Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Wiedźmin / The Witcher - seria - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Wiedźmin / The Witcher - seria (/Thread-Wied%C5%BAmin-The-Witcher-seria--2655)

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - shamar - 15-05-2015

Który mądry wykopał posty z "Doomem"?

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Proteus - 15-05-2015

Są na poprzedniej stronie? :)

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - shamar - 15-05-2015

Heh. Ten temat rozwija się... szybko ;)

[Obrazek: small_419448987.jpg]

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Gal Anonim - 16-05-2015

(14-05-2015, 16:38)Proteus napisał(a): Polygon wypuścił recke wieska, w której autor zdążył oskarżyć grę o seksizm, i przypieprzył się do tego, że nie ma tam ani jednego murzyna.
O seksizm Wiedzmin byl oskarzany juz dawno. Przeciez juz w jedynce mozna bylo zbierac karty z kobietami, z ktorymi sie przespales, co wielu sie nie podobalo. (Nie wiem czy nawet wielka Anita Sarkizjan nie wspomniala o tym).

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Proteus - 16-05-2015

Tekst Arthura Giesa to zupełnie inny kaliber głupoty. W przypadku W1 te oskarżenia można było jeszcze jako-tako obronić, bo te całe karty seksu subtelne nie były. Dopierdalanie się, ze nie ma murzynów w grze (koleś w tekście autentycznie pisze, że w pewnym momencie zaczął aktywnie wyszukiwać w grze non-white NPC'ów, co pokazuje z jakim typem mózgu mamy do czynienia) czy też zrzucany przez niego i jego popleczników argument, że jak dali elfa to równie dobrze mogli dać nie-białego i że twórcy odpowiedzialni są za to co z własnej, nieprzymuszonej woli umieszczają (i czego nie umieszczają) w fikcyjnych, nie-historycznych światach, jest tak głupi, że mózg boli.

Zresztą cały ten Gies jest z tego znany. Przeglądnąłem pare jego tweetów, jego wcześniejszych tekstów i tętniak trochę mi się rozrósł.

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Gal Anonim - 16-05-2015

Nie no, ja nie mowie, ze to nie jest debil. Mowie tylko, ze to nie jest pierwszy debil tego typu.

Ale Chmielarz bardzo ladny tekst nastukał.

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Hitch - 16-05-2015

Gies jest tokenowym pedrylem branży. Zamiast okazywać stereotypowe oburzenie, jako gej powinien wykazywać się szczególną tolerancją na ból dupy :)

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - shamar - 16-05-2015

Czytam se komentarze tam i można znaleźć perełki, potwierdzające niedojebanie mózgowe niektórych (?) amerykańskich mediów:

Cytat:Or today’s example Fox News blurring the breasts of a Picasso painting. Which is even funnier cos its not even a naturalistic.

W sumie to się nadaje do żenady roku a raczej lat.

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Mental - 16-05-2015

Istnieją badania naukowe potwierdzające zależność między widokiem kobiecych piersi (zwłaszcza nagich) a liczba śmiertelnych wypadków na drogach. Ta zależność zachodzi także w przypadku myślenia o cyckach podczas jazdy. Dlatego zasłanianie czy blurowanie piersi ratuje życie.

"Jeśli można uratować choć jedno życie, musimy spróbować."

"Życie jednego dziecka warte jest więcej niż wszystkie bilbordy z cyckami przy drodze.'

"Czy tu naprawdę nikt nie myśli o dzieciach?"

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - shamar - 16-05-2015

Nom. Masz rację. Mocne bodźce seksualne. I prawie można dostać epilepsji.

[Obrazek: picassoblur.png]

Z wykopu:

Cytat:Jak czytam komentarze na NeoGAF - czyli największym zachodnim forum poświęconym tematyce gier komputerowych/konsolowych które jest zdominowane przez mocno zakręconą lewacką moderację, to z wątku poświęconemu recenzjom trzeciej części Wieśka dowiaduje się że np. polskie pierogi zawdzięczamy islamowi(because Tatars!) a po średniowiecznej polszy biegali wszędzie czarni... natomiast użytkownicy którzy wytykają obłudę politycznie poprawnej brygady są od razu banowani.

Zbiór ocen Wieśka - rozwodzenie się nad grafiką, i innymi pierdołami, chyba można sobie darować skoro wychodzi na to, że to świetna gra. Tylko kilku się "wyłamało" dało "niskie" 8 :)

Gamespot - 10/10
Gameinformer - 9.75/10
IGN - 9.3/10
GameTrailers - 9.8
Gamereactor UK - 9/10
Kotaku - YES
Gamesradar+ - 4/5
Ausgamers - 10/10
Impulsegamer - 5/5
Gameplanet - 10/10
Play3 - 9/10 (german)
GamePro - 92 (german)
PC Games - 90 % (german)
XGN.NL - 9.5 (dutch)
Gameblog.fr - 9/10 (french)
Telegraph - 5/5
GRYOnline.pl - 8.5 (polish)
Destructoid - 8/10
Metro - 9/10
Impulsegamer - 5/5
Portal PSX EXTREME (polish) 9.0 "Geralt of the Year Edition"
Eurogamer.pl (polish) Essential "Masterpiece"
Gamergen (French) - 19/20
LaPS4 - 94% (spanish)
everyeye.it - 9/10 (italian)
Eurogamer - 9/10 (italian)
Polygon - 8/10
Metro GameCentral - 9/10
Meristation - 9.6/10(spanish)
Jeuxactu- 95% (french)
Hobbyconsolas - 95% (spanish)
3Djuegos - 9.5/10 (spanish)
Onet - 10/10(polish)
Stuff - 5/5
4Players - 90% (german)
The Guardian - 5/5
Gameswelt 10/10
games.ch 94%
Gamereactor DE 9/10
Gamersglobal 9.0
Videogameszone 90%

