Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845)

RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 17-07-2012

(16-07-2012, 17:33)nawrocki napisał(a): A tymczasem wyciekło zakończenie:

No i usunęli, widocznie jednak było prawdziwe ;)

RE: The Dark Knight Rises - grimlock - 17-07-2012

Za to ktoś wrzucił na yt:

RE: The Dark Knight Rises - Craven - 17-07-2012

Skąd to parcie na postowanie tego szajsu bez taga spoiler?
OK. Rozumiemy - zakończenie wyciekło. Adres Google znamy. Dzięki za info, nie musicie już wrzucać po raz milionowy przecieków.

RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 17-07-2012

Normalnie płaczę oglądając to :>

Cytat:OK. Rozumiemy

Chyba jednak nie :)

RE: The Dark Knight Rises - Snappik - 17-07-2012

Craven OwnEd :)

RE: The Dark Knight Rises - Gal Anonim - 17-07-2012

Wybierając pomiędzy "funny" albo "die" Craven wybrał "die". ;)

RE: The Dark Knight Rises - Craven - 17-07-2012

Jeśli udało mi się zmienić temat z wrzucania końcówki na darcie łacha to już jakiś sukces ;)

RE: The Dark Knight Rises - desjudi - 17-07-2012

Cytat:This may be the darkest, the grimmest, the most depressing summer popcorn movie ever. It is not summery. It is not popcorny... This is a beast of a film... a beast that has us all in its red and rageful glare.

i Emanuel Levy:

Cytat:End result is a massive, supremely mounted fantasy-action-adventure that fulfills expectations in every department, narrative, visual, emotional, and even socio-political. “Dark Knight Rises” is the kind of movie that only Hollywood can make, one that gives mainstream (dominant) cinema a good name—domestically and globally.

ogólnie recenzje są hurraoptymistyczne. Dobrze.

To żadne zaskoczenie. TDK też miał hurraoptymistyczne recenzje, a film jest jaki jest.

RE: The Dark Knight Rises - koronex1989 - 17-07-2012

Czyli jaki dla ciebie?Do dupy? Dla mnie TDK to film wyłącznie dobry ale aż tak po nim nie jadę. W przypadku TDKR przeczuwam że może być dużo lepiej

TDK ma ładną formę, bo realistyczną, ale jest wydmuszką. Jest poważnym odpowiednikiem Transformers. Film Nolana ma plus za tę otoczkę (choć oczywiście Krzysiek z nią przesadza i leci w tereny gromkopierdne-pretensjonalne) i za Jokera. To film zmarnowanej szansy. Nie jest do dupy, jest "meh".

Tak jak mówi Goryl - MEH.

RE: The Dark Knight Rises - Rodia - 17-07-2012

Dupa. Recenzje wcale nie są takie hurraoptymistyczne, score na RT spadł do 84%, a mając doświadczenie w mechanizmach działających tym portalem - wchodzę tam od 5 lat - przewiduję, że spadnie jeszcze bardziej. Ludzie narzekają, że film jest za długi, że Nolan znowu spieprzył ekspozycję (myślałem, że od Incepcji już się tego nauczył, ale nie...), że brak takiej iskry jaką był Ledger w TDK (choć to akurat było do przewidzenia) i ogólnie jakoś tak gorzej. Ech, a miałem nadzieję naprawdę na przeżycie, które zapamiętam na dłużej. TDK zapamiętałem. No nic. To by było na tyle jeśli chodzi o wyczekiwanie arcydzieła - ale przesłuchałem sobie "Let Down" Radioheadów i od razu mi lepiej :)

(17-07-2012, 14:55)Crov napisał(a): TDK też miał hurraoptymistyczne recenzje, a film jest jaki jest.
W sensie zajebisty, tak? :)

RE: The Dark Knight Rises - Bucho - 17-07-2012

(17-07-2012, 14:54)desjudi napisał(a): ogólnie recenzje są hurraoptymistyczne. Dobrze.

