Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Maćko - 24-01-2019

O komiksie czytałem sporo dobrych rzeczy - w wersji serialowej wygląda trochę na zbyt duży miszmasz, ale wstępnie jestem zaintrygowany po tym zwiastunie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 31-01-2019

https://tvline.com/2019/01/30/the-stand-cbs-all-access-limited-series-stephen-king/
10-odcinkowa adaptacja Bastionu Kinga zamówiona. Zdjęcia na wiosne.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - zdzichon - 31-01-2019

Fantastycznie, od dawna czekam aż ktoś sie za to weźmie

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 31-01-2019

Szkoda tylko, że akurat CBS.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - michax - 04-02-2019

I tak miałem obejrzeć, ale skoro w obsadzie jest Matt Berry, którego uwielbiam za rolę szefa w Technikach Magikach, to dla mnie seans obowiązkowy.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 07-02-2019

http://thathashtagshow.com/2019/02/07/exclusive-amazon-primes-the-dark-tower-series-sets-production-schedule/

Amazon podobno nie żartował i faktycznie ruszają z serialową wersja Dark Tower, historia skupi sie na młodym Rolandzie, zdjęcia miałyby ruszyć w kwietniu.

Niestety, Goldsman nadal jest z projektem związany.
Jak dobrze pójdzie to zobaczymy w ciągu dwóch/trzech lat dwie serialowe wersje Randala Flagga.

Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Nemo - 07-02-2019

Edie Falco dołącza do obsady nowych "Avatar".

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - zombie001 - 11-02-2019

Diabeł w Białym Mieście zostanie w końcu zrealizowany... jako serial - od Hulu

No to Scorsesemu odszedł projekt. A szkoda, bo bardziej podobała mi się idea filmu spod jego rąk. No i chyba DiCaprio w tym nie zagra :/

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - yawning - 11-02-2019

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - zdzichon - 12-02-2019

No i muszę znowu przeczytać.

Sam trailer niespecjalnie mnie porwał, ale obsada dobra.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 12-02-2019

(11-02-2019, 20:08)zombie001 napisał(a): Diabeł w Białym Mieście zostanie w końcu zrealizowany... jako serial - od Hulu

No to Scorsesemu odszedł projekt. A szkoda, bo bardziej podobała mi się idea filmu spod jego rąk. No i chyba DiCaprio w tym nie zagra :/

Szkoda, że akurat z tego projektu Scorsese zrezygnował :(
Swoją drogą to mówił kiedyś, że teraz jak będzie robił seriale to na pewno będzie też je reżyserować idąc ściezką Sorrentino, więc kto wie. Ma jednak w zanadrzu jeszcze jeden serial o władcach Rzymu, jestem bardzo ciekaw za co sie weźmie juz po "Killers of the Flower Moon".

Sam serial chętnie obejrze, nawet jak DiCaprio go ominie bo temat jest bardzo ciekawy i daje szanse na świetną miniserie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - michax - 14-02-2019

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 17-02-2019

Nowy serial twórcy "Banshee", powstały podobno na podstawie pomysłu... Bruce'a Lee:

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 19-02-2019

https://deadline.com/2019/02/colin-farrell-north-water-bbc-1202541578/

Nawet nie wiedziałem, że to ekranizują. Powieść była świetna, Farrell bardziej pasowałby mi na Sumnera, ale jako Drax również powinien dać radę. Jaram się.

Oby tylko nie przyszło im do głowy łagodzić jego postaci - która w pierwszym rozdziale książki
a to tylko na początek. Wyobrażcie sobie bohatera, którego grał Hardy w "The Revenant", pomnóżcie razy dwa i otrzymacie Henry'ego Draxa.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Paszczak - 19-02-2019

Powieść była zajebista, ale Drax to jedno z najbardziej sugestywnych wcieleń zła w literaturze ostatnich lat i jakoś nie widzę w tej roli Colina za cholerę.
Poza tym, cztery i pół godziny? To nie jest szczególnie długa powieść.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 19-02-2019

Strzelam, że pierwszy zakończy się wypłynięciem, potem dwa na morzu (plus retrospekcje Sumnera) i 90-minutowy finał, akurat na domknięcie wszystkich wątków. W sam raz na 4,5h.

Jeśli dobrze to zrobią, takie "Taboo" (które notabene lubię) będzie wyglądało przy tym jak dobranocka.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Paszczak - 19-02-2019

Zobaczymy. Ja bym na Draxa wziął Schoenaertsa - rządziłby w tej roli.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 20-02-2019

Będzie na HBO :) Fajnie :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Snuffer - 20-02-2019

Pierwszy odcinek fajny, z potencjałem, ale scenariuszowo to tak all over the place. Lepiej chyba tez ogladac calosc, bo po tym pierwszym to wrecz sie nie da oceny wystawic.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - michax - 20-02-2019

Są już dwa odcinki na HBO GO i serial ma potencjał. Dostajemy sporo Buscemiego w roli Boga, ale ważniejszy jest Craig grany przez Radcliffe'a. A co mnie zaskoczyło to mamy jeszcze jednego głównego bohatera, Elize, czyli świeżo zatrudniony anioł pełen zapału do pracy. Zostaje zesłana przez kadry do działu spełniania życzeń gdzie trafia na Harry Pottera. Jest to jedyny pracownik tego działu, widać że odwykł od kontaktu z innymi aniołami. I w sumie fajnie się ogląda, Buscemi gra Buscemiego, a Eliza i Craig tworzą uroczy duet.

Jestem tylko ciekaw w jaką stronę serial pójdzie za kilka odcinków, bo już jest jeden świetny serial o zaświatach, czyli Good Place. Choć nie sądzę, żeby tak jak w GP twórcy pokusli się nie tylko o bawienie widza, ale coś więcej, czyli zadawanie filozoficznych pytań, poruszanie poważnych tematów, czy rozwijanie mitologii serialu co ma miejsce w GP, który można określić obecnie jako taką komediową wersję seriali Damona Lindelofa. W przypadku GP nie da się wejść do serialu w 6, 8, 10 odcinki bo wszystkie odcinki tworzą jedną całość, rozwijają bohaterów, zmieniają świat, a w MW wydaje mi się, przynajmniej tak wygląda po dwóch odcinkach, że chodzi tylko o dobrą zabawę, humor.

Czy tylko mnie muzyka z czołówki kojarzy się z Ecstasy of Gold Morricone?