![]() |
|
Co to za film? - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: Co to za film? (/Thread-Co-to-za-film--99) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
|
RE: Co to za film? - Mefisto - 22-10-2015 otototo, dzięki - chyba wczesny Niemiec się objawia :> RE: Co to za film? - Snuffer - 22-10-2015 To jak już tak pytamy, bohater uciekając gdzieś spotyka malarke w jakimś europejskim mieście (malowala na rynku czy coś) i zalicza ja u niej w mieszkaniu. Coś znanego. RE: Co to za film? - Mefisto - 22-10-2015 Incognito? Ale tam on maluje. RE: Co to za film? - Snuffer - 22-10-2015 Nope, coś świeżego chyba w miarę, dreszczowiec /thriller? Pamiętam tylko ze główny bohater był trochę taki odlaczony od reszty świata. RE: Co to za film? - Bucho - 28-10-2015 Children of Men RE: Co to za film? - kinoman1989 - 11-12-2015 1) Pamiętam jak przez mgłę scenę tańca na dyskotece - żadne stepowanie. Każdy tańczy osobno, wśród niebieskich dyskotekowych/klubowych świateł. Na scenie stoi piosenkarz (chyba w czarnych okularach) i śpiewa: "NO! NO! NO! NO! [krótka przerwa] NO! NO! NO! NO!" - jest to końcówka każdej zwrotki (powtarza się dwa razy). Oprócz tego lecą normalne słowa po angielsku. Do złudzenia przypomina fragment piosenki Paul Johnsona - Get Get Down, ale to jednak NIE JEST ten utwór. Piosenka gatunku pop, łagodna a dynamiczna... Potem jest scena, jak dwoje ludzi - chłopak i dziewczyna - wsiadają do czerwonego kabrioletu. Komedia muzyczna albo komedia romantyczna. 1993-2003. Film był produkcji USA. Ten fragment utworu przypomina tamtą piosenkę, ale to nie będzie ten utwór (od 36 sekundy fragment podobny): 2) Obstawiam, że jest to nowy film, bo kolory były "żywsze". Stawiam na połowę lat 90 lub nawet 2000+... pytałem kiedyś tutaj, ale bez powodzenia. Pamiętam jedynie końcową scenę, kiedy statek piratów (albo łódź jakaś) została zniszczona. Szef bandy jednak jakimś cudem przeżył i woła "Nadal żyję!". Wtedy pojawił się jakiś morski potwór i go zabił. Film prawie na pewno amerykański. Ten potwór morski nie był długo widoczny raczej, tylko szybko wciągnął go pod wodę. 3) Szukam filmu (komedia sprzed najdalej 4-5 lat), z którego pamiętam niewiele: dwóch kolesi poszło do salonu masażu. Siedzą i czekają. Jeden z nich zamiast fajnej dziewczyny uzyskuje pomoc masażysty, którym jest łysy gruby koleś. RE: Co to za film? - kinoman1989 - 11-12-2015 (06-07-2015, 00:16)OGPUEE napisał(a): Kojarzy ktoś taka kreskówkę, co emitowało TVP? Akcja i setting podobny był do Gumisiów, główny bohater - młody chłopak był asystentem starego czarownika w stylu Merlina i jego smoczycy. Razem wywołali jakieś trzy trolle, jeden dziewczynka z lalka, drugi w charakterze do Grafiego , trzeci nie pamiętam i byli przyjaciółmi. Z kolei głównym złym był groteskowy bladolicy długowłosy chudzielec, który był uzurpatorem królestwa, gdzie żyli protagoniści. To prawdopodobnie "Troskliwie misie" ("Care Bears"). RE: Co to za film? - ersileya - 27-12-2015 Poszukuję filmu, który widziałam dawno temu w telewizji. Pamiętam, że było tak: kobieta (blondynka) ucieka przed mężczyzną, który ją gwałci. To straszne wspomnienie prześladuje ją. Wiele lat później jej córka przyprowadza do jej domu swojego narzeczonego - i przedstawia jej oprawcę sprzed lat. Mieszkają tam jakiś czas, mężczyzna podgląda matkę, wchodzi do łazienki, gdy ta się kąpie, mija się z nią w drzwiach w nocy. RE: Co to za film? - military - 05-01-2016 Widziałem kiedyś w telewizji kawałek, więc może film telewizyjny (w sumie na taki wyglądał): do rezerwatu Indian przyjeżdża detektyw czy agent FBI, żeby rozwiązać sprawę morderstwa, które tam miało miejsce. On sam jest chyba pół-indianinem, który (chyba) stamtąd pochodzi i jest nielubiany za to, że odszedł. Ktoś coś? RE: Co to za film? - nawrocki - 05-01-2016 Thunderheart (1992) z Kilmerem i Samem Shepardem? RE: Co to za film? - Snuffer - 05-01-2016 Brzmi jak komiks, który swego czasu Jacuzzi gorąco polecał. RE: Co to za film? - military - 05-01-2016 (05-01-2016, 19:29)nawrocki napisał(a): Thunderheart (1992) z Kilmerem i Samem Shepardem? Taaak, dzieki! Zobaczyłem pierwszy screen z google i już wiedziałem, że to to. RE: Co to za film? - Arahan - 09-01-2016 Ktoś kojarzy z jakiej bajki są te 3 