Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams (/Thread-Star-Wars-Episode-VII-The-Force-Awakens-2015-re%C5%BC-J-J-Abrams--2932)

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Juby - 26-11-2015

Myślę, że TFA będzie najbardziej dochodowym filmem tej dekady, jeśli wliczyć do przychodów merchandising. Jeszcze nigdy czegoś takiego nie widziałem! Bannery na każdej stacji Orlen, breloczki, nakładki na ołówki i inne gadżety, szturmowiec przy którym można cyknąć zdjęcia w Kauflandzie, MNÓSTWO zabawek i gadżetów we wszystkich galeriach handlowych, a dzisiaj takie coś zastałem w pobliskiej biedronce:
[Obrazek: 14098af446.jpg]

Talerzyki, miseczki, śniadaniówki, termosy, skarpetki, bielizna, pidżamy, ręczniki, pościel, kapcie, kubki, figurki, miecze, gry planszowe, kalendarze, kolorowanki, itd. Obłęd!! Do premiery jeszcze prawie miesiąc, a patrząc na to co się dzieje na mieście powiedziałbym, że nowe Gwiezdne wojny są reklamowane bardziej niż nadchodzące święta. Duży uśmiech

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Arahan - 26-11-2015

Tam jest pościel? Dobrze, że z narzeczoną idę w piątek na zakupy Uśmiech

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Lawrence - 26-11-2015

Pościel Star Wars mam poduszkę i jasieczki też, podobnie jak kubki, skarpetki i bieliznę też. Ale wiadomo z dawniejszych Epizodów, przy czym od przybytku głowa nie boli. Wolę jednak najpierw obejrzeć film i się przekonać, czy akurat z tymi bohaterami chcę coś takiego mieć.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Grievous - 27-11-2015

Najlepszą rzeczą z tego marketingowego szału jest to, że wreszcie postanowiono wydać u nas:
http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,6880,Gwiezdne-wojny-Jak-podbily-wszechswiat

Dobre półtora roku się zbierałem za to by wreszcie to sprowadzić (nie lubię e-booków), ale dosyć drogo to wychodziło. A teraz jak ulał wydali, więc sprawię sobie na Mikołajki Uśmiech Mam tylko nadzieję że nie skiepszczono przekładu.

EDIT:

Rakata Prime? Czyli to czyni KOTORa kanonicznym?

Na francuskim amazonie pojawiła się lista z utworami z OSTa, ale już ją usunięto. Oczywiście w necie jak w necie, nic nie znika:

A tak poza tym, to Steven Spielberg widział TFA już 3 razy Język

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - simek - 27-11-2015

Nie wierzę w tą mapkę, że niby kanoniczna, strasznie mało tych planet. Nie ma nawet Mustafar, nie chce mi się szukać, ale w (podobno zaliczanych do kanonu) Clone Warsach na bank przez te kilka sezonów było więcej planet niż na tej mapie.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - shamar - 27-11-2015

Nie wiem, jak ma się do filmu ale wygląda, że sceny są takie jak w filmie.

(27-11-2015, 12:57)simek napisał(a): Nie wierzę w tą mapkę, że niby kanoniczna, strasznie mało tych planet. Nie ma nawet Mustafar, nie chce mi się szukać, ale w (podobno zaliczanych do kanonu) Clone Warsach na bank przez te kilka sezonów było więcej planet niż na tej mapie.

Mapka, mimo iż opublikowana w Empire, jest chyba wycinkiem z oficjalnego przewodnika po TFA który będzie wydany wraz z premierą filmu. Chociaż w porównaniu z tą ze starego EU, to mała popierdółka Język

Brak Mustafar można usprawiedliwić tym że znajduje się ono w regionach Outer Rim. Plus jest Korriban, przechrzczone w "The Clone Wars" na nieszczęsne Moraband.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - simek - 27-11-2015

