Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars (temat ogólny) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars (temat ogólny) (/Thread-Star-Wars-temat-og%C3%B3lny--3640)

RE: Star Wars (temat ogólny) - slepy51 - 07-04-2023

RE: Star Wars (temat ogólny) - RagnarMartens - 07-04-2023

Zapowiedziane 3 nowe filmy kinowe

James Mangold - era "Dawn of the Jedi", opowieść o pierwszych Jedi tysiące lat przed Sagą

Dave Filoni - Nowa Republika vs resztki Imperium, tu ma się spinać historia z obecnymi serialami

laska od dokumentów/scenariusz Steven Knight - era "New Jedi Order" bodajże 15 lat po Rise of Skywalker, powraca Daisy Ridley

RE: Star Wars (temat ogólny) - al_jarid - 07-04-2023

"New Jedi Order"? Jak rozumiem, Rey stworzy nowy zakon Jedi, odnosząc sukces na polu, na którym Luke odniósł sromotną porażkę? Yeah, to właśnie chcę oglądać.

RE: Star Wars (temat ogólny) - simek - 07-04-2023

To co, obstawiamy który pierwszy skasują? Uśmiech
Z trojga złego, to ja bym najbardziej chciał to Dawn of the Jedi i liczę na wprowadzenie postaci ojca Yody.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Wolfman - 07-04-2023

Zwiastun Ahsoki wygląda strasznie tanio i równie ekscytująco jak trzeci sezon Mandaloriana.

A jak widzę postacie ze zwiastuna to mam flashbacki z Boby Fetta i jego ekipy power rangers na motorach.

RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 07-04-2023

Trailer ok, ale bez szału, film Folniego z przyjemnością obejrzę, a na produkcję z Rey mam wywalone jajca, bo założę się, że znowu skupią się na tym by obsada była różnorodna, by kobieta pisała, by temat strong female character był istotny, a nie na fabule i scenariuszu.

Z resztą... Gdyby Kylo przeżył i to wszystko było o jego powrocie do bycia Jedi to bym się jarał, a tak co? Jajco.

RE: Star Wars (temat ogólny) - szopman - 07-04-2023

Czyli taki epizod X. Martwi mnie ten scenarzysta, on chyba nie ma na koncie nic wybitnego.

Film Filoniego - może to wyjść spoko, a może też wyjść z tego bieda adaptacja trylogii Thrawa.

Dawn of the Jedi - mało mnie to interesuje, ale reżyser ma u mnie kredyt zaufania po Loganie.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Mefisto - 07-04-2023

Ale ta Kennedy musi mieć teczki na wszystkich - ostatni raz jak patrzyłem, to była mowa, że jest na wylocie po tej katastrofie jaką zgotowała. A tu proszę - szykuje następną. Niech Disney wyda w końcu oryginalną trylogię w jej oryginalnej formie i mogę mieć absolutnie wyjebane na wszystko inne.

RE: Star Wars (temat ogólny) - szopman - 07-04-2023

Jedyny plus filmu o Rey to to, że TROS nie będzie już zakończeniem sagi Duży uśmiech let's be honest, ciężko coś gorszego stworzyć (chociaż twórca Obi-Wana się udało, a niektóre odcinki Boby były niebezpiecznie blisko)

RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 07-04-2023

Ciekawe czy Boyega się pokala i przyjmie rolę, przecież gardził Disney+ i w ogóle powrotem do roli Finna, z kolei Moon Knight mówił, że wróci jak będzie chciał sobie kupić nowy dom.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Scheckley - 07-04-2023

(07-04-2023, 13:48)slepy51 napisał(a):

Oj strasznie to wali green screenem czy co tam teraz używają. Kolorystyka jest czasami zbyt nasycona jesli chodzi o obcych, a raz szara i bez wyrazu. Te pustynne planety, absolutnie nie wychodzą produkcjom Disneya, nie czuć tego słonecznego żaru, zamiast tego jest po prostu szaroburo. Wisienką na torcie jest galaktyczna julka... Szykuje się nowy Boba.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Paszczak - 07-04-2023

O, wstawili Raya Stevensona w roli Dartha Pullo. Ewidentnie chcą się podczepić pod sukces hinduskiego superprzeboju RRRrrr!
Niech lepiej dadzą ten trailer drugiego Andora. Gdzieś tam wyciekł kawałek, ale daremnej jakości.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Snappik - 07-04-2023

Dopóki nad tym pieczę trzyma Kathleen to z góry daję wszystkim filmom 2/10 Oczko Mangold przybywa jako wyrobnik, ale on będzie tam pracował od dyktando więc nic mnie na razie nie przekonuje, że zła karta się odwróci.

