![]() |
|
Commando - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: Commando (/Thread-Commando--1559) |
RE: Commando - Predator895 - 08-12-2016 Mit jakoby Die Hard pierwotnie miało być sequelem Commando obalony >> http://movieweb.com/die-hard-not-based-on-commando-2-script/ RE: Commando - Arahan - 08-12-2016 (08-12-2016, 14:04)shamar napisał(a): Tylko, że niektórych z nich nie da się dziś oglądać. W sumie niektórych nie dało się nawet wtedy ;) Akurat wszystkie filmy, które podał @Dr Strangelove są bardzo fajne :) RE: Commando - Doppelganger - 08-12-2016 Też widziałem Commando w kinie, połowa lat 80, kino Adria w Mysłowicach. Film nie do zdarcia, jest doskonały w swojej klasie. Tak jak Predator, Terminator, Robocop. (oczywiście na nich też byłem w kinie). A tak apropos, to pierwszym poważnym filmem w kinie (poza Wielką Podróżą Bolka i Lolka) było Imperium Kontratakuje - niewiele kumałem ale bawiłem się zacnie :) RE: Commando - shamar - 08-12-2016 (08-12-2016, 18:02)Arahan napisał(a): Akurat wszystkie filmy, które podał @Dr Strangelove są bardzo fajne :) "Cobry" nigdy nie trawiłem. "Tango i Cash" może i przejdzie (ale też jest kiczowaty). "Running man" wygląda dziś nędznie, że wspomnę se np. Dynamo :) (08-12-2016, 17:17)Predator895 napisał(a): Mit jakoby Die Hard pierwotnie miało być sequelem Commando obalony >> Wklejałem to 4 posty wyżej temu. RE: Commando - Gieferg - 08-12-2016 Cytat:"Cobry" nigdy nie trawiłem. "Tango i Cash" może i przejdzie (ale też jest kiczowaty). "Running man" wygląda dziś nędznie, Wszystkie trzy zajebiste, do wszystkich wracam równie często co do Commando. Cytat:"Raw Deal" czy "Red Heat"? A te widziałem po dwa razy w życiu i kolejnych powtórek raczej szybko nie planuję. RE: Commando - Dr Strangelove - 09-12-2016 (08-12-2016, 14:04)shamar napisał(a): Ktoś jeszcze pamięta inne mniejsze jego filmy typu "Raw Deal" czy "Red Heat"? No ba. Ale "Raw deal" już na zawsze będzie miał dla mnie polski tytuł "Jak to się robi w Chicago" :) Ten jest kapitalny, natomiast "Red Heat" nigdy nie lubiłem bo średnio lubię te "buddy cop movies". No i do tego Jim Belushi. Jakby to był John, to byłaby inna para kaloszy. RE: Commando - shamar - 09-12-2016 Mam chyba na odwrót. "Red Heat" oglądałem kilka razy i jest niezły ale... czegoś w nim brakuje. Jakiegoś pierdolnięcia na koniec, dużej akcji (autobus się nie liczy). Za to z "Raw Deal" nie pamiętam prawie niczego. Na końcu chyba jest jakaś kiepska strzelanina w składzie złomu i... tyle. Ba, nie pamiętam nawet jaki to miało tytuł na VHSach. Na pewno nie ten z "Chicago". RE: Commando - nawrocki - 09-12-2016 Cytat:Ba, nie pamiętam nawet jaki to miało tytuł na VHSach. Na pewno nie ten z "Chicago"."Miejski Rekin" :) RE: Commando - Gieferg - 09-12-2016 aka Rekiny podziemia RE: Commando - shamar - 09-12-2016 (09-12-2016, 13:15)nawrocki napisał(a): "Miejski Rekin" :) Wspomnienia wracają. Arnold grał chyba Kaminskiego a początkowa scena to jest jakieś zabójstwo świadka, którego FBI kitra gdzieś w domku nad jeziorem. No ale to chyba na tyle ;) Aaaaa... Podczas finałowej strzelaniny w składzie złomu (samochodów) Arnold jeździ czerwonym (?) kabrioletem i puszcza z kasety 'Satisfaction' ;) RE: Commando - Juby - 09-12-2016 Tango & Cash > Red Heat > Cobra > Commando > Running Man > Raw Deal Tyle w temacie. RE: Commando - Arahan - 09-12-2016 Commando zdecydowanie za nisko. To zbyt duży poziom frajdy :) RE: Commando - Gieferg - 09-12-2016 (09-12-2016, 20:50)Juby napisał(a): Tango & Cash > Red Heat > Cobra > Commando > Running Man > Raw Deal Tango & Cash = Cobra = Commando > Running Man >>>>>>>>>>>>>> Red Heat >>>> Raw Deal. Te dwa ostatnie to w ogóle nie ta liga. RE: Commando - Bucho - 12-03-2022 Nowka sztuka od OH wjechala na tube: RE: Commando - Craven - 12-03-2022 Świetna fota
RE: Commando - Bucho - 12-03-2022 Otlumiony miloscia :) RE: Commando - Doppelganger - 27-09-2022 ![]() Muszę to mieć! RE: Commando - shamar - 27-11-2024 Właśnie leci n-ty raz na TV. Same ujęcia upadających zwłok najemników pod koniec to poezja. Epa, klasyk, kult. 8/10 spokojnie PS: gdzieś kiedyś czytalem, że wypadła scena dymania czarnej. Szacun, że nie nakręcili dwójki. Choć podane na tacy i trochę szkoda. |