![]() |
|
Transformers (temat ogólny) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: TRANSFORMERS UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-TRANSFORMERS-UNIVERSE--68) +---- Wątek: Transformers (temat ogólny) (/Thread-Transformers-temat-og%C3%B3lny--4111) |
RE: Transformers (temat ogólny) - marsgrey21 - 12-06-2023 Mnie śmieszył humor Baya, pierwsza część i druga pomimo ogromnej przesady też mnie śmieszy, przaśny amerykański humor, love it. RE: Transformers (temat ogólny) - yacajackowski - 12-06-2023 Anthony Anderson to rak pierwszej części :) RE: Transformers (temat ogólny) - Spoilerowo - 12-06-2023 ta scena jak grubas wybija okno jak go FBI goni to po latach nadal śmieszy RE: Transformers (temat ogólny) - al_jarid - 12-06-2023 Dobrze, nie będę wciskał kitu, uśmiechnąłem się na paru scenach w pierwszej części oraz - co ciekawe - w czwartej. Ale to nie zmienia faktu, że ogromna większość Bayowskiego humoru to jednak raczej żenuje niż bawi. RE: Transformers (temat ogólny) - yacajackowski - 12-06-2023 (12-06-2023, 13:32)Spoilerowo napisał(a): ta scena jak grubas wybija okno jak go FBI goni to po latach nadal śmieszy Przewracający się ludzie, zwłaszcza grubi, a już czarni to w ogóle zawsze śmieszą. RE: Transformers (temat ogólny) - Snappik - 12-06-2023 Ta scena z uciekającym grubym murzynem wybijającym szybę jest bardzo dobra ;) Bay czasami trafia z humorem w punkt. Szkoda, że tylko czasami. RE: Transformers (temat ogólny) - Gieferg - 29-06-2023 To co, następny flop? RE: Transformers (temat ogólny) - marsgrey21 - 29-06-2023 W kinach tak, zobaczymy ile tam z zabawek zarobią, nie wiem po jaką cholerę pchali się w taki film, zamiast powoli zrobić kolejny mniejszy film jak Bumblebee to zrobili taki generyczny film który wygląda dobrze, ale nie posiada ani uroku filmów Baya, ani Bumblebee, to taki film bez stylu. Pół budżetu wyjebali chyba na "wielkie nazwiska" do podkładania głosów jakby to miało przyciągnąć ludzi do kina, szkoda tylko takiego fajnego startu jakim był Bumblebee. RE: Transformers (temat ogólny) - Gieferg - 29-06-2023 Ja tam będę udawał, że Bumblebee to prequel do filmów Baya (kij że nie do końca pasuje, w tamtej serii i tak się mało co ze sobą zgrywało), bo na ten nowy wciąż nie mam ochoty, a jak jebnie i nie będzie to prowadzić do niczego więcej to nie wiem czy się w ogóle kiedyś zdecyduję go oglądać. Trzeba było robić sequel z Hailee, jechać na tym, co się udało ostatnim razem i trochę to podkręcić, ot i cała filozofia. No i jeszcze ten genialny pomysł na cross-over Transformers i G.I.Joe :D Cross-over serii która ledwo zipie, z taką, którą trzeba najpierw wykopać z grobu, do którego wpędził ją ostatni reboot, nie wspominając o tym, że w live-action nigdy nie radziła sobie dobrze finansowo - no murowany hit z tego będzie jak nic. Tak patrząc na to, co się odwala we współczesnym wysokobudżetowym kinie wniosek jest jeden - fucking idiots everywhere. RE: Transformers (temat ogólny) - marsgrey21 - 29-06-2023 A robią jeszcze przecież tą animacje z Hemsworthem, to będzie dopiero hit, bo przecież wszyscy będą chcieli zobaczyć Transformers z Hemsworthem. RE: Transformers (temat ogólny) - yacajackowski - 29-06-2023 Tym bardziej, ze coś mi ostatnio mignęło, ze Thor jednak nie będzie dubbingował Optimusa. RE: Transformers (temat ogólny) - Gieferg - 08-01-2024 Z braku pomysłu co obejrzeć włączyłem te ostatni Transformery. Po pięciu minutach krzywienia sie na to, jak daremnie ten film wygląda, wyłączyłem w cholere i odpaliłem Księcia w Nowym Jorku 2. Może spróbuję jeszcze raz, ale muszę być psychicznie przygotowany, bo to co zobaczyłem to wizualnie tak niewiarygodne gówno, że