Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
PLAKATY! - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17)
+--- Wątek: PLAKATY! (/Thread-PLAKATY--263)

- Artemis - 14-08-2009

Swoją droga, film miał premierę na Erze i nie jest podobno całkowitym badziewiem... Tak czy inaczej... NAJGORĘTSZY DEBIUT... I te brzuszki... Buzie z paszczakowa... Jezus Maria!!!!! A Janosik to wręcz przerażenie wzbudza:)

- Azgaroth - 14-08-2009

Może i jest badziewiem, ale nagrodę za debiut Galerianki zgarnęły, a i kolejki na seans krótkie nie były :)

- kubek - 15-08-2009

Rzeczywiście na Erze były chwalone, sam jednak nie odważyłem się pójść na seans :) i raczej nie zdecyduję się obejrzeć. A plakat tragiczny.

- Negrin - 15-08-2009

Artemis napisał(a):I te brzuszki... Buzie z paszczakowa... Jezus Maria!!!!!
No ale o co chodzi? Ja filmu (nawet tego pierwowzoru) nie widziałem, ale zarówno brzuszki, jak i buzie raczej trafnie wpisują się w temat filmu.

Natomiast co do plakatu to nic mi już nawet nie opada, bo co miałem do opadania, to opadło parę polskich plakatów temu... ;)

- soldamn - 15-08-2009

Tylko mi się wydawało, że to jest dramat albo obyczajowy jakiś, a plakat jest z robiony w stylu "Odpowiedź na lejdis i to nie tak jak myślisz kotku"

- simek - 15-08-2009

A tak w ogole to nie uważacie, ze powinno się przesunąć te dziewczęta troche w prawo, bo tak nie za bardzo na środku są? Wiem, że musi być miejsce na muzyke, ale jak dla mnie źle to wygląda jak one tak nie po środku. Co do samego filmu to obejrzałem tą etiude i była po prostu zła i nijaka, zupełnie bez pomysłu i z kiepską grą aktorską, odradzam.

- piXi - 15-08-2009

Akurat ułożenie jest ok... Każdy porządnie wykształcony grafik Ci powie, że symetryczność jest dla ludzkiego oka czymś dziwnym i niespotykanym (przynajmniej z genetycznego punktu widzenia)... O wiele bardziej naturalna jest niesymetryczność (nawet kształt człowieka czy samej jego twarzy nie jest idealnie symetryczny)... Dlatego nie powinno się tworzyć użytkowych/reklamowych prac graficznych w sposób symetryczny... Mózg lepiej reaguje na niesymetryczność... ;-)
Tak mi kiedyś kumpel grafik po studiach powiedział... Na temat tego ponoć nawet badania neurologiczne, potwierdzające to o czym napisałem są zrobione... ;-)

Ps. Oczywiście ten pseudo-paintowy-grafik zapewne przez przypadek umiejscowił obiekty poprawnie... ;-)

- Ronaldinho - 19-08-2009

Nowy plakat Saw VI, jak zwykle ciekawy:

[Obrazek: 8qrtmk]

- Karaluch - 19-08-2009

Cytat:Tylko mi się wydawało, że to jest dramat albo obyczajowy jakiś, a plakat jest z robiony w stylu "Odpowiedź na lejdis i to nie tak jak myślisz kotku"

Myślę, ze to będzie bardzo zabawna komedia romantyczna o robieniu loda na podziemnym parkingu galerii handlowej. Tagline zapowiada zresztą więcej.

- Bogdan - 27-08-2009

odrzucony plakat do Inglorious Basterds:

link kilka postów niżej, jak się próbuje wstawić obraz to wyświetla się co innego xD

- Craven - 27-08-2009

suaby, choć pomysł spoko.

- Mefisto - 27-08-2009

na moim jest Blade Runner :D

- Pitero - 27-08-2009

Na moim też.

- Bogdan - 27-08-2009

pff. no to tu link bezpośredni

- Craven - 27-08-2009

aaa ten to fajny. :P
Myslalem ze to mial byc Eli Roth z jakims nożykiem :P

- Bogdan - 27-08-2009

tia, nie wiem czemu taki błąd był. przez link jest ok.

- wujo444 - 27-08-2009

a on sie przypadkiem nie pojawil juz na forum? Bodajze w watku o IB?

- Danus - 28-08-2009

Ciekawe plakaty do 2012:
http://www.filmweb.pl/Trzy+apokaliptyczne+plakaty+do+%222012%22,News,id=53981
Bardzo fajne.

- Tyler Durden - 28-08-2009

Plakaty to autoplagiat tych z "Pojutrza", a konkretnie tak jak sam film są one niczym więcej jak "Pojutrzem" do kwadratu.

- Mierzwiak - 29-08-2009

Słabe, słabe, jeszcze raz słabe. Chętnie zobaczyłbym plakaty ze scenami apokalipsy, ale takie które byłyby fotorealistyczne. Tutaj widzę jakieś plastikowe ilustracje. Nuda.