Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Godzilla - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Godzilla (/Thread-Godzilla--704)

RE: Godzilla - Badus - 28-03-2019

Spoko. Przekonało mnie to bardziej niż dotychczasowe zwiastuny - jeśli faktycznie będzie epa i czytelność, to melduję się w kinie :)

RE: Godzilla - Snappik - 29-03-2019

W sumie do tego zwiastuna miałem przygotowany komentarz - Godzilla Edwardsa wygląda przy tym jak VFX reel demo dla potencjalnych sponsorów właśnie takiego filmu jak King of the monsters ;)

RE: Godzilla - Diaz - 03-04-2019

To bedzie trzecie największe widowisko filmowe tego roku po avengers endgame i star wars 9
[Obrazek: Screen_Shot_2019_03_28_at_10.13.37_AM.png]

RE: Godzilla - Gieferg - 07-04-2019

https://www.reddit.com/r/movies/comments/b9ryzd/godzilla_imax_trailer/

3 minutowy klip + zwiastun

RE: Godzilla - al_jarid - 07-04-2019

Marzy mi się, żeby była w tym filmie choć jedna walka bez zacinającego śniegu, deszczu, dymu i wszelkiego innego syfu, zaburzającego widoczność. Ale tak, jak nie było tego w jedynce, tak widzę, że i w dwójce nie ma co na to liczyć.

Wielkie potwory najlepiej się ogląda, kiedy widać ich otoczenie, np. naparzają się w mieście, rozchrzaniając budynki. Wtedy jest oddana skala i można podziwiać ogrom bestii. Kiedy wszystkie pojedynki odbywają się w otoczeniu takiej deszczowo-śnieżno-zadymionej nieczytelnej brei, jakby potwory były niemal zawieszone w jakiejś pustce, połowa frajdy z miejsca znika.

RE: Godzilla - Danus - 10-04-2019

Wczoraj oficjalnie zakonczyly sie prace na planie Godzilla vs Kong. Teraz tylko czekac na trailer. Jestem niesamowicie ciekawy jak to bedzie wygladalo:)

RE: Godzilla - Diaz - 10-04-2019

(10-04-2019, 10:29)Danus napisał(a): Wczoraj oficjalnie zakonczyly sie prace na planie Godzilla vs Kong. Teraz tylko czekac na trailer. Jestem niesamowicie ciekawy jak to bedzie wygladalo:)

Trailer pewnie nie wcześniej niż na comic con pod koniec lipca. 

RE: Godzilla - Pelivaron - 19-04-2019

W niedziele final trailer

[Obrazek: ZZ3xWfg.jpg]

RE: Godzilla - Pelivaron - 23-04-2019

drugie najważniejsze widowisko tego roku

ładny rozpierdol - jak ktoś narzekał, że w Godzilli było za mało stwora to tutaj powinno być go wystarczająco. Epicko się zapowiada.

RE: Godzilla - Badus - 23-04-2019

Nadal brakuje mi tu ładnej napierdalanki w świetle dnia bez tej wkurwiającej mgły/deszczu/piachu/cokolwiek tam lata. No i aż się prosi o animatronikę, gdy potworki są solo, bo CGI festyn będzie srogi.
Anyway, zwiastun przekonał mnie to wizyty w kinie, jeśli recki będą przyzwoite.

RE: Godzilla - Snappik - 23-04-2019

- Oh my god...
-...zilla!

[Obrazek: giphy.gif]

RE: Godzilla - al_jarid - 23-04-2019

(23-04-2019, 18:47)Badus napisał(a): Nadal brakuje mi tu ładnej napierdalanki w świetle dnia bez tej wkurwiającej mgły/deszczu/piachu/cokolwiek tam lata.

Cały czas właśnie na to marudzę.

Jak to już pisałem:

Wielkie potwory najlepiej się ogląda, kiedy widać ich otoczenie, np. naparzają się w mieście, rozchrzaniając budynki. Wtedy jest oddana skala i można podziwiać ogrom bestii. Kiedy wszystkie pojedynki odbywają się w otoczeniu takiej deszczowo-śnieżno-zadymionej nieczytelnej brei, jakby potwory były niemal zawieszone w jakiejś pustce, połowa frajdy z miejsca znika.

Naprawdę wystarczyłaby mi jedna czytelna walka za dnia, ale widzę, że w ponad dwugodzinnym filmie nie można na to liczyć. Skoro nawet final trailer nie zawiera takich ujęć, to znaczy, że
najwyraźniej styl pierwszej części, kiedy to walczące potwory były spowite kłębami zasłaniającego wszystko dymu, został utrzymany. Czyżby sądzili, że dzienne światło obnażyłoby niedoskonałość efektów? W każdym razie walory rozrywkowe bardzo tracą z powodu tego klucza wizualnego.

RE: Godzilla - slepy51 - 25-04-2019

RE: Godzilla - Gieferg - 26-04-2019

Tylko ja zasypiam na tych zwiastunach?

RE: Godzilla - Danus - 26-04-2019

Tylko Ty.

RE: Godzilla - slepy51 - 26-04-2019

Gieferg, na tym nie uśniesz:

:D

RE: Godzilla - Pelivaron - 26-04-2019

Jak wjechała ta piosenka to autentycznie pomyślałem "WTF" :D

RE: Godzilla - al_jarid - 26-04-2019

(26-04-2019, 00:05)Gieferg napisał(a): Tylko ja zasypiam na tych zwiastunach?

Co się dziwić, podkład muzyczny, jaki do nich wybierają, to zawsze jakieś melancholijne snuje, jakby chodziło tu o jakiś egzystencjalny dramat, a nie o napieprzankę potworów. Dodać do tego, że jest to brzydkie wizualnie, no i drzemota faktycznie może chwycić.

RE: Godzilla - OGPUEE - 26-04-2019

(26-04-2019, 12:45)al_jarid napisał(a): Co się dziwić, podkład muzyczny, jaki do nich wybierają, to zawsze jakieś melancholijne snuje, jakby chodziło tu o jakiś egzystencjalny dramat, a nie o napieprzankę potworów.

Jak 100-metrowe potwory się napierdzielają w miastach, to na bank zostają collateral & property damage, wiele ludzi ginie, dzieci zostają sierotami albo rodzice chowają swe dzieci, jakiś ciężko harujący szarak traci swój cały dorobek, potem trwa kosztowna odbudowa i jest trauma. To faktycznie materiał na depresyjny dramat na Srebrnego Lwa :).

RE: Godzilla - Lawrence - 08-05-2019

Zawsze byłem fanem Jamesa Rolfe'a i jego wiedzy odnośnie filmów. Ba, w pewnym sensie to on mnie wprowadził w świat Godzilli. Dlatego tez uważa ten jego poradnik za naprawdę ciekawy i dobry dla osób, który chcą wejść w ten świat potworów: