![]() |
|
Rick and Morty - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Filmy i seriale animowane (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-i-seriale-animowane--23) +--- Wątek: Rick and Morty (/Thread-Rick-and-Morty--3986) |
RE: Rick and Morty - Craven - 13-06-2020 Ja sobie robiłem powtórkę vat of acid i ubawiło mnie to co się dzieje w finale RE: Rick and Morty - Migotka - 16-06-2020 Na szczęście jest już Rick i Morty sezon 4 po polsku. Po angielsku i rosyjsku był dostępny kilka tygodni wcześniej RE: Rick and Morty - Lawrence - 27-06-2020 (13-06-2020, 11:09)Craven napisał(a): Ja sobie robiłem powtórkę vat of acid i ubawiło mnie to co się dzieje w finale A to jest właśnie jedna z głównych bolączek czym się ten serial stał. Rick będący bogiem. I milion równoległych światów sprawia, że w tym.. świecie konsekwencje nie grają żadnej roli. Trudny tutaj mówić o jakiejś przygodzie, skoro w takim podejściu sama przygoda i ekscytacja pada.i tak pozostają rzeczywiście tylko meta-komentarze. RE: Rick and Morty - Craven - 27-06-2020 I tak i nie, Rick chętnie mówi o tym, że ma nieskończenie wiele córek, wnuków itd ale jednocześnie wyraźnie daje się nam do zrozumienia że ten Rick jest wyjątkowy, swojego Morty'ego uważa za wyjątkowego i mniej więcej od 3x02 twierdzi też, że skołowanie sobie nowej Summer byłoby zbyt upierdliwe. A we wspomnianym odcinku po prostu pokazał, że jest małostkowy i chciał się odegrać , stąd ta przemowa :) RE: Rick and Morty - Craven - 02-08-2020 RE: Rick and Morty - Bucho - 02-01-2021 Wrzucam, bo chyba nie bylo jeszcze tutaj wklejane: https://www.msn.com/en-gb/entertainment/tv/rick-and-morty-season-5-release-date-cast-theories-and-first-footage/ar-BB1c6F5Q RE: Rick and Morty - Pelivaron - 31-03-2021 RE: Rick and Morty - Norton - 22-06-2021 Otwarcie piątego sezonu bardzo dobre. Rick znowu gnębiony, Morty nabierający coraz więcej negatywnych cech dziadka i świetny motyw z psią Narnią. Oby H&R utrzymali poziom i nie serwowali zakalców. RE: Rick and Morty - Craven - 22-06-2021 Też bardzo mi się podobał ten odcinek, świetne otwarcie sezonu. Zastanawiam się tylko, czy to pierwszy odcinek serialu w którym Rick nie używa klasycznego portal guna? RE: Rick and Morty - Badus - 22-06-2021 Cholera, a ja jeszcze do nadrobienia mam 4. - binge watching weekend się szykuje ;) RE: Rick and Morty - Bucho - 22-06-2021 Mnie sie nie podobalo :) Watek z "Narnia" oczywiscie mega zajebisty i fajnie pociagniety, ale cala reszta w zasadzie do kibla. Ultimate Nemesis Ricka nudny, pretekstowy i nie mam pojecia jaka tutaj byla jego rola, ani na czym niby mial polegac ten wielki konflikt z Sanchezem. Motyw mocno z dupy i tyle. Na deser dalej ciagniety watek milosci Morty'ego do Jessici, ktory gdyby jeszcze opieral sie na czyms oryginalnymj i kreatywnym to bylby moze do przelkniecia, ale w tym epizodzie wchodzil na poziom durnych sitcomow w stylu The Big Bang Theory i Two and a Half Men. Powaznie, przewracalem oczami ogladajac pizde Morty'ego, ktoremu wiadomo, ze nie wyjdzie najprostsza rzecz i zawsze ktos, i cos bedzie mu przeszkadzac w osiagnieciu celu. Brakowalo tylko smiechu z offu. Slabo. Ogolnie takie 5/10 i to praktycznie tylko za „Narnie”. RE: Rick and Morty - Norton - 22-06-2021 Przecież w wątku romansowym dostaliśmy coś oryginalnego - Jessica stała się bogiem czasu (;)), a tego typu wolta pozwala na pociągnięcie sprawy w ciekawe rejony. Dodatkowo łamanie czwartej ściany wyszło świetnie, bo laska zdała sobie sprawę, że dotychczas była tylko mało istotnym elementem czegoś większego. No i to "I think we should just be friends" idealnie wpasowane. Nimbus mi podszedł - ot, taki absurdalny przeciwnik, który kontroluje policję (jeden z najlepszych motywów). Myślę, że twórcy chcą, żeby Rick cierpiał jeszcze bardziej (od pewnego czasu dostaje ostro po dupie z różnych stron), może szykują w tej kwestii coś interesującego. Poza