![]() |
|
I Am Legend - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: I Am Legend (/Thread-I-Am-Legend--32) |
RE: I Am Legend - Dr Strangelove - 05-03-2022 A to nawet nie wiedziałem, że jest jakaś wersja alternatywna. No ale to bez znaczenia. Jedynka była taka sobie więc dwójka i tak mnie nie interesuje. Niech kręcą :) RE: I Am Legend - Corn - 05-03-2022 Ja bym chciał, żeby nakręcili wersję która oddaje sens książki :D RE: I Am Legend - Debryk - 05-03-2022 (05-03-2022, 11:22)marsgrey21 napisał(a): W kinowej wersji tak, w alternatywnej nie. yyyk a to nie na opak? Bo w jak oglądałem w kinie wyglądał na całkiem żywego, jak z babką dojechał do jakiejś tam osady XD Alternatywna wersja z DVD to detonacja granatu w piwnicy. Babka ucieka sama. RE: I Am Legend - Corn - 05-03-2022 Nie, jest odwrotnie. Musiałeś mieć dziwną kopie ;) RE: I Am Legend - Debryk - 05-03-2022 Corn, serio? Byłem 2x w kinie na "I am Legend" i dopiero w dodatkach na DVD widziałem wersję z granatem w piwnicy. I zakończenie te uważam za tone lepsze. RE: I Am Legend - shamar - 05-03-2022 CGI zniszczyło ten film. Dziś pewnie jest jeszcze gorzej. I Am Legend - zombie001 - 05-03-2022 Wersja w której Smith ginie była bodajże pierwotną i oryginalną, a do kin poszła alternatywna z happy endem. Swoją drogą, niech kręcą. Mnie to ani nie grzeje, ani nie ziębi. Mojej kasy na produkcję tego nie biorą - no chyba że ostatecznie wyląduje to na HBO MAX, które planuje mieć :) Co raz dziwniejsze rzeczy odkopują po latach. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka RE: I Am Legend - Corn - 05-03-2022 To ja już nie wiem. Pamiętam, że widziałem tę w której Smith daje lek kobiecie i poświęca się dla ludzi i dlatego zostaje legendą RE: I Am Legend - Debryk - 05-03-2022 (05-03-2022, 13:18)zombie001 napisał(a): Wersja w której Smith ginie była bodajże pierwotną i oryginalną, a do kin poszła alternatywna z happy endem. Corn, told ya! :D RE: I Am Legend - shamar - 05-03-2022 Nie pamiętam już w której ginął ale ta gdzie zombiaki były zwykłymi zombiakami była oficjalna. W tej drugiej pokazali, że są świadome. I Am Legend - zombie001 - 05-03-2022 (05-03-2022, 13:43)Debryk napisał(a): Corn, told ya! :D Nie no, w sumie to ja teraz też nie wiem. Na zagranicznych portalach, patrząc po komentarzach, ludzie wydają się skołowani. Może Corn ma rację, a część widzów - tak jak ja - po prostu kojarzy bardziej tą wersję z jakimś fanowskim montażem, z happy endingiem? Dobra znalazłem tutaj: https://screenrant.com/i-am-legend-movie-alternate-ending-changes-explained/ Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka RE: I Am Legend - Dr Strangelove - 05-03-2022 Muszę przeczytać takim razie książkę, bo z tego co widzę, film to jakieś nędzne popłuczyny. RE: I Am Legend - Corn - 05-03-2022 Książka się trochę zestarzała ale ma fajny koncept i zakończenie, które zmienia całą historię o 180 stopni. Film to jakaś wariacja a nie adaptacja RE: I Am Legend - shamar - 05-03-2022 Były chyba wcześniej ze 2 adaptacje. W tym z Hestonem. RE: I Am Legend - Corn - 05-03-2022 Nie oglądałem. Wiem, że były ale po fragmentach wydają mi się zbyt archaiczne RE: I Am Legend - Derelict Machine - 05-03-2022 (05-03-2022, 00:40)SonnyCrockett napisał(a): Sequel będzie o innym czarnym mieszkającym w wielkim wyludnionym mieście? :P W sensie będzie to dokument o Detroit? :) RE: I Am Legend - SonnyCrockett - 05-03-2022 (05-03-2022, 18:37)Derelict Machine napisał(a):(05-03-2022, 00:40)SonnyCrockett napisał(a): Sequel będzie o innym czarnym mieszkającym w wielkim wyludnionym mieście? :P Nie. W dokumencie o Detroit to mieszkałby samotny biały. A nocami grasowaliby...sami wiecie kto. :P RE: I Am Legend - nawrocki - 06-03-2022 Agenci nieruchomości? :) RE: I Am Legend - SonnyCrockett - 06-03-2022
RE: I Am Legend - MOLQ - 06-03-2022 Powinni zrobić tak ze scenariuszem, że na końcu Will umiera, a MBJ ucieka statkiem kosmicznym szukajac nowej planety i tak powstaje prequel "1000 lat po Ziemi". MBJ nie dostaje angazu, bo nie jest podobny do Willa, i Will dostaje glowna role razem ze swoim synem Jaydenem. A wprowadzenie syna Willa, Jaydena, to banal, po prostu MBJ zakochuje się w jakieś zainfekowanej i spladza syna. Dalej okazuje się że normalnie idzie urodzic zdrowe niezainfekowane dziecko. Później, razem z Willem odbieraja porod, i zabijaja matke z Desert Eagla, tuż przed próba pożarcia Jaydena. Film będzie nazywał się "986 lat po Ziemi". |