sprawiało wręcz fizyczny ból (szczególnie gdy człowiek ma w pamięci wizualnie genialną część pierwszą). RE: Transformers (temat ogólny) - Danus - 08-01-2024 Raczej ciezko Ci bedzie to obejrzec w calosci. Typowy film z murzynami, dla murzynow zrobiony przez murzynow tylko z transformerami w tle. Kupilem w ciemno nie oglądając tego wczesniej. RE: Transformers (temat ogólny) - Gieferg - 08-01-2024 Heh, no to zabawnie się składa, że przelączyłem akurat na inny film z murzynami, ale ten się dało obejrzeć, od czasu do czasu nawet bywał zabawny. RE: Transformers (temat ogólny) - Gieferg - 10-01-2024 Przemęczyłem. Kompletnie nijakie i nieangażujące ścierwo, bez pomysłu na cokolwiek, z kiepściutką stroną wizualną, absolutnie mdłymi bohaterami, nudnymi scenami akcji, a to wszystko obsrane gównianą muzyczką. Przysypiałem na końcówce i do konca dotrwałem z wielkim trudem. 2/10 i nigdy więcej. Nawet denny Last Knight był lepszy (minimalnie ale jednak), bo przynajmniej jakoś wyglądał. ogólnie: TF 2007 - 9/10 Bumblebee - 8/10 ROTF - 7/10 DOTM - 6/10 AOE - 5/10 TLK - 2/10 ROTB - 2/10 RE: Transformers (temat ogólny) - al_jarid - 10-01-2024 Czyli nie wystarczyło wyrzucić Baya, żeby wyprowadzić serię na prostą. W sumie dziwne, bo "Bumblebee", choć nie był jakiś szałowy, wydawał się krokiem w dobrą stronę. Powinni zostawić tę samą bohaterkę (była całkiem sympatyczna, a w każdym razie była JAKAŚ) i zrobić następny film w podobnym stylu, tylko zwiększyć skalę. Ale że gorsze niż Last Knight, to już brzmi niewiarygodnie. Muszą być przecież jakieś granice! Chyba będę musiał sam zobaczyć, żeby uwierzyć. RE: Transformers (temat ogólny) - Gieferg - 10-01-2024 Nawet najgorszy syf w wykonaniu Baya ma zawsze plus w postaci strony wizualnej. Tu nie ma nic. W TLK ten autobot lokaj bywał zabawny, tu ni cholery, nikt nie jest zabawny. Ogólnie jak Bay przesadzał w jedną stronę (ADHD) , tak tu przesadzają w drugą (zero życia w tym wszystkim). Wolę Baya. To jest niestety krok w zupełnie inną stronę niż Bumblebee. I jeszcze na koniec sugerują cross-over z G.I.Joe, tak, to miało sens XD I jeszcze parę uwag: - Optimus ma kolejny "give me your face" moment ale tym razem nie rzuca tym tekstem :P Za to oczywiście . - główny bohater pewnym momencie , normalnie wstydu nie mają :P - kilka autobotów ginie - nawet finałowa walka jest obsrana murzyńskimi przyśpiewkami - postacie z Beast Wars nie mają nic ciekawego do roboty, nie wiem po cholerę w ogóle tu są - oczywiście kolejny starożytny mcguffin bo czemu nie. RE: Transformers (temat ogólny) - Rozgdz - 10-01-2024 (10-01-2024, 11:44)Gieferg napisał(a): To jest niestety krok w zupełnie inną stronę niż Bumblebee. I jeszcze na koniec sugerują cross-over z G.I.Joe, tak, to miało sens XD W komiksach z TM-Semic Transformersi mieli cross-over ze Spider-Manem :p RE: Transformers (temat ogólny) - Gieferg - 10-01-2024 Słyszysz, że dzwonią, ale nie wiesz w którym kościele. Tak, wiem, czytałem komiksy, mam na półce całego Marvela TF od Hachette. Transformers z G.I.Joe też miało cross overy. Rzecz w tym, że aktualny potencjał finansowy takiego przedsięwzięcia jest żaden, G.I.Joe po tym chybionym reboocie jako filmowa marka jest praktycznie martwe, więc gdzie tu sens? Wygląda to jak jakaś rozpaczliwa próba reanimacji trupa poprzez zmiksowanie go... z czymś to co ledwie zipie. RE: Transformers (temat ogólny) - Rozgdz - 10-01-2024 Jeśli ktoś chce przywrócić filmy o G.I. Joe to.. ma to pewien sens. Do niczego to nikogo nie zobowiązuje przecież a przez, powiedzmy - kilka filmów o Transformersach można przypominać że "G.I. Joe istnieją". Pewnie zresztą na tym się skończy bo też na ten moment tego za bardzo nie widzę. |