![]() |
Mad Max (1979-2024) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Mad Max (1979-2024) (/Thread-Mad-Max-1979-2024--197) |
RE: Mad Max - Megaloceros_____ - 28-06-2014 (27-06-2014, 14:24)simek napisał(a): Ja jedynkę po raz pierwszy oglądałem jakieś 3 lata temu i nie rozumiem narzekania. Nie jest to arcydzieło, ale takie 6-7/10 spokojnie można dać. Poza tym Mel wynosi ten film o dwa poziomy wyżej niż gdyby to był jakiś anonim. Ja po raz pierwszy jakiś rok temu i pamiętam że nastawiałem się na klasykę filmu postapokaliptycznego a otrzymałem jakieś nie wiadomo co. Nie ma w tym filmie w zasadzie żadnego głównego wątku, dopiero na ostatnie 10 minut mamy zemstę Maxa. Gdyby nie Mel Gibson w ogóle by się tego filmu nie dało obejrzeć do końca. RE: Mad Max - Lawrence - 29-06-2014 Tak czytam i swoim oczom nie wierzę. Myślałem, że na tym forum "Mad Max 2" to istny Święty Graal coś mega kultowego i mało kto się odważy napisać złe słowo na temat tego filmu. I nie wiem co się przyczepiliście do tych złych, przecież są świetni i bardzo charakterystyczni. Przecież Lord Humungus jest świetny! ![]() Czy też ten gość z maską: ![]() I powtarzam pod względem tempa ten film ogląda się bardzo dobrze, ani przez chwilę nie nudzi, ani się nie dłuży, wszystko poprowadzone jest jak należy. Plus na pewno każdy lubi tę scenę ;) ![]() RE: Mad Max - Szaman - 20-07-2014 ![]() ![]() RE: Mad Max - shamar - 20-07-2014 Ten nowy "Mad Max" to może być taki lepszy quasirimejk 2, czyż nie? Tak się to zapowiada. RE: Mad Max - Mental - 20-07-2014 Hardy-Max tak dał się upokorzyć? RE: Mad Max - zombie001 - 20-07-2014 (20-07-2014, 22:06)shamar napisał(a): Ten nowy "Mad Max" to może być taki lepszy quasirimejk 2, czyż nie? Tak się to zapowiada. Niezupełnie. W tym "Mad Maxie" jeśli dobrze kojarzę, Max ma brać udział w jakimś wyścigu na pustyni i to będzie oś fabuły (tak przynajmniej wynikało z przecieków, które kiedyś czytałem) Także nie jest to rimejk/quasirimejk 2, ale podobno z wszystkich trzech poprzednich części, ma do niej najbardziej zbliżony klimat. Więcej odnośnie fabuły dowiemy się prawdopodobnie za tydzień. Na Comic-con mają prezentować również pierwszy zwiastun. RE: Mad Max - Crash - 21-07-2014 Akcja dzieje się między jedynką, a dwójką. Przynajmniej tak słyszałem ostatnio. RE: Mad Max - Snappik - 21-07-2014 Bane na pustyni? :) RE: Mad Max - Hannibal - 23-07-2014 ![]() RE: Mad Max - zombie001 - 23-07-2014 @crash Hatak pisał ostatnio coś takiego: Cytat:Mad Max: Fury Road" to reboot serii, który jest powiązany z filmem "Mad Max", ale już odcina się od jego sequeli. Okazuje się, że przez miesiące pracy na planie aktorzy nie mieli tradycyjnego scenariusza. Ich praca opierała się na bardzo długich próbach z reżyserem i twórcą serii - George'em Millerem, który miał każdą scenę dokładnie obmyśloną. Charlize Theron opowiada, że nigdy w swojej karierze jeszcze nie pracowała tak w okresie pre-produkcji. Plakat teaserowy: ![]() RE: Mad Max - Crash - 23-07-2014 No to faktycznie reboot. Może to i lepiej, choć moja wcześniejsza teoria, żeby dwóch Maxów się spotkało - lepsza;) A plakat wspaniały. RE: Mad Max - Szaman - 26-07-2014 4 nowe plakaty http://www.impawards.com/intl/australia/2015/mad_max_fury_road_ver2.html RE: Mad Max - Mefisto - 27-07-2014 ...które aż żal komentować RE: Mad Max - raven.second - 27-07-2014 Początek wygląda bardzo fajnie, ale potem... jakoś... tak dziwnie. Zbyt kolorowo. RE: Mad Max - Bucho - 27-07-2014 Mad Max w wersji blockbuser, tylko po kiego te modelki, kurwa wasza mac?! RE: Mad Max - Mierzwiak - 27-07-2014 Fanem Mad Maxa nie jestem (szczerze mówiąc to powinienem sobie powtórzyć całą trylogię, bo nic z niej na dobrą sprawę nie pamiętam poza kawałkiem Tiny Turner z MM3, ale to zasługa radia, nie filmu), ale to mi się w ogóle nie podoba, chociaż intensywne kolory mocno na plus, po zdjęciach spodziewałem się raczej szaro-burej sztampy w stylu Terminator: Salvation. RE: Mad Max - Mental - 27-07-2014 Ja tam wstrzymam się z hejtowaniem. Bo momenty były. RE: Mad Max - Gieferg - 27-07-2014 Jak dla mnie spoko. Przynajmniej wizualnie się fajnie prezentuje. Cytat:szczerze mówiąc to powinienem sobie powtórzyć całą trylogię, Starczy dwójka. RE: Mad Max - Mental - 27-07-2014 Obejrzałem już 3x. Podoba mi się. RE: Mad Max - slepy51 - 27-07-2014 Nieźle to wygląda, klimat jest a to najważniejsze. Najlepszy oczywiście początek z dwugłowym gekonem lamparcim ;) Czekam. |