Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Hunger Games - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: The Hunger Games (/Thread-The-Hunger-Games--2620)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: The Hunger Games - Snappik - 12-08-2013

Military, nie irytowało Cię to, jak te debile próbują ustrzelic Dżenifer, która stoi na drzewie? Szczerze ta scena definiuje cały film ;)

RE: The Hunger Games - Lawrence - 12-08-2013

Mnie denerwowała trzęsąca się kamera, dlatego też liczę, że tego w dwójce nie będzie. I ogólnie cały wątek romantyczny taki trochę mdły.
Mam do tego filmu stosunek obojętny, ani mnie nie ziębi, ani nie grzeje.

RE: The Hunger Games - military - 12-08-2013

Ręce mi opadły, bo dwojkę i trójkę i czwórkę reżyseruje Francis Lawrence (rodzina Dżenifer?), który zrobił Constatine'a i I Am Legend - jedne z najbardziej facepalmowych blockbusterów ostatniej dekady.

RE: The Hunger Games - Mierzwiak - 12-08-2013

Tylko że Francis Lawrence to bardzo sprawny rzemieślnik, do tego ze świetnym okiem (klipy do "Bad Romance" (!!!), "What You Waiting For?" Gwen Stefani czy "I'm a Slave 4 U" Spears). Jeśli mieć coś do zarzucenia I Am Legend (bo z taką oceną Constantine'a się absolutnie nie zgadzam), to należy zacząć od scenariusza. Ostatnią rzeczą do jakiej bym się w filmach Lawrence'a przyczepił jest reżyseria właśnie, więc jeśli coś w kolejnych Hunger Games nie zagra, a nie zagra, to właśnie fabuła.

RE: The Hunger Games - simek - 13-08-2013

Wyroki wojskowego są niezbadane, ja się spodziewałem, że zjebiesz ten bezjajeczny film od góry do dołu, a tu proszę.

RE: The Hunger Games - Mefisto - 13-08-2013

(12-08-2013, 17:04)military napisał(a): Ręce mi opadły, bo dwojkę i trójkę i czwórkę reżyseruje Francis Lawrence (rodzina Dżenifer?), który zrobił Constatine'a i I Am Legend - jedne z najbardziej facepalmowych blockbusterów ostatniej dekady.

Zachwycać się ciepłymi kluchami w postaci HG i jednocześnie wyśmiewać te 2 ww tytuły - bezcenne :)

RE: The Hunger Games - Mierzwiak - 07-09-2013

Spróbujcie nie usnąć przed pierwszym refrenem:

PS. Kiedy ktoś to przeniesie do działu "Serie filmowe"?

RE: The Hunger Games - Juby - 01-10-2013

[Obrazek: 9edf7756-6c2f-4668-a87c-fd725360c47a_hun...er-big.jpg]

Niby niemal to samo co przy pierwszej części, ale bardzo mi się podoba. Jest klimat, super kolorystyka (ta ognista czerwień), nie bije Photoshopem po oczach. Fajny plakat i jeszcze Jen na nim - na pewno zawiśnie na ścianie polska wersja.

RE: The Hunger Games - Mefisto - 01-10-2013

Remember who the enemy is - i celuje prosto w widza, priceless :)

RE: The Hunger Games - Mierzwiak - 02-10-2013

Podoba mi się:

Jest jeszcze kurewsko nudna ballada Krystyny Aligator, ale w związku z powyższym szkoda na nią czasu.