tym oglądam R&M tylko dla pośmiania się, no i w 5x01 kilka tekstów zapewniło dobrą zabawę. RE: Rick and Morty - Bucho - 22-06-2021 Watpie, ze to w ogole pociagna, ale kto wie, No i ta boskosc wiaze sie z Narnia, a nie tym watkiem romansowym. RE: Rick and Morty - Bucho - 29-06-2021 se5 ep 2 Mortyplicity No i to jest wlasnie Rick & Morty w wersji, ktora kocham. Odjechane, kreatywne, zaskakujace na kazdym kroku, ciete, ostre i zabawne. Scisla czolowka najlepszych odcinkow. RE: Rick and Morty - Craven - 29-06-2021 Zgadzam się. Póki co sezon wystartował naprawdę świetnie. :) Tempo, kreatywność, zero hamulców. Jutro muszę sobie zrobić powtórkę. RE: Rick and Morty - Bucho - 01-07-2021 U mnie tez powtorka, po raz pierwszy od dlugiego czasu, chyba od odcinka The Ricklantis Mixup z trzeciego sezonu. Mam nadzieje, ze bedzie jakas wieksza beka z Saturday-morning cartoons, a nie tylko maly epizodzik: RE: Rick and Morty - Bucho - 06-07-2021 Se5 ep3: A Rickconvenient Mort. Byloby lepiej gdyby caly odcinek byl historia Morty'ego i Planetiny, a obecnosc Ricka i Summer zostala ograniczona do sceny w jadalni, a potem ewentualnie koncowki. Sam motyw trzech Armagedonow super i powinien przedstawiony jako opcja wielkiego, sportowego widowiska widzianego z kosmicznej areny, na ktore to wybieraja sie Rick i Summer. Morty zakochany w Planetinie zostaje. I tu mamy po prostu wiecej czasu na rozwiniecie tego watku, troche wiecej humoru i finalowej dramaturgii. Taki troche niewykorzystany potencjal/10. Aha, ten kawalek: Kolejna soundtrackowa perelka dodana do listy R&M. RE: Rick and Morty - simek - 06-07-2021 (29-06-2021, 18:45)Bucho napisał(a): se5 ep 2 MortyplicityOdcinek oczywiście jest przyjemny, ale mam wrażenie mielenia, może nie takich samych, ale podobnych motywów. Mnie delikatnie męczy to wieczne spotykanie Ricków, którzy są klonami, wabikami, sobowtórami, braćmi z innego wymiaru, wersją z innej linii czasowej, czy cokolwiek innego co oni tam wymyślili. Nadal jest to bardzo fajny serial, lubię obejrzeć, ale twórcy zafiksowali się na jednych typach przygód i będą ich używać chyba do końca serialu, a tutaj aż się prosi o powiew świeżości. RE: Rick and Morty - Bucho - 06-07-2021 Dla mnie zdecydowanie na plus brak hamulcow i jazda bez trzymanki do samego konca, i choc to co piszesz jest w punkt to jeszcze mi nie przeszkadza. Mnie juz od dwoch sezonow przeszkadzaja inne kwestie, gdzie ten odcinek ze smokiem uwazam za zdecydowanie najgorszy. RE: Rick and Morty - Lawrence - 06-07-2021 (06-07-2021, 12:09)simek napisał(a): Odcinek oczywiście jest przyjemny, ale mam wrażenie mielenia, może nie takich samych, ale podobnych motywów. Mnie delikatnie męczy to wieczne spotykanie Ricków, którzy są klonami, wabikami, sobowtórami, braćmi z innego wymiaru, wersją z innej linii czasowej, czy cokolwiek innego co oni tam wymyślili. Dziękuję bardzo za ten post! W sumie chciałem coś wcześniej napisać, ale analizując ten temat zobaczyłem, że jedynie tutaj narzekam na R&M i mogę się przez to robić nudny i męczący. Ale cieszę się, że nie jestem jednak jedyną osobą, która nie zachwyca się i widzi pewne zmęczenie materiału. Pierwszy sezon dalej bardzo spoko, ale jak pisałem serial ten stał się za bardzo meta-edgy-cool miejscami jak dla mnie i np. ten drugi odcinek to dla mnie fabularnie jest cienki. OK pomysł z "decoyami" fajny, ale to jest w sumie cały ten odcinek. Rick i rodzina to "decoye" gdzie potem przechodzimy do kolejnych postaci, które są "decoyami" itd. wiem że w tym leży dowcip, ale dla mnie to starczyłoby na jeden gag, a tutaj ten gag jest rozciągnięty i jest całym odcinkiem. Zresztą to nie pierwszy raz kiedy mamy tę samą formułę, podobnie jak z odcinkiem z "Heist Movies". I niestety jak dla mnie zrobienie tych multiuniversów i kilkaset różnych wersji Ricka i Morty'ego i całkowite wejście w Ricka jak Boga bardziej zaszkodziło temu serialowi. |