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Proteus - 16-05-2015

Cytat:Jak czytam komentarze na NeoGAF - czyli największym zachodnim forum poświęconym tematyce gier komputerowych/konsolowych które jest zdominowane przez mocno zakręconą lewacką moderację, to z wątku poświęconemu recenzjom trzeciej części Wieśka dowiaduje się że np. polskie pierogi zawdzięczamy islamowi(because Tatars!) a po średniowiecznej polszy biegali wszędzie czarni... natomiast użytkownicy którzy wytykają obłudę politycznie poprawnej brygady są od razu banowani.

Neogaf jedynie powierzchownie liznąłem, a dyskusja o tekście polygonu zaginęła gdzieś w 80-stronnicowym temacie o reckach W3, ale opinie, na które trafiłem we wszystkich tematach poświęconych Wiedzminowi, wydają się nad wyraz optymistyczne, a forum zdecydowanie oczekuje na grę. Więc może nie jest aż tak zle.

Btw. okazuje się, że ten cinematic launch trailer nie był robiony przez Platige Image, tylko przez Digic.

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Gieferg - 16-05-2015

Czekam na info na jakim najsłabszym sprzęcie udało się uruchomić i sensownie pograć, ale choć w jedynkę grałem swego czasu sporo poniżej minimalnych, to nadziei sobie nie robię ;)

4 GB RAM / i3 CPU 550 3.20 Ghz / GeForce GT440

hihi :)
Teraz pytanie, czy inwestować w kompa, czy w konsolę.

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Grievous - 16-05-2015

Konsola.

Jeżeli okaże się że Wiesiek nie będzie grywalny na moim sprzęcie na co najmniej minimalnych ustawieniach, to czas będzie zainwestować w PS4. Ale jeżeli będzie w miarę sensownie działał, to konsolą dopiero się zainteresuję w okolicach premiery "Uncharted 4".

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Huntersky - 16-05-2015

Ja się pocieszam tym, że mój 3-letni laptop naprawdę nieźle dźwiga GTA V i MGS V.

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Gal Anonim - 17-05-2015

GTA V jest zajebiscie zoptymalizowane w przeciwienstwie do czwórki. Pięknie śmiga mi na PCcie, którego apgrejdowałem jakies 4 lata temu i na laptopie sprzed 3 lat (za ktorego wtedy dalem ~2000zł).

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - patyczak - 17-05-2015

Jak już mówimy o wymaganiach, to orientujecie się czy jest spora różnica pomiędzy kartą graficzną a jej odpowiednikiem w laptopie? Bo Wiesiek wymaga minimum GeForce GTX 660, a ja posiadam Nvidia GPU GeForce GTX 660M i gdyby nie to M na końcu, to z radością leciałbym do sklepu we wtorek :D

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - zdzichon - 17-05-2015

Spora, 660m to chyba odpowiednik 650 z obniżonymi zegarami. Pamiętam bo kumpel sobie lapka kupił nieświadomy jakie hece Nvidia wyprawia z nazewnictwem i był mocno rozczarowany.

Natomiast z sieci dobiegają głosy już grających, że podawane wcześniej wymagania są mocno zawyżone i na 660 można spokojnie grać na wysokich. Jeśli twój lapek ma rozdziałkę natywną niższą niż FHD, to powinno na średnich śmigać, ale chyba najlepiej poczekać do premiery. Pewnie od razu posypią się gameplaye.

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Fanatik - 17-05-2015

Chyba jutro o północy gra już będzie odblokowana, czekam niecierpliwie słuchając soundtracku z niej i kończąc powoli męczące mnie już nieco GTA V (fabularnie jestem rozczarowany, co za bzdetne motywacje postaci i często kiepskie misje, dobrze, że reszta gry się sprawdza).

Co do MGS V - to po prostu świetnie zoptymalizowany silnik, działa nawet na suszarce na high ;)

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Huntersky - 17-05-2015

Wygląda na to, że Redzi jednak się postarali z optymalizacją i nie będzie najgorzej.
https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.pcgameshardware.de%2FThe-Witcher-3-PC-237266%2FSpecials%2FTechnik-Test-1158845%2F

Także jestem dobrej myśli. Wszystko low + tekstury na high i do dzieła, szczególnie że wizualnie nie ma wielkiej różnicy między tymi ustawieniami.

RE: Wiedźmin / The WItcher - seria - Gieferg - 18-05-2015

Wszędzie tylko piszą o tym, co potrzebne, żeby pograć na wysokich, mnie interesuje, co jest rzeczywiście potrzebne, żeby w ogóle pograć :P