RE: The Hunger Games - Lawrence - 17-10-2013

Tu jest dobra piosenka, ale nie wiedzieć czemu nie znalazła się na soundtracku ;)

P.S. Kiedy przenosimy temat do serii? ;)

RE: The Hunger Games - Negatywny - 18-10-2013

Hunger games to świetny film, a constantine i i am legend to syf dekady? Jebłem na plecy ze śmiechu :D

Obejrzałem ten padaczny crap dla nastolatek tylko dlatego, że dowiedziałem się, że dwójkę będzie reżyserował Lawrence i jestem po prostu ciekaw czy dobry reżyser będzie w stanie ukręcić bat z tego gówna :)

Jedynka natomiast niestety mnie nie zaskoczyła, musiałbym sobie zrobić lobotomię, żeby wysiedzieć na tym nie facepalmując co 5 minut. I w zasadzie tak samo jak nie rozumiałem jak ciężkie dzieciństwo trzebaby mieć, żeby lubi twilight, tak dokładnie tak samo teraz zastanawiam się co musi się stać w życiu człowieka, żeby został fanem tego... czegoś.

Co do samej JLaw ;) jak dla mnie aktorką jest przeciętną, a gdybym nie wiedział, że dostała oscara za poradnik to w życiu bym nie zgadł, że to była jakaś wyróżniająca się rola. Jeśli chodzi o urodę to ma dziewczyna dobre momenty kiedy jest wyfiokowana i odpimpowana, ale cały czas mam wrażenie, że pod tą tapetą, staranną stylizacją i pieczołowicie ustawionym oświetleniem kryje się absolutnie przeciętna dziewczyna z pucułowatymi pulikami i małymi oczkami (w dodatku mam wrażenie, że jedno ma mniejsze niż drugie...). Tak czy siak przynajmniej nie jest tak nieatrakcyjnym drewnem jak Kirstin Stewart.

RE: The Hunger Games - Mierzwiak - 28-10-2013

Chyba się przejdę do kina, choć ten debilny w swych założeniach świat (?) i jego bohaterowie nie mogliby mnie bardziej nie obchodzić. Ale Lawrence wie jak się kręci filmy (w porównaniu z jedynką to będzie estetyczny szok), no i JLaw, wiadomo.

RE: The Hunger Games - desjudi - 28-10-2013

Negatywny, zobacz chłopie "Do szpiku kości", wtedy pogadamy o talencie JLaw.

RE: The Hunger Games - Pitero - 28-10-2013

Mam te same odczucia co ty Mierzwiak, w nosie mam tych wszystkich bohaterów i ten efekciarski światek, ale też chetnie sie przejde do kina, tak dla odmóżdżenia no i lubie JLaw :)

RE: The Hunger Games - aloha - 29-10-2013

(17-07-2013, 17:41)Monika napisał(a): Tak, czy siak i tak budzi to jednoznaczne skojarzenia.

Nie miałam takiego skojarzenia... To wygląda bardzo naturalnie moim zdaniem, tak szczerze. choć o hitlerowcach tez mozna to powiedzieć :P
Ja się na innych filmach odmóźdżam, ten jednak mnie przyprawia o smutne skojarzenia z rzeczywistością.

RE: The Hunger Games - Mierzwiak - 31-10-2013

[Obrazek: i7bu.jpg]

RE: The Hunger Games - Negatywny - 31-10-2013

Bycie zdolnym grafikiem i marnowanie życia i talentu przy pracy nad tą szmirą zamiast u marvelam, przy hobbicie czy nad nowymi star warsami musi być nieziemsko frustrujące ;)

RE: The Hunger Games - Juby - 31-10-2013

A to Marvel nie jest obecnie szmirą? A o nowych Star Warsach też już wiesz, że nie będą szmirą?

RE: The Hunger Games - Negatywny - 31-10-2013

No sorry ale jak kogoś rozczarował IM3 (nie mówiąc już o thorze i CA:WS które zapowiadają się conajmniej nie gorzej niż pierwsze filmy) to dalej jest to kompletnie inna liga niż skretyniałe produkcje dla 12sto letnich dziewczynek. A nowe star warsy jakie by się ostatecznie nie okazały to w ciemno wziąłbym prace przy tym projekcie niż przy ekranizacji jakiejś shitowatej fantasy targetowanej na dojrzewające dziewczynki.