dawno w kinie. Jak młodzi to tępi albo liczyli na epoke lodowcową :P

- Predator895 - 17-08-2009

Młoda parka nie wyglądali na tępaków , oczywiście powiedziałem im że z ich tzw. lektorem są bajki itp. mimo to zrezygnowali...

- Anonymous - 17-08-2009

Takie zachowanie nie świadczy raczej o tępocie, tylko o tym że do kina nie chodzą i nie wiedzą jak wyglądają filmy i ich udźwiękowienie. Bywa.

- Mierzwiak - 17-08-2009

Czytając filmweb zauważyłem że dla niektóre ameby używają słowa "lektor" jako zamiennika dla "dubbing".

- Never Fuck With Me - 17-08-2009

Mierzwiak napisał(a):Czytając filmweb zauważyłem że dla niektóre ameby używają słowa "lektor" jako zamiennika dla "dubbing".

I vice versa. To akurat popularny proceder wśród widzów casualowych :D

wg. filmwebu zamiennikiem do tego słowa jest także doubling ;D

- Mefisto - 17-08-2009

tjah, szkoda, że nie sibling :)

- majlo - 17-08-2009

Never Fuck With Me napisał(a):wg. filmwebu zamiennikiem do tego słowa jest także doubling ;D
Hehe, taa, znam nawet jedną osobę, którą tak mówi, ale nie wyprowadzam jej z błędu. ;)

Predator895 napisał(a):Przychodzi parka do kasy i pyta się : Czy macie jakieś filmy z lektorem ?? To ja do nich to jest Kino tu się czyta i zrezygnowali haha :D Zesrałem sie ze śmiechu, jak można być tak tępym :D

Eee, to jest nic, takie kwiatki to dość często się zdarzają. Ja kiedyś siedzę na kasie, jak jeszcze pracowałem w kinie, podchodzi dwóch kolesi, 20 parę lat (czasy "Katynia"):

- Może na ten "Katyń"?
- Eee, nieee, to jakiś wojenny.

:D

- Ronaldinho - 18-08-2009

Predator895 napisał(a):Zesrałem sie ze śmiechu, jak można być tak tępym :D

Wzorowy klient dla Imperiala. Jakiś czas temu czytałem dobry artykuł "Polski widz Twój wróg" - http://www.zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=1013 (te diagramy są trochę przekłamane, bo właśnie nie jest brana poprawka, że z połowa tych ankietowanych nie rozróżnia słów lektor i dubbing)

RE: Zachowanie ludzi w kinach - military - 28-07-2012

Na wczorajszym pokazie Batmana - niespodzianka! - ludzie zachowywali się elegancko. Nie miałem z nimi żadnych nieprzyjemności, mimo że sporą część widowni stanowiła gimbaza. To tak unikalne zjawisko, że aż musiałem o tym napisać.:)

RE: Zachowanie ludzi w kinach - Hitch - 28-07-2012

To chyba był powód. U mnie było podobnie, zatrzęsienie dzieciarni, która przed filmem wniosła tony żarcia i głupoty na salę. Ale podczas seansu cisza jak makiem zasiał, pewnie mieli wrażenie, że obcują z WIELKIM KINEM :)

RE: Zachowanie ludzi w kinach - Snappik - 28-07-2012

U mnie z kolei pomimo 20 osób an sali - bydło, które bawiło się telefonami. Jakim waflem trzeba być, aby kupić za 15 zł bilet i wejść na salę z dużym ekranem tylko po to, aby pomachać nad cyckami dziewczyny smartfonem?

RE: Zachowanie ludzi w kinach - nawrocki - 28-07-2012

U mnie na sali było... 6 osób, włączając to mnie. Jeszcze usiadłem sobie nieco bliżej ekranu i miałem wrażenie, jakbym sam ten film oglądał :)

RE: Zachowanie ludzi w kinach - Mierzwiak - 28-07-2012

W IMAXie tłumy. Pomijając typowych półgłówków, którzy wchodzą na film gdy ten trwa już dobrych 7 minut, publiczność zachowywała się wzorowo. Nawet brawa na końcu były :)