koty? ![]() Jakiś odcinek Tom & Jerry? RE: Co to za film? - Karan - 09-01-2016 Jerry's Cousin (1951) RE: Co to za film? - Bucho - 09-01-2016 Yep, te trzy klakiery dostaja ostre manto w tym filmiku. RE: Co to za film? - Arahan - 09-01-2016 (09-01-2016, 13:19)Karan napisał(a): Jerry's Cousin (1951) Dzięki :) Tom & Jerry zawsze na propsie :) uwielbiam tą niesamowitą wirtuozerię destrukcji i przemocy RE: Co to za film? - military - 10-01-2016 Narąbią setkę filmów o takim samym tytule i domyślaj się, o który chodzi... Czy ktoś może mi powiedzieć, czy ten Ju-On: - to jest ta oryginalna Klątwa, której remakiem jest amerykańska The Grudge? Czy to jeszcze coś innego? RE: Co to za film? - Paszczak - 11-01-2016 Nope. Amerykański film to remake Ju-On: The Grudge. The Curse 1 i 2 to wcześniejsze fimy telewizyjne, które chronologicznie dzieją się przed kinowym The Grudge. W ogóle dobrze tu wrócić. Dawno mnie nie było na forum, bo poszarpał mnie niedźwiedź i musiałem wlec się przez północnoamerykańską dzicz. Funny story. RE: Co to za film? - military - 12-01-2016 Dziękuję za odpowiedź, dobry człowieku. RE: Co to za film? - filmowy koneser - 21-01-2016 Witam wszystkich. Znalazłem to forum wczoraj, przeczytałem całe, może ktoś mi pomoże. Szukam 4 następujących filmów: 1. Film widziałem w kinie z klasą jako małolat w latach wczesnych 80-tych. Fabularna piękna baśń dla dzieciaków, której szukam dla siebie i dla mojego syna. Akcja osadzona w XVIII-XIX wieku, film raczej produkcji niemieckiej, angielskiej lub USA. Opowiada o jakimś bodaj biednym młodym górniku. Facet nie ma kasy, nie idzie mu w grze w kości itd. Poznaje diabła (pod postacią człowieka) i zaprzedaje mu duszę. Jego życie się odmienia; ma pieniądze. Pamiętam że wypruwa dukaty z worków, potem bierze ślub z dziewczyną, ale ma już odmienioną złą duszę. Np. mówi że po co rzucają ryż ptakom, bo szkoda czy coś takiego. Po jakimś czasie widzi że stał się złym człowiekiem, wraca do diabła aby odkupić duszę. On trzymał te dusze w jakichś słoikach czy butelkach, kiedyś jego dusza stała na brzegu, jak wrócił to to ten diabeł miał kilkanaście więcej tych butelek/słoików. Był tam jeszcze taki motyw, że spotykają biednego człowieka który mieszka na tratwie na rzece i mówi że nie stać go na ziemię więc mieszka na rzece bo rzeka jest niczyja. Ogólnie pięknie zrobiony film dla dzieci, bardzo realistyczne sceny z dawnych lat. Nigdy go potem nie widziałem w telewizji. 2. Film widziałem w telewizji polskiej chyba w latach 90-tych; produkcja cóż: albo francuski, angielski, ale równie dobrze był produkcji tunezyjskiej, egipskiej, marokańskiej, lub mniej turecki. Chodzi o młodych chłopaków takich po 20-tce z kraju arabskiego, mieszkają chyba w jakimś kurorcie nadmorskim. Podjeżdżają motorami pod hotele i w celach seksualnych nagabują turystki z Europy. Film zrobił na mnie wielkie wrażenie, nigdy potem go nie widziałem. Na końcu jeden małolat nastoletni mówi bodaj "Rufa (imię jednego) jest już za stary" On przejmuje schedę po koledze, teraz on będzie chciał bzykać turystki. Pomoże ktoś, bo szukałem w wielu bazach i opisach i nic nie znalazłem. 3. Film angielski chyba z lat 90-tych. Chodzi o gliniarza, który jest zakamuflowany i rozpracowuje grupę kiboli. Tak mu pada na łeb, że staję się taki sam jak oni. Pamiętam, że pod przykrywką mówił kibolom z klubu że pakuje w fabryce korniszony, ma żonę ale od niej odchodzi do kochanki. Zona mu jeszcze mówi, że zrobiła sobie tatuaż na cycku a on nawet go nie zauważył. Film kończy się tak, że facet zbzikował, został skinheadem, podchodzi do niego kolega z policji i mówi co robisz a on maszeruje na jakimś wiecu skinów i robi ręką Heil Hitler. 4. Dla ambitnych. Chodzi o film na 90% prod. hiszpańskiej taki z lat 80-tych. Chodzi o grupę nastolatków (chłopaki i chyba jakaś dziewczyna), którzy napadają na banki, kradną kasę i uciekają samochodami, potem bawią się na dyskotekach. Po każdym skoku mają zasadę spalić wóz. Jakiś facet na ulicy krzyczy do telewizji, że trzeba skończyć z terroryzmem. Na końcu chłopaka-szefa grupy po nieudanym skoku rani policja. On nakazuje reszcie grupy, aby spalili wóz, oni tego nie robią, wpadają , jakiś smutny koniec. Bardzo proszę o pomoc tutaj na forum albo na maila. Dziękuję z góry. |