Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - michax - 22-02-2019

Pojawił się trailer nowej Strefy Mroku i wygląda bardzo spoko. Daję link z Hollywood Reporter bo CBS z wielkim zapalem godniejszym lepszej sprawy usuwa wszelkie linki z youtube. Pasuje to do nazwy stacji CBS, czyli Centralne Biuro Śledcze, śledzą wszystkie linki które nie pochodzą od nich. Sorry za suchar, nie mogłem się powstrzymać:)

Bezcelowy Albatrosie skomentujesz co sądzisz o zajawce?:)

https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/watch-twilight-zone-trailer-cbs-all-access-1188680

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 22-02-2019

Otto Bathurst wyreżyseruje 9 odcinków pierwszego sezonu "Halo" dla Showtime.
https://variety.com/2019/tv/news/halo-series-showtime-otto-bathurst-1203144821/

Zastąpił Wyatta, sam na koncie ma przede wszystkim ostatni sezon rewelacyjnych "Peaky Blinders", ale również i ostatniego Robin Hooda...ok :(

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Paszczak - 22-02-2019

Otto Bratwurst, cudownie. Micheal Bay dla wyjątkowo ubogich Rumunów. Tej marce potrzeba kogoś z talentem, kto przerobi, bądźmy brutalnie szczerzy, gównianą historyjkę z gry na coś oglądalnego.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Albertino - 22-02-2019

Dla mnie Wyatt to średniak, za to ten drugi nakręcił gniota, ale brał też udział w wartościowych rzeczach, więc dałbym szanse. I tak w TV to nie reżyser gra pierwsze skrzypce (przeważnie). Pisze to chyba jakiś Kyle Killen i tu bym się martwił, bo w jego filmografii sama bryndza.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 24-02-2019

Niedźwiedzie chyba jeszcze nie gotowe skoro tyle podchodów pod pokazanie ich, ale ciągle sie wstrzymuja :P 

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - zombie001 - 25-02-2019

Mam nadzieję, że z tymi niedźwiedziami nie skończy się jak z królikami z "Wodnikowego wzgórza" :/

A tutaj news innego typu:

WB będzie tworzyć animowaną serię o Gremlinach na swoją platformę streamingową

Tak więc zaczęło się. Na dobre. Wyścig 'zbrojeń'. Netflix, Amazon, Disney+, platforma Apple, platforma WarnerMedia = setki rozwijanych seriali/filmów, na które nikt nie znajdzie czasu, żeby je wszystkie obejrzeć :P

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 26-02-2019

Moment w którym powstaje więcej seriali niż przeciętny człowiek ma możliwość oglądać nadszedł już dawno temu.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Badus - 27-02-2019

A propos obecnej i przyszłej podaży seriali na rynku. Techcrunch jakiś czas temu podał, że w zeszłym roku, po raz pierwszy od wielu lat, zanotowano wzrost piractwa dot. filmów i seriali w USA. Za jeden z głównych powodów podano, a jakże, rozdrobnienie usług streamingowych. Także ten...

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - michax - 27-02-2019

Zaskoczyłeś mnie Bradus z tym, że wzrosło piractwo w USA, bo kilka m-cy temu chyba na kanale jakbyniepaczec mówili, że w USA nie ma rozdrobnienia rynku takiego jak np. u nas. W USA podobno kupuje się jedną usługę/platformę, jak zwał tak zwał, i w tej jednej usłudze jest wszystko, czyli np. seriale FOX, Amazon, Netflix, HBO, Sky, BBC, itd. Oczywiście nie cytuję słowo w słowo, bo dokładnie nie pamiętam co mówili, ale chodzi o to, że amerykanie nie muszą płacić za każdą platformę osobną jak my tylko mają zbiorczy pakiet, czy jak to tam się nazywa, gdzie mają wszystko. Choć domyślam się, że jak dochodzi nowa platforma do usługi to cena wzrasta. Oczywiście nie twierdzę że kanał jakbyniepaczec to wyrocznia, ale z pewnością lepiej zorientowani są w temacie seriali w Polsce i za granicą jak ja:)

O tym że seriali rocznie powstaje chyba już tysiące i będzie coraz więcej to wiadomo od dawna. Kilka lat temu Netflix ogłosił, że chce kręcić 500 seriali rocznie (a mówię tylko o ich produkcjach, nie liczę innych stacji i platform streamingowych) , a z 2 lata temu przyznali, że kręcą już tysiące seriali. Inna sprawa jest jakość tych produkcji, a inna kto je obejrzy, bo nie tyle widzowie, co nawet dziennikarze i krytycy nie zdołają obejrzeć wszystkiego przedpremierowo. Dojdzie w końcu do takiej sytuacji, że wszyscy będą kręcić tyle seriali, i wśród średniaków co wszyscy będą kręcić mogą być jakieś zakopane perełki, których nikt nie odkryje, bo nie będzie miał nikt czasu ich obejrzeć, zginą zakopane przez inne głośniejsze tytuły. W sumie może już jest tak, że na jakiejś platformie, w jakiejś stacji leciał lub leci nikomu nie znany wybitny serial co kilkanaście lat temu zostałby kultową produkcją, albo wpisany na listę najlepszych seriali, ale nikt go nie obejrzy bo nikt o nim nie wie. Więc stacje same sobie szkodzą pójściem w coraz większą ilość.

Wypowiada się na ten temat szef FX Networks od kilku lat, który w 2015 roku powiedział, że seriali jest coraz więcej, ale obstawia że gdzieś za rok ta bańka w końcu pęknie i będzie spadać ilość produkcji. A z rok czy dwa lata temu przyznał, że pomylił się i na razie ilość seriali będzie rosła, nie zapowiada się by pękła, choć musi w końcu przyjść ten krytyczny moment, gdy np. Netflix co roku nie będzie podwajał ilości seriali jakie kręcą. Mają już tyle długów, a ciągle wydają kasy na coraz więcej swoich seriali.

