![]() |
|
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845) |
RE: The Dark Knight Rises - grimlock - 20-07-2012 (20-07-2012, 18:00)shamar napisał(a): Gdzieś się naczytał głupot, że Breavik sfiksował? A czy ktoś normalny morduje tylu ludzi bez jakiegokolwiek sensu? RE: The Dark Knight Rises - shamar - 20-07-2012 Jak to bez sensu? Przecież on dokładnie wyjaśnił czemu to zrobił i czemu zabił tych ludzi a nie innych. Można powiedzieć, ze jego zachowanie miało charakter ekstremistyczny ale nie było wyzwolone chwilą. Było dokładnie przemyślane i zaplanowane. RE: The Dark Knight Rises - Mental - 20-07-2012 Akurat Breivik mordował z sensem. Bezsensu to mordował koleś od Batmana. Ale skończmy już tę dyskusję. shamar napisał(a):Czy nie jest może tak, że ta obłudna segregacja wiekowa przyczynia się do dezawuowania śmierci jako takiej? Głębokie pytanie, zapewne na jakąś magisterkę z kulturoznawstwa albo socjologii, ale co to ma wspólnego z wątkiem strzelaniny? RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 20-07-2012 Wniosek jest prosty - zlikwidować kinematografię, gry komputerowe, zlikwidować wszystko, co mogłoby być bodźcem czy inspiracją dla pojebów. Nieważne w jakim środowisku dorastali, jak byli wychowywani, jakie mieli problemy, z którymi nikt nic nie robił. Winne są filmy! Nawet gdyby sprawca tej masakry był ubrany DOKŁADNIE jak któryś z bohaterów filmu, to o czym by to świadczyło? Bo według mnie dokładnie o niczym. PS. Na TVN24 Wiesław Kot właśnie stwierdził, że główny bohater Batmana romansuje z córką szeryfa. Co ten koleś bierze? :) RE: The Dark Knight Rises - Mental - 20-07-2012 Daj znać, jak powie, że trzeba odebrać wszystkim broń i przejechać ją walcem. RE: The Dark Knight Rises - shamar - 20-07-2012 (20-07-2012, 18:27)Mental napisał(a): Głębokie pytanie, zapewne na jakąś magisterkę z kulturoznawstwa albo socjologii, ale co to ma wspólnego z wątkiem strzelaniny? Koleś wparował z gnatami na film PG13. Gnata może kupił ze 2 godziny wcześniej w supermarkecie, za rogiem, po prawej od kina. Może on chciał pokazać fałszywość świata w PG13? RE: The Dark Knight Rises - Mental - 20-07-2012 A może po prostu był pojebany i chciał zabić jak najwięcej ludzi, bo wiedział, że sieć kin należących do Cinemarku to typowe amerykańskie gun free zones, gdzie nikt mu w strzelaniu nie przeszkodzi? RE: The Dark Knight Rises - Lambon - 20-07-2012 Na pewno zobaczył głupia na maxa scenę napieprzania się policji z gangiem Bana na pięści i chciał pokazać, że broń jest po to aby używać RE: The Dark Knight Rises - Mental - 20-07-2012 W sumie po namyśle stwierdzam, że mogło tak być :) Oglądając niektóre mroczne filmy dla dzieci (np. Mrocznego rycerza) aż człowieka korci, żeby pokazać, jak to się robi w prawdziwym życiu ;) RE: The Dark Knight Rises - soldamn - 20-07-2012 Ja może abstrahując trochę od strzelaniny (20-07-2012, 09:08)Doveling napisał(a):Christopher Nolan napisał(a):Więcej osób chodzi na filmy w 2D, więc są to dane trudne do zinterpretowania. Nie chcę kręcić w tym formacie tylko po to, aby dać wyższą cenę biletów. Amerykanie znudzili się już jakiś czas temu 3D. Obecnie zdecydowana większość widzów gdy ma możliwość wybiera seans 2D (bo u nas ostatnio zdarza się że wyboru nie ma - film wchodzi tylko w 3D). Podobną tendencje można zauważyć również w krajach Europy Zachodniej. 3D jest w dalszym ciągu bardzo popularne w tzw. emerging markets, czyli np. w Polsce (chociaż my mamy małe znaczenie, bo jesteśmy małym rynkiem). Głównie chodzi tu o Rosję, kraje Ameryki Płd i Azji Płd-Wsch. Jakiś czas temu widziałem dokładne dane procentowe, jak do nich dotrę to mogę przytoczyć. Z głowy pamiętam, że w USA ok. 30-40% wybiera seanse 3D, a w Rosji ok. 60-70%. RE: The Dark Knight Rises - Mental - 20-07-2012 Cytat:Jakiś czas temu widziałem dokładne dane procentowe, jak do nich dotrę to mogę przytoczyć. Byłoby super, gdybyś znalazł i podlinkował. RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 20-07-2012 (20-07-2012, 19:03)soldamn napisał(a): bo u nas ostatnio zdarza się że wyboru nie ma - film wchodzi tylko w 3DPowinno być "zdarza się, że wybór jest", co zdaje