Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Witcher (Netflix, 2019-) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: The Witcher (Netflix, 2019-) (/Thread-The-Witcher-Netflix-2019--4992)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Negatywny - 26-09-2021

omfg... Mam nadzieje ze sapek wziął chajs z góry.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - yacajackowski - 26-09-2021

Ale pachnie stolcem, masakra.

Chyba podziękuję.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Albertino - 26-09-2021

Pierwszy sezon ledwo zmęczyłem, to (póki co) wygląda nawet gorzej, więc sprawa jest jasna :)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Negatywny - 27-09-2021

ale może mi ktoś jednak wytłumaczyć ten fenomen?

Obejrzałem ostatnio z desperacji shadow and bone i się zakochałem, chodzę i polecam wszystkim. Już pomijające treść, ale samo wykonanie serialu to kompletnie inny level. Nawet jeśli w shadow and bone CGI nie urywa dupy, to ciągle mamy fajną obsadę, świetne kostiumy, świetną scenografię, no i scenariusz przy którym ktoś się przez chwilę zastanowił, wchodzi intryga, wchodzą nastoletnie romanse, wchodzą archetypiczni bohaterowie.

Wiedźmin przy shadow and bone to serial kręcony z jakichś odrzutów, zostało nam trochę taśmy może coś nakręcimy jeszcze. Zero scenariusza, przechujowy casting, kostiumy i scenografia którymi zamiatają tureckie telenowele, scenariusz to gwałt na rozumie, a na dobitkę nawet widać że nie było hajsu na statystów.

Jak to jest możliwe, że w serialu w którym mają lead star na poziomie AAA holywood odwalają taką kaszanę, a serial w którym nie ma ani jednego znanego nazwiska dostaje 3 razy więcej środków.

Nie wiem, może leigh bardugo to 3 razy poważniejsze nazwisko na świecie niż sapkowski, ale coś mi się nie wydaje, nie mieli gry która od lat okupuje światowe listy sprzedaży. No i najważniejsze, nawet rozumiem, że pierwszy sezon mógł być jaki był, bo jakieś tam fantasy z europy wschodniej, może nikt tego nie będzie oglądał, ale drugi sezon wygląda jeszcze taniej niż pierwszy xD
No to serio jakie usprawiedliwienie jest teraz, jaka logika za tym stoi?

(25-09-2021, 22:11)Dr Strangelove napisał(a): Ja utknąłem w trzecim odcinku

Wielki błąd, dopiero od 5tego można naprawdę poczuć tą produkcję.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Corn - 27-09-2021

Cytat:Obejrzałem ostatnio z desperacji shadow and bone i się zakochałem, chodzę i polecam wszystkim. Już pomijające treść, ale samo wykonanie serialu to kompletnie inny level. Nawet jeśli w shadow and bone CGI nie urywa dupy, to ciągle mamy fajną obsadę, świetne kostiumy, świetną scenografię, no i scenariusz przy którym ktoś się przez chwilę zastanowił, wchodzi intryga, wchodzą nastoletnie romanse, wchodzą archetypiczni bohaterowie.
Boże tak! Serial z energią pierwszych star warsów, fajny, oryginalny, wciągający! Też wszystkim polecam :D

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Badus - 27-09-2021

Offtop, bo nie widzę dedykowanego wątku: ten Shadow and Bone serio taki dobry? Od jakiegoś czasu omijam większość rzeczy made by Netflix, więc nieufnie podchodzę nawet do forumowych poleceń ;)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Corn - 27-09-2021

Serio :)
Ogląda się to jak czyjś passion project chociaż pewnie miał być taśmowym serialem. Bogaty w detale świat plus interesujący bohaterowie i ich poszczególne wątki. Można to streścić jako „Fantasy w Carskiej Rosji” - jeśli to nie brzmi zachęcająco na tyle, to zdaj się na naszą opinię

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - raven.second - 27-09-2021

Świat piękny tylko postacie do dupy, typowe młodzieżowe romansidło fantasy, ale widać pieniądze.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Snappik - 27-09-2021

Ja odbiłem się po 3 odcinkach. Budżet jest spory, ale historia i postacie zupełnie mnie nie kupiły. Wygląda to jak kolejny young-adult serial z Benem Barnesem do którego muszą wzdychać julki z Twittera.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - raven.second - 27-09-2021

Bo taka jest książka, z tego co wiem. Dla nastolatków, tyle. Inaczej niż Potter, gdzie wraz z każdą częścią czytelnicy/widzowie dorastali.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Kluski - 27-09-2021

Nie no, myślałem, że Nesquick zechce mieć swojego GoTa a tutaj ewidentnie idzie to w teatr telewizji na sterydach, ewentualnie Xenę Wojowniczką Księżniczkę 2.0.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - al_jarid - 27-09-2021

"Shadow and Bone" obejrzałem dość niedawno, a już wywietrzało mi z głowy. Wiem tyle, że oglądało się bezboleśnie, ale fabuła wydała mi się raczej słabowita i - jak to typowo na Netfliksie - rozwleczona ponad miarę. Więc jeśli chodzi o samą historię i postacie, to dla mnie raczej słabe, natomiast sam świat i sceny magicznych pojedynków całkiem niezłe. Ale na drugi sezon nie czekam. Jak będę chciał obejrzeć coś z fajnym światem i magicznymi pojedynkami, to sobie powtórzę "Legendę Aanga", tam przynajmniej fabuła i postacie też są dobre.

Co do "Wiedźmina" to na drugi sezon też nie czekałem, a te tutaj materiały promocyjne jakoś nie zmieniły mojego nastawienia. Przemęczyliśmy z rodziną jakoś pierwszy sezon, ale na więcej poświęcenia mnie nie stać.
Ojciec stwierdził, że jest pełen podziwu dla Amerykańców, że udało im zrobić z "Wiedźmina" jeszcze nudniejszy serial niż Polakom.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Pitero - 27-09-2021

"Shadow and Bone" bardzo dobre wyjątkowo, rozkręca się po paru odcinkach a później mocno mnie wciągnęło i już czekam na kolejny sezon. Drugi sezon "Wiedźmina" też obejrzę, a co mi szkoda, dobrze się ogląda :)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Bartholomew - 02-10-2021

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Gieferg - 02-10-2021

Było.pl

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - marsgrey21 - 13-10-2021

[Obrazek: Witcher-Season-2-Character-Poster.jpg?q=...40&dpr=1.5]

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Paszczak - 13-10-2021

Slogan godny reklamy kondoma.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Bartholomew - 15-10-2021

[Obrazek: 246039264_5153798284637223_8524509683654...e=616F1A16]

[Obrazek: 245632321_5150344034982648_8383344176346...e=616E3535]

ależ to jest słabe.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Badus - 15-10-2021

Ciri to taka słowiańska alternatywka ;)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - yacajackowski - 15-10-2021

Do plakatu z Ciri trzeba było wziąć fotę z koniem z Instagrama i wzrost zainteresowania o lekko 500%