![]() |
|
Narcos (Netflix) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Narcos (Netflix) (/Thread-Narcos-Netflix--4012) |
RE: Narcos (Netflix) - Kluski - 18-02-2020 Nie wiem, ten serial to bezsprzecznie dobra produkcja, ale dla mnie ciągle trąci teatrem telewizji. Może moja percepcja jest wykrzywiona przez Sicario, które w znacznie bardziej sugestywny sposób oddało ducha tamtych krain. Trochę brakuje traumatycznych impresji i ponurego surrealizmu ;) No ale to dopiero kartel w powijakach, historia się rozkręca, zobaczymy co zmajstrują w kolejnych sezonach jak wjedzie Los Zetas na pełnej... i pojawiają się pierwsze dekapitacje. Dla mnie największym fun factem jest to, że Felix żyje po dziś dzień :) RE: Narcos (Netflix) - Mental - 18-02-2020 Cytat:No ale to dopiero kartel w powijakach, Nie tyle kartel w powijakach, co próba realistycznego ukazania historii formowania się karteli oraz ich działalności. "Sicario" natomiast - przynajmniej to pierwsze - jest fabularną fikcją na resorach. Don Winslow zapytany na Twitterze, co myśli o tym filmie, powiedział: SICARIO shows little understanding of the subject it claims to be about. Very shallow view of a deep topic. Cytat:dla mnie ciągle trąci teatrem telewizji No masz zjebaną percepcję, fakt ;) RE: Narcos (Netflix) - Kluski - 18-02-2020 Nie obchodzi mnie co napisał Don Winslow na twiterze, Sicario mi się bardziej podobało i tamten film lepiej oddawał nastrój oraz poczucie zagrożenia, tutaj nawet rozjechanie przeciwników walcem wychodzi na wesoło. Starzejesz się. RE: Narcos (Netflix) - Mental - 18-02-2020 A jak się z tego nie śmiać? Przecież to jest cyrk grozy. Wszelkie granice zostały przekroczone, można się tylko śmiać. Poza tym nawet nie mam zamiaru po nich płakać, zwłaszcza że to nie byli cywile tylko członkowie konkurencyjnego gangu. RE: Narcos (Netflix) - Kluski - 19-02-2020 Jedyna granica jaka została przekroczona to ta między USA a Meksykiem. Momentami mam wrażenie jakbym oglądał jakiś film Almodovara, tylko Penelope Cruz brakuje. Felix siedzi w ekskluzywnym salonie numer 1, Felix pali papierosa w salonie Ikei numer 2. Jedna scena meczu trampkarzy z końcówki Sicario przerwana odgłosem strzelaniny zjada cały nastrój grozy nieudolnie budowany przez Netfliksa. Słuchaj, factual accurat to sobie może być i pewnie jest, ale jak to mawiał Peterson czasami fikcja jest bardziej prawdziwa niż prawda, ponieważ stanowi amalgamat naszych lęków i wyobrażeń ;) RE: Narcos (Netflix) - Mental - 19-02-2020 Pamiętam tę scenę. Genialna. RE: Narcos (Netflix) - Snappik - 19-02-2020 Jestem po 3 odcinku i jestem od megawrażeniem Pablo Acosty. W ogóle ten odcinek miał coś w sobie z NCFOM - cała ta sytuacja z konfliktem Acosty była jak jakiś koszmar na jawie rozgrywany na terytorium pogranicza, z dala od wielkich metropolii a nawet spraw związanych z dystrybucją kokainy w lokalnych wioskach. Moment, gdy Pablo rozstawił sobie pod pickupem kocyk i poczekał na dostawę broni -> serduszko. A monolog końcowy po strzelaninie - jedna z najlepszych rzeczy w tej serii. RE: Narcos (Netflix) - michax - 19-02-2020 Kluski, Mental, jeśli lubicie takie klimaty jak "Narcos" i Sicario" to powinien Wam przypaść do gustu serial wg książki Roberto Saviano, autora "Gomorry", czyli "Zero Zero Zero", którego 2 pierwsze odcinki niedawno pojawiły się na HBO GO. Jednym z twórców serialu jest Stefano Sollima czyli scenarzysta i reżyser serialu "Gomorra", ale też reżyser 'Sicario 2". No i to widać w pierwszych odcinkach "Zero Zero Zero", które wyreżyserował, serial mocno z "Sicario" mi się kojarzy, bardziej jak z "Gomorrą". A przynajmniej dwa pierwsze odcinki