![]() |
|
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845) |
- Lawrence - 07-01-2011 Ale Bane z tego co pamiętam, a mogę się mylić, to po raz pierwszy pojawił się na początku lat 90tych w świecie Batmana :???: A o nieobecności Riddlera to chyba sami twórcy informowali :???: - Lawrence - 07-01-2011 To ja wiem, chociaż czy lepiej wymyślać nowe postacie, czy też lepiej postawić na znane i lubiane wśród fanów komiksu :???: Tak tylko się zastanawiam. Przy czym sam bardzo bym się ucieszył, gdyby np. pojawiła się Catwoman, jako zwinna włamywaczka, czy coś w tym stylu, co by zbyt komiksowo nie było. Chociaż raczej szanse na tę postać są tak samo mało realne, jak to, że obsadzę w niej, pewną osobą, którą bym chętnie widział w tej roli :razz: :wink: - Arahan - 07-01-2011 Jeżeli chodzi o mnie bardzo chciałbym właśnie Riddlera, a i Bane nie byłby zły. Catwoman - nie cierpię tej postaci. Pingwin też nie pasuje. Ogólnie świeżo po przejściu Arkham Asylum, żaden z przeciwników mi nie pasuje do tej realistycznej konwencji, bo chciałbym coś na wzór gry ;) - Perfik - 19-01-2011 Już oficjalnie: Anne Hathaway w roli Catwoman i Tom Hardy jako Bane. Druga część tej wiadomości mnie cieszy, a i pierwsza nie jest znowu jakaś najgorsza ;) http://www.bloginity.com/blog/2011/01/19/anne-hathaway-to-play-catwoman-in-dark-knight-rises/ - Gieferg - 19-01-2011 Cytat:i Tom Hardy jako Bane. Mniej więcej od trzech lat powtarzam, że nie ma lepszej opcji przeciwnika w trzecim filmie niż Bane, więc trudno mi sie nie cieszyć z takiego newsa. Tylko odjąc wąsa: I jest Bane jak się patrzy. HELL YEAH! - EL-Kal - 19-01-2011 Bane: Who is it, Charlie? Cieszę się bardzo. - Wawrzyniec - 19-01-2011 Jestem zaskoczony obecnością Bane'a. Ze wszystkich przeciwników Gacka tylko ten kojarzy mi się z całkowitym upadkiem mitu niezniszczalnego Batmana. Jeśli Benek zrobi w filmie chociażby połowę zniszczeń, jakich dokonał w komiksie, to szykuje się niezła rozpierducha i całkowita rehabilitacja tej postaci po jej tragicznym wizerunku w Batman & Robin. Hathaway może być. Ma dobry cycuś, a to bardzo ważne w przypadku kobiety-kota. - Perfik - 19-01-2011 Tom Hardy w roli Bane'a wiadomo - świetny wybór. Jeśli chodzi o Hathaway to jestem dobrej myśli, bo to dobra i w sumie wszechstronna aktorka. - Mikoto - 19-01-2011 Wszystko co chciałem napisać napisał już Gieferg w swoim wcześniejszym poście. Normalnie nie mogli wybrać lepszych przeciwników ;) . - koronex1989 - 19-01-2011 Wybór Bane'a na przeciwnika świetny. Co do Catwoman-to tak średnio. Oby nie zrobili z niej ukochanej batmana, ją także wolę jako 100% czarny charakter. - Wawrzyniec - 19-01-2011 koronex1989 napisał(a):Co do Catwoman-to tak średnio. Oby nie zrobili z niej ukochanej batmana, ją także wolę jako 100% czarny charakter. Catwoman od zarania dziejów robiła za potencjalną kochankę Batmana, więc w przypadku DKR pewnie zrobią podobnie. Nie widzę w tym nic złego, szczerze mówiąc. Rachel is out of the picture, więc na jej miejsce musiała wskoczyć jakaś postać kobieca i lepszej opcji od Kobiety-kot nie widzę ;). - Szaman - 19-01-2011 No jak, a te modelki, baletnice? :) - Snappik - 19-01-2011 Ja liczę że w końcu zdechnie, a patrząc na Bane'a - jest na to szansa :) - Hitch - 19-01-2011 Phil napisał(a):Myślicie, że jest szansa, że Nolanowy Bruce w końcu straci dziewictwo? : )Bez kitu, żaden wcześniejszy Batman chyba tyle nie czekał na wyskoczenie z kapucynem na jakąś niewiastę. Nawet animowany ma lepszy rekord. - SonnyCrockett - 19-01-2011 Ciekawe jak urealnią postać Bane, bo w komiksach jest to bardzo przegięty koleś. Wychowany w więzieniu, kulturysta-filozof, ubrany jak meksykański zapaśnik, jadący na narkotyku dożylnym zwiększającym kilkukrotnie siłę i masę. raczej nie bardzo pasowałby do stylu nolanowskich Batmanów... Ja sobie nie wyobrażam jak można to zrobić, ale to dobrze, będzie większe zaskoczenie. - military - 19-01-2011 To już pewne że będzie Bane? Jeśli tylko on - może być super. Pamiętam poświęcony mu numer, był niesamowicie klimatyczny, zwłaszcza że nie było w nim Batmana. Tylko więzienie, przemoc i narkotyki. To może być coś. Bane jest bardziej realistyczną postacią niż taki Joker, który jest przegięty jakieś 100x bardziej (chciałbym go zobaczyć stojącego w korku, próbującego dostać się na czas na naradę mafii). - Perfik - 19-01-2011 military napisał(a):Jeśli tylko on - może być super Jeszcze Catwoman ;) A właściwie Selina Kyle, bo Warner Bros. poinformował, że to w nią wcieli się Anne Hathaway. No ale jak wiadomo Selina=Catwoman :) - Arahan - 19-01-2011 Z tego co się orientuję to Bane brał udział w jakimś projekcie o super żołnierzach, a narkotyk, który zwiększa jego siłę to Venom (?). No i Bane jako jedyny złamał Batmana (dosłownie). Jak myślicie, czy wytwórnia pozwoli wykończyć Gacka na zakończenie trylogii ? ;) Aktorsko nie mogło być lepiej :D Co do Catwoman - jeżeli Rachel faktycznie nie będzie to fajnie, że pojawi się wyrazisty kobiecy charakter. Anne Hathaway jest bardzo ładna i jak już ktoś dodał, dość wszechstronna, więc czemu nie. Ogólnie wrogowie dość komiksowi, bo co by nie mówić o DK to paradoksalnie Joker wyłamał się konwencji komiksowej i był, zbyt poważny na taki film ? (Obecnie DK ma u mnie 7/10). - military - 19-01-2011 To kogo w takim razie zagra ten młody kolo z Incepcji? EDIT: W ogóle to te historie o upadku Supermana i Batmana były same w sobie świetne i czytałem je z przyjemnością, ale kiedy się skończyły, obie serie padły na pysk i przestałem je kupować. Supermanów zrobiło się 5, a Batman... no właśnie, co z nim się stało? Ktoś go chyba zastąpił. Jak wrócił do akcji? Przecież miał złamany kręgosłup. - Hitch - 19-01-2011 military napisał(a):Jak wrócił do akcji? Przecież miał złamany kręgosłup.Wyleczył się i odbył trening ninja by wrócić do formy :lol: |