Moim zdaniem jedyne rozwiązanie to ostra selekcja. Co miesiąc oglądam/czytam rozpiski co wraca, co pojawia się nowego i spisuję, a potem sprawdzam. Ja ostatnio z większej ilości seriali rezygnuję jak oglądam do końca, mam na myśli nowości. Bo seriale co oglądam od lat to oglądam do końca i nie rezygnuję, nawet jak są słabe, jak się popsują (bodaj jedyny serial z jakiego zrezygnowałem kilka lat temu to Walking Dead, a najlepsze, że wszyscy bardzo chwalą odcinki najnowsze, po tym jak z serialu odszedł Rick i mnie kusi żeby wrócić, ale nie chce mi się nadrabiać 4 sezonów poprzednich). Musi być naprawdę znakomity chociaż jeden odcinek z nowych seriali bym oglądał dalej więc jakimś cudem na razie nie mam zaległości. Jeśli przez 3 odcinki nie ma żadnego epizodu na 8/10 to rezygnuję, nawet jak wszyscy chwalą i nie żałuję. Ostatnio tak miałem z Akademią Umbrella, który odpuściłem po 3 odcinkach, choć całkiem spoko się zapowiadało, ale nie mam czasu na seriale, które są spoko, ok.

No i mam system, własny program telewizyjny, czyli codziennie oglądam po jednym odcinku z dwóch seriali. Na szczęście stacje takie jak HBO, FX nie idą w aż taką ilość jak Netflix i nie mają zamiaru. Moim zdaniem to dobrze, że jest też tradycyjna emisja seriali, bo jakby tak każdy serial co chce się obejrzeć wychodził od razu w całości to nie obejrzało by się nawet tego co ogląda się od lat. Lubię czasami serial obejrzeć w całości w ciągu kilku dni, i tak oglądam seriale Netflixa, Amazonu, ale też sporo seriali jest, które oglądam tydzień po tygodniu. Oczywiście sam decyduję jaki serial oglądam w jaki dzień i o jakiej godzinie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gieferg - 27-02-2019

Cytat:WB będzie tworzyć animowaną serię o Gremlinach na swoją platformę streamingową
Znaczy o Gremlins 3 można zapomnieć? No to go fuck yourself, Warner. And fuck streaming too.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 27-02-2019

http://collider.com/luca-guadagnino-tv-series-hbo/

Luca Guadagnino przygotuje 8-odcinkowy serial dla HBO osadzony we Włoszech który opowie o dorastaniu dwójki nastolatków.
Wyreżyseruje dwa odcinki, napisze scenariusz całości oraz wyprodukuje serial. To kolejny projekt jednego z największych reżyserskich objawień ostatnich lat - w tym roku dostaniemy jakiś dokument, krótkometrażówke z MacLachlanem a Guadagnino ciągle pracuje nad filmem na bazie muzyki Dylana.

Ciągle bardzo żałuje oddania "Rio", film w jego rękach mógłby okazać sie arcydziełem. Mimo to czekam na każdy jego projekt, nawet tak słabo brzmiący jak ten.

A jeszcze pare lat i CMBYN 2 <3

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 06-03-2019

Serial powstał na podstawie jakichś notatek Bruce'a Lee :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Hitch - 07-03-2019

Konwencja napierdalanki totalnie nie pasowała do Banshee (w dodatku z takimi niedojdami w obsadzie), ale tu to wygląda spoko. Oby nie przesadzili ze skakaniem i innymi piruetami tylko.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 08-03-2019

https://deadline.com/2019/03/don-winslow-the-border-cartel-drug-war-trilogy-fx-tv-series-shane-salerno-1202571186/

Scott zrobi Kartel, ale w formie serialu. Jako producent.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 21-03-2019

https://variety.com/2019/tv/news/dark-tower-series-amazon-jasper-paakkonen-sam-strike-1203169085/?fbclid=IwAR3i95ay0NAxScakgU2fwiN1yGUBUpJwKTxz9eq2w7NRtg3BGlIyZXc5P5s

Amazon nie żartuje z Wieżą. Młodego Rolanda zagra Sam Strike ("Nightflyers") a Flagga prawdopodobnie Jasper Pääkkönen, znany z "Vikings" czy "Black KkKlansman"

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 29-03-2019

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 29-03-2019

Wygląda dokładnie tak jak powinien wyglądać dobry serial o tej tematyce. Do tego znakomita ekipa. Czekam. HBO powinno niedługo zarzucić trailerami "Watchmen" i "His Dark Materials", na oba materiały mocno czekam.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Quay - 31-03-2019

(29-03-2019, 18:42)Kuba napisał(a): Wygląda dokładnie tak jak powinien wyglądać dobry serial o tej tematyce. 

I raczej nic ponadto. Nastawiam się na solidną rzemieślniczą robotę z kategorii "można obejrzeć, ale jeśli nie, to niewiele się straci". 
Chyba że w soundtracku pojawi się któryś utwór z tej płyty - wtedy rzucę okiem.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Snappik - 02-04-2019

Jakiś nowy szajs od Netflixa. Tucciemu chyba kończy się kasa lub ma jakieś długi. Komentarze pod trailerem jak zwykle nie zawodzą: Countries are being wiped off the map but there's still Wi-Fi for FaceTime, so it's all good.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 02-04-2019

Przecież Tucci to od dobrych 10 lat gra praktycznie w samych gównianych filmach.