RE: Star Wars (temat ogólny) - zombie001 - 07-04-2023

Generalnie zapowiedzi MEH. Większość jest nieciekawa i niezbudzająca mojego zainteresowania. Seriale, podobnie jak w MCU, zaburzają ten okres wyczekiwania na filmowe produkcje. Łączenie tym mediów w ramach jednego uniwersum, to chybiony pomysł, ale to nie mój interes, nie mój biznes. Niech robią z tym co chcą.

Co prawda czekam na drugi sezon Andora, ale to akurat anomalia w DisneyWarsach. Podobnie jak było nią Rogue One. Rzucę może jednym okiem na Ashokę, skoro obejrzałem w całości takiego Kenobiego, gorzej chyba być nie może, ale tam jak na dłoni widać, że lepiej odnajdą się w tym Ci, którzy oglądali animowane seriale. Nie wiem czy chce mi się je nadrabiać... 

Z filmów ten projekt Mangolda wygląda najbardziej obiecująco. Ale też pewnie jego realizacja jest najdalej odłożona w planach. "No fajnie, fajnie", będzie dużo więcej czasu na pokłócenie się z szefostwem i kasację projektu Uśmiech

Film Filoniego to realizacyjny pewniak, skoro ma być kulminacją - powszechnie chwalonych - seriali. To ostatnie z Rey to wiadomo z jakich powstaje powodów, więc też pewnie nie skasują i szybko zrobią. O ile Mangold  nie zrezygnuje, to jego film wyląduje w 2028/2029. Przy założeniu, że będą chcieli puszczać naprzemiennie Avatary/Star Warsy, bo  jest też szansa, że Avatar4/5 wylecą z pierwotnych dat i wrzucą tam SW.  Długo, 5-6 lat oczekiwania, a rezultat i tak może być niesatysfakcjonujący (jego Indy na przykład wygląda przeciętnie). Do tego gdzieś tam w kolejce czeka, albo i nie czeka, Łatatiti ze swoim kryzysem wieku średniego. 

Ehhh, czyli z tego wszystkiego wynika, że na wielkich ekranach, przez dość długi czas, nie zobaczymy niczego ciekawego w tym uniwersum... (na małych, z wyjątkiem Andora, zresztą też Język

RE: Star Wars (temat ogólny) - shamar - 07-04-2023

Acolyte kawalek zwiastuna też wyciekl.
Pelne multi-kulti. Brakuje muslimek w chustach.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Rozgdz - 07-04-2023

Kathleen to sobie może trzymać pieczę, zresztą przez ostatnie lata był spokój. Gorzej że zapowiedź tych filmów jest zapewne związana z tym kto trzyma pieczę nad Kathleen... Znowu.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Dr Strangelove - 07-04-2023

[Obrazek: DF4A551C-FD17-4A0D-BEEE-DD9D5460E774.jpg...height=400]

To jakiś spóźniony żart primaaprilisowy?

RE: Star Wars (temat ogólny) - Ted - 08-04-2023

Z tego wszystkiego tylko ciekawy się wydaje film Mangolda, ale pewnie nie dadzą mu wiele swobody. The Wolverine i Logan to dwa jego filmy które dobrze ukazują co tworzy pod dyktando a co gdy dostanie wolną rękę. Poza tym kiedyś Mangold miał kręcić Boba Fetta gdy miał być jeszcze filmem, i przy takim projekcie widziałbym go bardziej. Czyli wychodzi na to, że mam zero entuzjazmu. A o filmie Taiki ani słowa.

RE: Star Wars (temat ogólny) - yacajackowski - 08-04-2023

I dobrze, Taiki to rak dzisiejszego kina rozrywkowego który myśli, że jest taki super fajny bo zrobił z Thora debila z dodatkowymi chromosomami.

RE: Star Wars (temat ogólny) - al_jarid - 08-04-2023

(08-04-2023, 16:15)Ted napisał(a): The Wolverine i Logan to dwa jego filmy które dobrze ukazują co tworzy pod dyktando a co gdy dostanie wolną rękę.

Powiedziałbym, że oba są w pytę, ale to takie moje prywatne zdanie. Przy czym oczywiście nie zamierzam udawać, że nie widać różnicy między jednym i drugim.