![]() |
|
Wonder Woman (2017) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55) +---- Wątek: Wonder Woman (2017) (/Thread-Wonder-Woman-2017--4141) |
RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Juby - 31-07-2016 Motyw Wonder Woman równie charakterystyczny jak motywy Batmana Elfmana i Supermana Williamsa? Wychodzę. Wrócę jak ktoś mi zanuci te gitary tak jak da się to zrobić z dwoma powyższymi. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - RysuMack - 31-07-2016 Oj, już bez dramy... :) Rozumiem różnicę między poziomami artystycznymi twórców, ale chodzi mi o to, że ten motyw pasuje jak ulał do Wonder Woman, a ja nie mam problemu by go zanucić, druga sprawa, że na jego nie korzyść działa to, że jest bardzo prosty, czyli pętla jednego riffu. Jednak nie zmienia to tego, że naprawdę czuję się słuchając go, jakby ktoś już dawno temu napisał i przypiął do tej postaci właśnie tą nutę. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Gieferg - 31-07-2016 Cytat:Motyw Wonder Woman równie charakterystyczny jak motywy Batmana Elfmana i Supermana Williamsa? Zgadza się. Pewnie sobie ustawię za dzwonek w telefonie :) Cytat:Wychodzę. Wrócę jak ktoś mi zanuci te gitary tak jak da się to zrobić z dwoma powyższymi. A to niby jest jakiś problem? o_O RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - RysuMack - 31-07-2016 Ja nie wiem jak można tego nie lubić, to jest tak zajebiste xD EDIT: Tak apropo, ja sobie ustawiłem ten dzwonek :) RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - shamar - 31-07-2016 EDIT - jakby na potwierdzenie moich słów wkleiłeś te filmiki? GDZIE JEST RESZTA tego tematu, który ma w oryginale ok 5 minut? ANO NIGDZIE bo ludzie zapamiętuję jedynie ten riff z całego utworu. No ty chyba świadczy o jego jakości (31-07-2016, 00:44)Mierzwiak napisał(a): Podasz przykład NIEZWYKŁEGO skomplikowanego RIFu z jakiegoś filmu? Napisałem chyba wyraźnie - że to prosty, nieskomplikowany riff, który robi za "cały temat". Niby coś się dzieje dalej ale jest to tylko "siłowe" obudowanie tego motywu przewodniego. Stawiasz to, na równi, z przemyślanymi, rozbudowanymi, często pięknymi tematami z innych filmów? Twój problem. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 31-07-2016 Nie wmawiaj mi czegoś, czego nie napisałem a nigdzie nie napisałem, że stawiam ten temat na równi z czymkolwiek, więc tego typu majaki to nie mój problem, ale twój. Zarzucasz tej melodii że jest zwykłym, nieskomplikowanym rifem, więc proszę o przeciwwagę dla niego w postaci innego filmowego motywu, który dla odmiany jest niezwykłym i skomplikowanym rifem. Od kiedy stopień skomplikowania utworu jest jakimkolwiek wyznacznikiem? Słyszałeś legendarne motywy muzyczne z Psychozy? Szczęk? Czy z nowszych tę niesamowicie prostą melodię, jaka towarzyszy Jokerowi w TDK? RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Gieferg - 31-07-2016 Motyw Jokera z TDK to akurat trudno nazwać melodią. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 31-07-2016 Ale to wciąż muzyka, trudno chyba o przykład czegoś prostszego we współczesnej muzyce filmowej. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - RysuMack - 31-07-2016 Shamar, ja wklejam linki do covera i dzwonka z głównym elementem utworu, przecież nie powiedziałem, że nie słucham go w całości, w końcu każdy utwór/piosenka ma w sobie jakiś najbardziej wyróżniający się fragment który nadaje rytm całości. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - shamar - 31-07-2016 (31-07-2016, 13:27)Mierzwiak napisał(a): Nie wmawiaj mi czegoś, czego nie napisałem a nigdzie nie napisałem, że stawiam ten temat na równi z czymkolwiek, więc tego typu majaki to nie mój problem, ale twój. Twój bo wcinasz się bezsensownie (jak zazwyczaj), wybierając sobie fragment zdania. Jak nie potrafisz czytać całości, i ze zrozumieniem - to masz kolejny problem. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 31-07-2016 Ja nie czytam ze zrozumieniem? Stary, dopiero co stwierdziłeś że stawiam motyw WW na równi z czymś tam, chociaż NIC TAKIEGO NIE NAPISAŁEM. Ja nie czytam ze zrozumieniem? JA? Nie chcesz podać przykładu to nie podawaj, ale wyjaśnij chociaż dlaczego prostota jest wadą. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - shamar - 31-07-2016 Napisałem wyraźnie, że nie postawiłbym takiej "miniaturki" obok pięknych, rozbudowanych i przemyślanych tematów. I wstawiłem tam dalej pytajnik (takie coś - "?"). Więc jedynie ZAPYTAŁEM czy stawiasz takie miniaturki na równi z rozbudowanymi, tematami. Napisałem gdzieś, że jest wadą? RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 31-07-2016 Dobrze, przymknę oko na to, że po "?" było coś jeszcze oraz będę udawać, że nie krytykowałeś tego rifu podkreślając jego prostotę, oki? :) Tak sobie myślę, że trailer WW tylko udowadnia, jak zbędnym dodatkiem do BvS była Diana. Widzieliśmy jak WW daje radę w starciu z kosmicznym, niemal niepokonanym mutantem, a teraz mamy się ekscytować jej starciami ze zwykłymi ludźmi. No, pewnie ostatecznie dostanie godnego siebie przeciwnika, ale w ogólnym rozrachunku to powinien być jej pierwszy występ i chyba z tym każdy się zgodzi, co? RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Juby - 31-07-2016 Ja się zgodzę. Czekam na kinowy seans, ale podejrzewam, że oglądając filmy DCEU na Blu, zawsze będę włączał WW przed BvS. Żeby nie było. Motyw muzyczny ze Szczęk i Jokera z TDK potrafię bez problemu zanucić. Motyw Wonder Woman wychodzi mi tylko jako zapętlone wycie. :P RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Lawrence - 31-07-2016 Nie jestem aż wielkim ekspertem od świata Wonder Woman, ale w komiksach, chyba jednym z ważniejszych przeciwników jest Ares (oczywiście w nawiązaniu do mitologii) Bóg Wojny. I jest w trailerze ta scena z tym balem i jest to zbliżenie na tego jednego generała: ![]() Może to jest Ares w ludzkiej formie. A więc Bóg jako przeciwnik to chyba jest dobrze. RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - RysuMack - 31-07-2016 No Ares to na pewno będzie w tym filmie, bo skoro w samym trailerze były pokazane bitwy, a Ares czerpie siłę z konfliktu no to voila :) RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - shamar - 31-07-2016 (31-07-2016, 20:00)Mierzwiak napisał(a): Dobrze, przymknę oko na to, że po "?" było coś jeszcze oraz będę udawać, że nie krytykowałeś tego rifu podkreślając jego prostotę, oki? :) OK. Już z 5 razy obejrzałem fragmenty BvS (jak leci na satce) i... "wartość powtórkowa" jest kiepska. Do tego, za każdym razem jest poczucie jak spieprzyli finał. Z "samotnym" filmem może być tylko lepiej. Co do wroga - tam jest jakaś kobita w pękniętej masce. Ktoś coś wie? RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - RysuMack - 31-07-2016 Może to Circe, ale... myślę, że będą tutaj budować nową mitologię dla Wonder Woman która dopiero debiutuje tak na dobre w filmach, więc to pewnie nikt ważny. Na sam film czekam, tak "se", byłem przeciwnikiem Gal Gadot i dalej uważam, że gdyby np. Jaimie Alexander grała Dianę, to by była po prostu prze zajebista, ale... Dianę gra Gal, przekonałem się trochę do niej, ale nigdy nie pałałem do Wonder Woman jakąś wielką sympatią, ani do jej "świata", chociaż trochę ją polubiłem po komiksie Injustice (który serdecznie polecam). Go Wonder Woman! ;D RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - shamar - 01-08-2016 Dyskutuj z tą fotką: Też mi się wydawała niezbyt celnym wyborem, też uważam, że można by było wybrać inaczej ale... Czy to ważne skoro się sprawdza? (Prawdopodobnie) RE: Wonder Woman (2017) reż. Patty Jenkins - Mierzwiak - 05-08-2016 Bardzo, ale to bardzo ciekawi mnie jak ostatnie zamieszanie w związku ze skrajnym przyjęciem BvS i obecnym jękiem zawodu spowodowanym słabym, zmasakrowanym dokrętkani, niespójną wizją i brakiem fabuły Suicide Squad wpłynie na Wonder Woman. Tak, trailer jest świetny, ale SS miało jeszcze lepsze zwiastuny. Pytanie brzmi jaki ten film jest i co Warner z nim zrobi, a ma na to aż 9 miesięcy... |