![]() |
|
Community - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Community (/Thread-Community--2058) |
RE: Community - Proteus - 13-12-2013 "After everything Scrubs (Community) done for him?!" :) Awesome. Godzinny odcinek Community? Przygotuje mleko, koc i krakersy. RE: Community - Gal Anonim - 20-12-2013 CANNOT WAIT :D RE: Community - Proteus - 03-01-2014 Harmon powrócił w stylu. Pierwszy odcinek to spokojny wstęp służący raczej do posprzątania burdelu jaki pozostawiła końcówka 4 sezonu. Natomiast 2 epizod to już klasyczne "Community" i to w najlepszym wydaniu. Dodatkowo świetne wprowadzenie postaci Jonathana Banksa. Cieszy to, że aktor i twórcy nie ograniczyli się po prostu do odcinania kuponów od "cool factor'u" jego postaci z "Breaking Bad". Profesor grany przez Banksa wprawdzie obraca się w spodziewanych klimatach (kryminologia), jednak nie jest on chodzącym meta żartem polegającym jedynie na mrugnięciach do postaci Mike'a. W "Community" facet ma dużo więcej werwy i energii, naturalnie i bez zgrzytów łącząc się z resztą obsady, przez co jego rola nie ma tego typowego dla wielu seriali (i w sumie wielu poprzednich odcinków "Community") smrodu występu gościnnego. "Go get your ring you piece of human garbage" RE: Community - Gal Anonim - 03-01-2014 Tyle piękna! I francuska piosenka na koniec drugiego odcinka taka śliczna! Mam nadzieje, że znajde gdzieś empetrójkę. :D Banks rzeczywiście bardzo fajny, ale COMMUNITY zwykle dobrze sobie radziło z występami gościnnymi i w sumie chyba tylko niezbyt wykorzystali Michaela K. Williamsa. RE: Community - Grievous - 04-01-2014 Po nieco rozczarowującym 4 sezonie, mocne uderzenie. Pierwszy odcinek był ok, ale drugi mnie autentycznie rozłożył. Liczę że poziom zostanie utrzymany. No i ta Annie :) RE: Community - Gal Anonim - 04-01-2014 Wrzuciłem sam, bo boje się, że nikt w internetach tego nie zrobi :) http://www.youtube.com/watch?v=rW7KdqA-Aho&feature=youtu.be RE: Community - Proteus - 04-01-2014 Rewelacyjna była też końcówka z Banksem. "We can't afford to bury Dad with the rest of the family. RE: Community - Gal Anonim - 04-01-2014 This is gonna be HILARIOUS. :) RE: Community - Gal Anonim - 07-01-2014 Ogladam od nowa Community. Nie mogę się przestać śmiać za każdym razem, gdy widzę tę wymianę zdań: :D :D :D Kocham ten serial!! RE: Community - Proteus - 08-01-2014 Ja też odświeżam sobie poprzednie sezony. Serial zyskuje za drugim razem gdy zdążyło się już poznać bohaterów i wyczulić na obecność wszelkich "Harmonizmów". Łatwiej wtedy wyłapać rzeczy i smaczki, które przelatywały nad głową np. na początku pierwszego sezonu, gdy za pierwszym razem oglądało się to jeszcze jak "po prostu nowy sticom". Ładnie też ogląda się jak serial w rekordowym czasie znajduje własny styl i osobowość i buduje na nich. Lubie Community is what I am trying to say. Cytat:Nie mogę się przestać śmiać za każdym razem, gdy widzę tę wymianę zdań Ja dziś dobrnąłem do 02x11 i nie mogłem wyrobić gdy Duncan z tą swoją brytyjską, dentystycznie pokiereszowaną wymową mówi do Abeda "don't forget to wash Your dupa". Nacisk, który stawia na to ostatnie słowo rozbraja mnie za każdym razem :) RE: Community - Gal Anonim - 08-01-2014 No ja Community odswiezam trzeci raz, nie wlaczajac w to wyrywkowo ogladanych odcinkow. Zaskakujaco dobrze daje radę jeżeli chodzi o powtarzalność odcinków, a to chyba wynika też w duzej mierze z tego, jak różnorodne i nieprzewidywalne są te odcinki. RE: Community - Gal Anonim - 08-01-2014 Zapamietalem to troche jako zmarnowany wystep goscinny, ale jednak Michael K. Williams totalnie dał rade i jego postać była właściwie taka, jak powinna być: poważna i wyciagnieta z totalnie innej bajki (jakiegoś dramatu). Ta scena jest genialna: Muzyka, LEGO i Michael K. Williams sprawiają, ze to działa. ;) RE: Community - Proteus - 08-01-2014 "Lego's the same. Just got more fierce". Sorry. Nie trzeba rzucać pomidorami. Sam wyjdę ;) RE: Community - Gal Anonim - 08-01-2014 Ej, ale jakby dali taki tekst w usta Williamsa do podsumowania monologu to bym padł. :) RE: Community - Gal Anonim - 10-01-2014 Nowy odcinek. Zgrywa z Finchera, filmow o seryjnych zabójcach i trochę seriali o genialnych detektywach. Spoko, ale niesetety nie aż tak dobrze jak poprzednio. O ile klimat udało się imitować idealnie, a sam żart był całkiem spoko (zdruzgotany Troy był najlepszy), to nie wiem. Brakowało mi czegoś więcej - większego skomentowania relacji Jeffa i Annie albo innych postaci, tak jak to miały w zwyczaju robić parodystyczne odcinki COMMUNITY. RE: Community - Proteus - 11-01-2014 RE: Community - Gal Anonim - 11-01-2014 Najlepszy serial komediowy na świecie. Bez wątpienia. Po nim jest Arrested Development, a potem chu wie co. :P W następnym odcinku: Walton Goggins. Podobno jakoś związany ze sprawą Pierce'a. RE: Community - Proteus - 17-01-2014 Dobry odcinek. Przewidywalny schemat ale z potencjałem na świetne gagi, który został wykorzystany. Sposób pożegnania Troy'a będzie pewnie kontrowersyjny, ale mnie to rybka. O dziwo nie było ani jednego żartu o tym, że Gogins ma większe czoło od McHale'a ;) RE: Community - Craven - 17-01-2014 Świetna forma w pierwszych odcinkach. Widać jak zbłądzili w poprzednim sezonie. RE: Community - Gal Anonim - 17-01-2014 Kolejny świetny odcinek. Choć żart ze spermą mnie odepchnął w pierwszej chwili, to jednak w końcu nawet on mnie rozbawił. Koniec nawet trochę mnie wzruszył, a epilog w pubie był piękny ("I have this idea for a movie!"). ;) Super sprawa, ciesze się, że Community wróciło i dalej jest w formie. Fajnie by było jakby dostali jeszcze jeden taki sezon z tyloma odcinkami, żeby spokojnie dobić do tej szóstki. :) Tylko żart o masturbacji z Changiem to lekka skucha. Aha, a to dlaczego Troy zniknie z serialu... Szkoda Glovera, bo jest fenomenalny*, ale wytłumaczenie mi odpowiada. No i daje możliwość powrotu w następnej serii (jeżeli taka będzie), co jest fajne i na co liczę. *zresztą nikt z obsady nie schodzi poniżej poziomu dobrego, co jest jednak ewenementem. Seriale komediowe przyzwyczaiły mnie, że zwykle jest jedna postać szczególnie zabawna, a reszta po prostu jest (vide HOW I MET YOUR MOTHER). W przypadku tych najlepszych (COMMUNITY, ARRESTED DEVELOPMENT, ARCHER, nawet FRIENDS) każda z postaci ma duży potencjał komediowy, który wykorzystuje. |