Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
LOST (ABC, 2004-2010) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: LOST (ABC, 2004-2010) (/Thread-LOST-ABC-2004-2010--77)

- Snuffer - 18-02-2010

Hitch, dlatego na końcu było ': )' .

- szychoo - 19-02-2010

Dobra, wszystko sie wyjasniło. Lostowicze zostali sprowadzeni na wyspę przez Jacoba po to żeby ją chronić. Z tym że ona ochrony nie potrzebuje. Zagadka serialu wyjasniona, dziękuję, dobranoc. Tak, jestem zawiedziony, twórcy polecieli w ciula.

- Khet - 19-02-2010

No jasne, bo właśnie otrzymałeś PEŁNE i NA 100% PRAWDZIWE rozwiązanie zagadki całego serialu, już w 4 odcinku nowego sezonu :)

- nexus - 19-02-2010

A najlepsze jest w tym to że powiedział to ten który przyczynił się do śmierci Jacoba. Zapewne powiedział całą prawdę i tylko prawdę i kompletnie nie robił Sawyera w ciula.

Mimo to mam jakieś nieodparte niczym nie uzasadnione wrażenie że gdyby prześledzić cały tor przyczynowo-skótkowy to jakąś bzdurę można by znaleźć.

- Mierzwiak - 19-02-2010

szychoo napisał(a):Dobra, wszystko sie wyjasniło. Lostowicze zostali sprowadzeni na wyspę przez Jacoba po to żeby ją chronić. Z tym że ona ochrony nie potrzebuje. Zagadka serialu wyjasniona, dziękuję, dobranoc. Tak, jestem zawiedziony, twórcy polecieli w ciula.
Gdybyś oglądał uważnie to zauważyłbyś że tajemnica serialu została już wyjaśniona w odcinku 18 w 2 sezonie. To wszystko majaki chorego psychicznie Hurleya!!!!!!!

:lol:

- szychoo - 19-02-2010

Ha ha ha. Śmiejta się, śmiejta, a ja i tak mam nieodparte wrażenie, że ostateczne wyjaśnienie dupy nikomu nie urwie.

- Gal Anonim - 19-02-2010

Nawet jak nie dupę to może chociaż jajka.

Ech, Vozzekowi zjarała się chałupa i trzeba dłużej czekać na recap. Ech, ech.

- Mierzwiak - 19-02-2010

szychoo napisał(a):i tak mam nieodparte wrażenie, że ostateczne wyjaśnienie dupy nikomu nie urwie
Ameryki nie odkryłeś. Wyjaśnienie nie będzie zaskakujące, tylko spinające wszystko to co cały czas mamy przed nosem. Jeśli ktoś spodziewa się jakiegoś twista, to nie wiem co robił przez ostatnich 5 sezonów, bo na pewno nie oglądał tego serialu.

- Jakuzzi - 19-02-2010

No tak, bo przeciez cecha charakterystyczna Lost jest unikanie twistow. :)

- Mierzwiak - 19-02-2010

Czyli obstawiasz twist na zakończenie? Lepiej nie stawiaj za dużo, bo zostaniesz z pustym portfelem :cool:

- Jakuzzi - 19-02-2010

Nie, uwazam, ze nie bedzie twista, przynajmniej jesli chodzi o "wyjasnienie", ale patrzac na dotychczasowa fabule serialu mialoby to sens, wbrew temu co powiedziales wczesniej. ;)

- Mierzwiak - 19-02-2010

Ja jednak stawiam na coś w rodzaju, hmmm, podsumowania całości. Jasne, pewnie nie darują sobie ujawnienia czegoś dużego na koniec, ale nie będzie to nic co miałoby postawić wszystko na głowie.

- Hitch - 24-02-2010

5
Czadowy odcinek. Dużo lepszy od poprzedniego. Niestety wkradło się trochę taniego wyciskania łez, ale na szczęście nie jest tego dużo. Kolejne mindfucki świetne. Dodatkowo Jin przestał być już tylko tłem, co praktykował od dłuższego czasu sumiennie i podjął istotną decyzję bez konsultacji z innymi, lub Innymi. Wszystko bardzo fajnie się rozwija. Bez zapychaczy jak w pierwszych sezonach i bez popychania akcji i miejsca z jednego końca świata na drugi w ciągu minuty jak w poprzedniej serii.

- Khet - 24-02-2010

Świetny odcinek, najlepszy Jacko-centryczny do tej pory. Z drugiej strony to zaskakujące, że jego odcinki zawsze są najbardziej ckliwe :P

- Hitch - 24-02-2010

Bo Jack to wrażliwy, płaczliwy chłopczyk :)

- jarod - 24-02-2010

Nie no, końcowa alterospekcja to już szczyt tandety, nawet jak na Losta :-) Ale poza tym super odcinek, jak dla mnie w sumie najlepszy z dotychczasowych w tym sezonie. Nowa miejscówka świetna, one-linery Hugo rewelacyjne, i przekonałem się w końcu do Jacoba nawet...

- nexus - 25-02-2010

A ja się żem wynudził straszliwie. Claire w nowej roli kompletnie nie przekonywująca, choć brawa za siekierę ;) Jacob coś tam bredzi o Jacku. Ogólnie - pierdolenie o szopenie

[hide]Zastanawiający jest motyw z wyrostkiem, a dokładnie fakt że nie pamięta o operacji. W samolocie zdaje się że też miał jakieś dolegliwości wynikające z tego co się działo na wyspie. Czyżby jednak w efekcie obecnych wydarzeń na wyspie wszyscy teleportują się na swoje miejsca z uprzednim niezbyt dokładnym formatem mózgów?[/hide]

- Virgo - 25-02-2010

Coś mi się wydaje, że Jacob wcale nie jest taki świety na jakiego wygląda.
Knuje, intryguje, manipuluje.... a to nie są raczej cechy człowieka cnotliwego.

- Tyler Durden - 25-02-2010

O patrz, nawet i sam Szopen przecież był :)

- Snuffer - 25-02-2010