Des, ale podobne cuda i wianki pisano na temat TDK, filmu tylko z pozoru powaznego, mrocznego i uber realistycznego, ktory okazal sie wydmuszka - dobrze skrojona i oblednie wygladajaca, ale tylko wydmuszka.

Bucho został echo Crova. :*

RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 17-07-2012

Kogo obchodzą opinie krytyków? :)

Martwi mnie również to ciągłe wspominanie w recenzjach o kolejnym komentarzu społecznym, na który sili się Nolan. I w sumie jestem pewien, że to nie wypali w takim samym stopniu, jak nie wypaliło w TDK. Begins był wolny od takich bzdetów i jeśli można się tam czegoś czepiać, to na pewno nie tego, że film ugina się pod ciężarem pomysłów, których nie jest w stanie należycie rozwinąć i rozwiązać.

Oczywiście możemy sprowadzać kwestię barek do poziomu kategorii wiekowej, cenzury itd, ale w ostatnim numerze Filmu, w artykule o Nolanie, przeczytałem, iż uważa on że jego filmy są bardzo optymistyczne. I chyba o to tu chodzi; Nolan jest naiwny w swoim postrzeganiu świata i tak naprawdę opowiada nam ubraną w mroczne, pseudorealistyczne ciuszki bajeczkę, dlatego nie powinniśmy oczekiwać, że ludzie na barkach wysadzą się nawzajem, a dwa wielkie tłumy wyposażone w broń będą do siebie strzelać. To nie jest cenzura, to jest bajkopisarstwo :)

(17-07-2012, 15:03)Crov napisał(a): TDK ma ładną formę, bo realistyczną, ale jest wydmuszką. Jest poważnym odpowiednikiem Transformers.
Mimo wszystkich jego wad chciałbym, żeby każdy blockbuster prezentował poziom TDK. Dla większości superprodukcji jest on nieosiągalny.

Chociaż muszę przyznać, że oglądanie rozpaczliwych reakcji fanbojów z Nolan Fans na spadający score na RT jest co najmniej urocze :) i bardzo zabawne :)

RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 17-07-2012

Zabawna to jest trwająca już wojenka pt. "Avengers vs. TDKR". Nie zapominajmy też, że czeka nas jeszcze bój o utrzymanie TDKR na pierwszym miejscu top listy na IMDb :)

(17-07-2012, 16:13)Mierzwiak napisał(a):
(17-07-2012, 15:03)Crov napisał(a): TDK ma ładną formę, bo realistyczną, ale jest wydmuszką. Jest poważnym odpowiednikiem Transformers.
Mimo wszystkich jego wad chciałbym, żeby każdy blockbuster prezentował poziom TDK. Dla większości superprodukcji jest on nieosiągalny.
No nie wiem. Jeżeli mam wybierać między głupim i infantlnym, ale zabawnym (vide GI Joe), a głupim i infantylnym, ale pretensjonalnym (vide TDK) to chyba wole to pierwsze. Ale tak jak mówie - u Nolana, podobnie jak u Baya, forma to najlepsze, co dał widzom.

(17-07-2012, 16:13)Mierzwiak napisał(a): I chyba o to tu chodzi; Nolan jest naiwny w swoim postrzeganiu świata i tak naprawdę opowiada nam ubraną w mroczne, pseudorealistyczne ciuszki bajeczkę, dlatego nie powinniśmy oczekiwać, że ludzie na barkach wysadzą się nawzajem, a dwa wielkie tłumy wyposażone w broń będą do siebie strzelać. To nie jest cenzura, to jest bajkopisarstwo :)
No nie wiem. Ani zakończenie Following ani Memento nie jest optymistyczne. Incepcji właściwie też nie, a na pewno niejednoznacznie optymistyczne. TDKR podobno też nie :)

RE: The Dark Knight Rises - Bucho - 17-07-2012

(17-07-2012, 16:12)Crov napisał(a): Bucho został echo Crova. :*

No tak prawie, wrocilem po przerwie obiadowej do pracy i odpowiedzialem bez odswiezania watku - chyba nie tylko w tym dziale <wstydnis>