to dobra rzecz. RE: Narcos (Netflix) - Mental - 20-02-2020 @michax Dzięki za cynka. A Stefano Sollima jest przede wszystkim twórcą "Suburry" - najlepszego filmu 2015 roku. RE: Narcos (Netflix) - Pelivaron - 20-02-2020 No jeśli chodzi o 000 to nawet temat założyłem jakiś czas temu. Ja czekam na zakonczenia całego sezonu, bo wkurvia mnie czekanie na nowe odc. A z Narcos się kurcze trochę obijam. Muszę w końcu nadrobić Meksyk, ale na razie romansuję z miniserialami HBO, więc pewnie trochę mi zejdzie. RE: Narcos (Netflix) - Mental - 20-02-2020 Rozpoczęło się szaleństwo, którego nikt nie zatrzyma. Będziecie tonąć we krwi. Zobaczycie, co się dzieje, gdy klatka się otwiera i wszystkie bestie uciekają. Prorocze słowa Felixa zamykają 5 sezon, który oceniam całościowo na 10/10 - to było znakomite. Kurva, zajebiste. Do niczego nie jestem w stanie się przywalić. Będzie 6 sezon? Powiedzcie, że tak RE: Narcos (Netflix) - Nemo - 20-02-2020 (20-02-2020, 00:39)Mental napisał(a): @michax Romanzo Criminale to też jego dzieło. Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk RE: Narcos (Netflix) - Capt. Nascimento - 20-02-2020 A tak z ciekawości, Mental, widziałeś Elitarnych? RE: Narcos (Netflix) - Vallo - 20-02-2020 Jakby ktoś chciał powtórzyć sobie scenę z początku chyba 3 epizodu. Spoiler. RE: Narcos (Netflix) - Mental - 20-02-2020 Cpt Nascimento napisał(a):A tak z ciekawości, Mental, widziałeś Elitarnych? Oczywiście, że widziałem. RE: Narcos (Netflix) - Mental - 21-02-2020 Twórca 2 sezonu wyjaśnia, czym się inspirował w finale. Podpowiedź: najlepszym filmem Michaela Manna. Zgadzam się, że ostatnia scena rozmowy to popis aktorski Diego Luny. RE: Narcos (Netflix) - Predator895 - 24-02-2020 Sezon drugi w pytkę, to taki lekki snuj na tle reszty ale fajnie wprowadzający w świat karteli Meksyku. Osobiście rozjebała mnie sekwencja egzekucji matki na oczach jej dzieci które same zostały zrzucone z mostu na pewną śmierć... Dialog Luny w wgniata i zwiastuje jeszcze większe piekło. Serial jest w pytkę mam nadzieję że będą to kontynuować. Cholerna szkoda że każde wydanie BD z tym serialem ma wbudowane na stałe napisy kraju w którym został wydany... Cholernie brakuje mi go w kolekcji. Będzie sezon trzeci ? RE: Narcos (Netflix) - michax - 25-02-2020 Na razie nic nie wiadomo o 3 meksykańskiej serii, przynajmniej nie dotarły do mnie takie newsy. A jeśli powstanie, to ciekaw jestem czy przedstawią historię El Chapo, który na razie jest na drugim planie, ale robi aktor dobrą robotę. Zwłaszcza że jest inny serial Netflixa o tej postaci, czyli "El Chapo" - oglądał ktoś tą produkcję, trzyma poziom "Narcos", a może lepszy? Więc interesuje mnie czy Netflix drugi raz przedstawi historię tego samego przestępcy tylko w innym serialu. RE: Narcos (Netflix) - Snappik - 04-03-2020 Sezon cudowny, ale trzeba się w ten klimat trochę wgryźć i być cierpliwym, bo na wytrwałych czeka świetna nagroda w postaci jednej z najlepszych historii sensacyjnych na małym ekranie. Odcinki 1-5 to takie rozstawianie pionków na planszy, ale w momencie gdy wjeżdża wątek serial wbija na niesamowity poziom i wssysa już do końca, gdzie mamy do czynienia z przywołanym wyżej mocarnym monologiem Luny. I Luna właśnie aktorko zalicza największy progres względem 1 sezonu. 9/10 i ja już chcę 3 sezon bo to co może tam się wydarzyć przechodzi ludzkie pojęcie. RE: Narcos (Netflix) - shamar - 07-04-2020 Skończone. Chciałoby się już więcej. Wbrew opiniom niektórych seria 3 była najgorsza. Pascal sam sobie nie poradził a ci bossowie byli strasznie marni. Jedyną postacią, która zapowiadała się obiecująco był typ wysłany do USA. Całość 8/10 |