się poprawiać, bo z ostatnich trzech dużych tytułów (MiB3, Spider-Man, Prometeusz) wszystkie dostępne są w 2D i 3D. Nolan jest przeciwnikiem 3D również dlatego, że to wymaga kręcenia cyfrą, a on jest zwolennikiem filmu. I chwała mu za to. RE: The Dark Knight Rises - MauZ - 20-07-2012 czekam, aż sie ktoś zainspiruje "Falling Down" i zacznie strzelać do pojebów snujących te teorie spiskowe. pewnie to Nolan opłacił tego gościa, żeby zagwarantował kilka ofiar dla zrobienia szumu w mediach i darmowej reklamy. przy okazji TDK hieny żywiły się Ledgerem, a że tym razem nie było żadnych losowych kontrowersji to trzeba było je zapewnić w sposób kontrolowany. RE: The Dark Knight Rises - Tomkiewicz - 20-07-2012 Media podały, że strzelec kopniakiem otworzył od zewnątrz drzwi ewakuacyjne. Nie jest to możliwe. Od zewnątrz ciężko je w ogóle ruszyć. Ciekawe, ile jeszcze glutów wypuści z siebie mainstream, zanim wyrzyga oficjalnie obowiązującą wersję, że np. strzelał koleś związany z ruchami wolnościowymi, wielbiciel broni i własności prywatnej, słuchający prisonplanet.com lub czegoś w tym stylu itp. edycja: niepotrzebny off-top RE: The Dark Knight Rises - shamar - 20-07-2012 (20-07-2012, 18:56)Lambon napisał(a): Na pewno zobaczył głupia na maxa scenę napieprzania się policji z gangiem Bana na pięści i chciał pokazać, że broń jest po to aby używać Tez o tym pomyślałem ale mówili, że po ok. godzinie rozpoczął "selekcję". Może film był tak głupi, że nie wytrzymał? A może chciał być większym kozakiem niż Bane. Rozbroiło mnie za to, to co podawali. Że na sali były 6letnie dzieci a nawet niemowlak. WTF? Wyobraża se ktoś ryczącego niemowlaka podczas seansu? Może to go tak wk... RE: The Dark Knight Rises - Lambon - 20-07-2012 A przypominacie sobie akcje gościa który też zrobił jakąś rzeź po premierze TDK z umalowaną twarzą na biało? Chyba to w europie było i jakimś przedszkolu? RE: The Dark Knight Rises - military - 20-07-2012 Polityka dojebała najbardziej nietaktowny artykuł w historii mediów: http://www.polityka.pl/swiat/komentarze/1529013,1,strzelanina-na-premierze-mrocznego-rycerza.read Cytat:Trudno powiedzieć, kto zmaterializował się w kinie pod Denver w postaci strzelającego do tłumu człowieka. Może okrutny Joker, może atakujący ofiary halucynogennym gazem (prawdziwy zbrodniarz rozpylił ponoć gaz łzawiący) Strach na Wróble, a może po prostu Bane – główny czarny charakter nowego odcinka filmowej serii o Batmanie, który miał tam swoją premierę. Podsumowując: w Batmanie też się strzelają, a Heath Ledger umarł. Przypadek? Nie sądzę. Tekst z bardzo ulotną myślą przewodnią, pisany jeszcze kiedy zwłoki nie ostygły (czyli kiedy jeszcze nie ma żadnych faktów oprócz tego, że ktoś gdzieś strzelał), na kolanie, podlany pseudo-kulturoznawstwem, stworzony nie wiadomo w jakim celu (oprócz, oczywiście, nabicia wejść na fali popularności tematu). Autor dostaje zasłużone zjebki na fejsbuku, a ja się dziwię, że coś tak ekstremalnie (choć niezamierzenie) nietaktownego, trywializującego sprawę, poszło na łamach serwisu Polityki. Coś takiego byłoby OK na jakimś prywatnym blogu, wykopie czy innej popierdółce, ale żeby tam? Psychologia/socjologia dla ubogich, bez poparcia w jakichkolwiek twardych faktach. RE: The Dark Knight Rises - Mental - 20-07-2012 Cytat:Tekst z bardzo ulotną myślą przewodnią Wyartykułowaną w ostatnim akapicie: I jak bardzo potrzebuje Batmana i Supermana świat, w którym broń – jak w stanie Kolorado, miejscu zajść – jest powszechnie dostępna. Stawiam browara temu, kto wytłumaczy mi, co poeta miał na myśli. RE: The Dark Knight Rises - Gal Anonim - 20-07-2012 Nasz świat potrzebuje superbohaterów-obrońców, bo przecież broń wypowiedziała wojne ludzkości i podstępnie nas zabija! RE: The Dark Knight Rises - SonnyCrockett - 20-07-2012 To USA to fascynujący kraj...Teraz ciekawy czy przestana chodzić na film bo zamaskowani mordercy mogą kryć się w każdym kinie? Czy odwrotnie jako pokaz że nie boją się zamaskowanych morderców w ciemności, no może rozjaśnią je świece, polecą do kin całymi rodzinami? Nie zapowiada się jakaś żałoba narodowa u nas? Może ktoś miał polskie korzenie... |