Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Godzilla - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Godzilla (/Thread-Godzilla--704)

RE: Godzilla - Juby - 25-05-2019

(24-05-2019, 10:43)slepy51 napisał(a): Jest już cały soundtrack a na nim znajome dźwięki;)

[Obrazek: giphy.gif]

No to już wiem, że na 100% idę do kina. :D Może nawet przed tym zrobię sobie powtórkę filmu Edwardsa. Po pięciu latach od sromotnego rozczarowania może podejdzie mi lepiej.

RE: Godzilla - Mierzwiak - 25-05-2019

(25-05-2019, 21:05)shamar napisał(a): Pisałem o całokształcie tych scen, które nie wyglądają jak w prawdziwym świecie.
A ja pisałem że filmy nie muszą tak wyglądać.

(25-05-2019, 23:13)Juby napisał(a): Może nawet przed tym zrobię sobie powtórkę filmu Edwardsa. Po pięciu latach od sromotnego rozczarowania może podejdzie mi lepiej.
Ja właśnie powtórzyłem i zostaje 6/10 z ostatniego razu.
Sceny z potworami są super, choć jest ich mało. Cranaton jest super, choć jest go mało. Casting Hawkins i Watanabe jest super, choć jest ich mało. Mitologia jest super, choć jest jej mało.
Jest w tym filmie za to dużo niczego co zdecydowanie obniża ocenę.

RE: Godzilla - slepy51 - 28-05-2019

RE: Godzilla - nawrocki - 28-05-2019

Dzisiaj około 20:30 pierwsze recenzje.

RE: Godzilla - Grievous - 28-05-2019

U nas oczywiście premiera dwa tygodnie za całym światem, ponieważ ch*j nam w dupę.

RE: Godzilla - OGPUEE - 28-05-2019

Jako fan Godzilli powinieneś, że Godzilla w Polsce lekko nie ma i o sensowne wydania filmów nie ma co marzyć, a często japońskie filmy dostajemy z zdupionym angielskim dubbinigiem robionym w Hong Kongu, a Godzilla ma narzuconą niewłaściwą płeć.

Na pocieszenie dodam, że Hiszpania też dostała ch*j w dupę i ma tydzień później po nas.

PS. Kurła, nawet biedacka Litwa ma szybciej od nas? Damn ;(.

RE: Godzilla - Danus - 29-05-2019

Po pierwszych recenzjach, tych negatywnych zarzuca sie filmowi, ze za bardzo skupia sie na potworach a ludzcy bohaterowie to tylko tlo dla Kaiju.
To tylko potwierdza zajebistosc tego filmu przeciez.
http://filmozercy.com/wpis/krytycy-niezadowoleni-z-nowj-godzilli-film-mocno-podzielil-widzow

RE: Godzilla - OGPUEE - 29-05-2019

No tak, bo jak idę na film o wielkich potworach, to przede wszystkim chcę oglądać jakichś nieistotnych randomów. Godzilla Final Wars i Godzilla Edwardsa właśnie za to są ukochane przez fanów kaiju :P. 

No, czyli jednak jestem w kinie. 

RE: Godzilla - Mierzwiak - 29-05-2019

Zarzuca się to, że ludzcy bohaterowie są jeszcze bardziej płascy niż poprzednio.

Zajebisty film ma i świetne sceny z potworami, i świetnych bohaterów jak Jurassic Park. Nikt by o tym filmie nie pamiętał gdyby nie oni. Jeśli tym razem znowu będzie tylko fajne CGI i jakieś kukły opowiadające ekspozycję to mogę od razu ziewnąć i dać 5-6/10.

RE: Godzilla - OGPUEE - 29-05-2019

(29-05-2019, 12:05)Mierzwiak napisał(a): Zajebisty film ma i świetne sceny z potworami, i świetnych bohaterów jak Jurassic Park. Nikt by o tym filmie nie pamiętał gdyby nie oni. 

To też fakt.

Ja zresztą i tak się przyzwyczaiłem do tego, że bohaterowie ludzcy w monster movies to defaultowo płaskie deski, których los i tak nie obchodzi, to więc niech chociaż sceny z potworami będą satysfakcjonujące. Zwłaszcza, że u Edwardsa (i w wspomnianym przeze mnie GFW) nie dość, że ludzcy bohaterowie byli do kitu, to i sceny potworowe też były do kitu.

RE: Godzilla - Mierzwiak - 29-05-2019

Z tym się nie zgadzam, po prostu było ich za mało w stosunku do bułowatej reszty o niczym.

RE: Godzilla - Craven - 29-05-2019

Bohater nie musi być głęboki, żeby fajnie się go oglądało i żeby dobrze się spisywał na ekranie.
Stuckman nieźle podkreślił, że mieli od 2014 roku pięć lat na zrobienie dobrego scenariusza, a ponoć decyzja o sequelu zapadła ekspresowo.

RE: Godzilla - Grievous - 29-05-2019

Ja mam niskie standardy jeżeli chodzi o Monster Movies. Jak dostarczy rozrywki to będę zadowolony. Chociaż liczę bardziej na poziom głupofajnego "Kong: Skull Island" niż bezjajecznego "Rampage".

Poziom Skull Island byłby dla mnie całkiem zadowalający.

RE: Godzilla - Gieferg - 29-05-2019

Skull Island to poziom "Za słabe, żebym miał za to płacić".

RE: Godzilla - Danus - 29-05-2019

(29-05-2019, 13:05)Craven napisał(a): Poziom Skull Island byłby dla mnie całkiem zadowalający.
Jesli to będzie poziom Skull Island ale z wieksza iloscia scen z potworami to z kina wyjde bardziej niz zadowolony.

RE: Godzilla - Snappik - 29-05-2019

Skull Island było dobre, kiedy na ekranie był tytułowy bohater. Cała reszta była mehowa lub żenująca, co przy grających nazwiskach było naprawdę osiągnięciem.

RE: Godzilla - Gieferg - 29-05-2019

Przy Brie Larson też? ;)

Czekam na opinie na forum, aktualnie szansa na kinowy seans raczej niska, ale zobaczymy co ludzie powiedzą.

(29-05-2019, 15:08)Snappik napisał(a): Skull Island było dobre, kiedy na ekranie był tytułowy bohater. Cała reszta była mehowa lub żenująca, co przy grających nazwiskach było naprawdę osiągnięciem.

To prawda. Nie pamiętam zbyt wiele z tych scen gdzie nie było Konga. John C Reilly był chyba spoko. 

RE: Godzilla - Martinipl - 29-05-2019

Skull Island dla mnie zadziałał dobrze. I wbrew temu, co sądziłem - zapamiętałem ten film dość dobrze. I fajnie, że w dwóch zdaniach wprowadził pomost pomiędzy King Kongiem a Godzillą. Ja od monster movies nie oczekuję zbyt wiele poza tym, aby się fajnie działo :) Taki ze mnie zjadacz popcornu, ale jak są nieźle rozpisani bohaterowie to jeszcze lepiej.