Zapomnieli też o Kamino, nie czaję logiki tej mapy.
W ogóle z tymi Outer Rim jest śmieszna sprawa, bo w filmach mówią o nich jako o zadupiu galaktyki, a właściwie cała saga (która opowiada o walce o losy galaktyki przecież) się tam rozgrywa, w którym momencie NT mówią, że "setki systemów" przyłączają się do separatystów - to budzi wyobraźnię, bo człowiek sobie myśli, że rzeczywiście w tej galaktyce jest od zajebania planet, trójwymiarowa mapka widoczna podczas lekcji dzieciaków w AOTC też pokazuje rozległy świat z wieloma planetami, a potem nic nie pokazują, bo wszystko się dzieje na zadupiu. Ja bym chciał, żeby do cholery pokazali w końcu centrum galaktyki, jakieś bogate i znaczące planety inne niż Coruscant.

Tutaj dla porównania mapka ze starego EU:

Język

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Juby - 27-11-2015

Super rozmiar. Język

Byłem dzisiaj w Auchan i Empiku. Masakra. Koszulki, naklejki, książki, komiksy, wszelkiej maści gadżety, wszystko jest w Star Warsach. Czegoś takiego na punkcie zbliżającego się filmu nie widziałem od... chyba od Zemsty Sithów!!

boxoffice.com podniosło swoją dalekosiężną prognozę filmu na - 220/780.

+

Ja tam kojarzę że "The Dark Knight" też miał masę tego gadżeciarskiego syfu Język

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Juby - 28-11-2015

Retro-postery do TFA:
[Obrazek: SW-TFA-long-v2b.jpg]
[Obrazek: SW-TFA-winter-v2b.jpg]
[Obrazek: SW-TFA-odyssey-v2.jpg]

'Star Wars: The Force Awakens' tracking to be biggest film ever at UK cinemas

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - shamar - 28-11-2015

U mnie na wsi bilety po... minimalnie 15 zeta. Nie dość, że będą grali przez miesiąc non-stop to jeszcze specjalna stawka (bez rozgraniczenia na weekendy). W sumie może to i dobrze...

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - shamar - 28-11-2015

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - OGPUEE - 29-11-2015

[Obrazek: 1448308714_toovy9_600.jpg]

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Juby - 30-11-2015

The Force is strong in my family

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Arahan - 30-11-2015

Ja już się na 18 nie mogę doczekać, a od dzisiaj na biurku w pracy stoi figurka Kylo Rena (ta 15 cm) z Biedry, za całe 25 złociszy. Muszę ze 2 Szturmowców dokupić

Dokładnie taka (Hasbro):

[Obrazek: 81T4Rlt1Y%2BL._SY355_.jpg]

Dźwięk SMS to popiskiwanie R2D2, a dzwonek to muzyka z trailera, ta która zaczyna się w momencie w którym pojawiają się napisy This December Uśmiech
Saga powtórzona ze 3 razy (serio, w ostatnim miesiącu, epizody IV-VI oglądałem ze 3 razy każdy), Force Unleashed 1 i 2 ograne, wojny klonów zaliczone.
Tak, mam gwiezdnowojenną gorączkę Uśmiech

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Gieferg - 30-11-2015

Dzizes, ale się nakręcacie, ciekawe ilu po seansie będzie sobie podcinać żyły z rozpaczy.

Cytat:Saga powtórzona ze 3 razy

Zbieram się od miesiąca do powtórki i zebrać się nie mogę. Jeszcze niby trochę czasu jest, ale została mi do obejrzenia druga płyta dodatków z Battle of Five Armies i ma priorytet, a zanim skończę, mogą na półce zawitać kolejne filmy, które przesuną Star Warsy na późniejszy termin i jeszcze się może okazać, że do kina wybiorę się dopiero po nowym roku Język

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Arahan - 30-11-2015

Heretyk! Uśmiech
a co do EVII, to parafrazując - Mam co do tego dooobre przeczucia Uśmiech

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Grievous - 30-11-2015

Cytat:Dzizes, ale się nakręcacie, ciekawe ilu po seansie będzie sobie podcinać żyły z rozpaczy.

Biorąc pod uwagę czym mnie to uniwersum od dekady karmi, to co by Abrams nie wysmażył, to będzie smakować jak danie z najwykwintniejszej restauracji.