![]() |
|
Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] (/Thread-Rogue-One-A-Star-Wars-Story-2016-re%C5%BC-Gareth-Edwards-SPOILERY--4272) |
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Juby - 07-04-2016 (07-04-2016, 14:14)szopman napisał(a): To teraz obstawiamy, bedzie Vader ? Będzie. Skoro inne informacje tj. o bitwie z AT-AT się potwierdziły, to ta też jest prawdą. Po prostu zostawili go na drugi trailer, lub... na sam film. Aczkolwiek nie sądzę, bo zdradzenie jego obecności w filmie już w trailerach to +$$$ i raczej nie będzie to złym posunięciem, jak ujawnienie Doomsdaya, bo Vadera każdy się spodziewa. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - military - 07-04-2016 (07-04-2016, 14:02)Juby napisał(a): Dobre. A nie zaraz, to w ogóle nie pasuje jako opis powyższego trailera. No i trailer =/= gotowy film. No tak, pamiętam jak wczoraj to pyskowanie z waszej strony, kiedy czepiłem się kolorystyki trailera Jurassic World. "Trailer to nie film, na pewno zmienią, zawsze zmieniają". Penisa zmienili oczywiście, i teraz będzie tak samo, bo co innego brak korekcji a korekcja bardzo zaawansowana - no ale cóż, pogadajmy sobie jeszcze trochę, powymieniajmy się złośliwościami, w końcu tytuł najbardziej wkurzającego forumowicza zobowiązuje. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Juby - 07-04-2016 Nawet jeśli to jest finałowa kolorystyka filmu to nie wiem gdzie ona przypomina szarozieloną, wyblakłą kolorystykę z Kompanii braci. A "atmosfera jak w Bourne'ach" to już w ogóle WTF? RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Snappik - 07-04-2016 To film Edwardsa, czyli może mieć w sumie całe 5 minut akcji ![]() Z drugiej strony, visual look bardzo mi się podoba. Tylko Donnie Yen wygląda jakby urwał się z innego filmu. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Proteus - 07-04-2016 Jest dobrze. Tak samo jak Phil, cieszy mnie oglądanie stylistyki SW w dzisiejszych standardach. I nie wiem co Military ma z tymi kolorami. Było tu pare malowniczych ujęć, szczególnie tych związanych z Imperium. Na pewno nie odniosłem wrażenia, że coś tu jest szaroburego. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Kusy - 07-04-2016 łotr JEDEN JEDI Może celowe zagranie na podświadomości
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Doppelganger - 07-04-2016 Ladaco Jeden: Opowiastki ze Świata Gwiezdnych Wojen. Trailer widziałem raz, bez rewelacji. Może jak obejrzę parę razy to dostrzegę smaczki. Gwiazda Śmierci jednak jak zwykle piękna. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Gieferg - 07-04-2016 ZIEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew. Ciekawe ile taki film będzie w stanie zarobić. Ciekawe ile muszą takich rok po roku natłuc, żeby widzom się przejadło? (07-04-2016, 13:16)Phil napisał(a): Mi wyszło tak: Cytat:Scenografie i kostiumy prosto z 1997 ŻCK? RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Proteus - 07-04-2016 (07-04-2016, 15:11)Gieferg napisał(a): Mi wyszło tak: "Nieuczciwych Wojny Jeden Gwiazdowe" Przyjdę do kina najebany w dniu premiery i tak powiem do kasjerki. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - szopman - 07-04-2016 Uszy krwawia. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Mierzwiak - 07-04-2016 Nie spodziewałem się, że to będzie wyglądać aż tak fajnie, choć wciąż nie mam przekonania, że akurat historia wykradzenia planów GŚ jest wartą opowiedzenia. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Arahan - 07-04-2016 Cholera, naprawdę fajnie to wygląda. Tzn. dalej nie jestem przekonany do obsady i historii, ale na pewno będzie wyglądać obłędnie. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - OGPUEE - 07-04-2016 Krótko - dubbing koszmarny. Zwiastun - letni... zresztą i tak raczej nie pójdę, bo 1. nie kręcą mnie spin-offy, 2. po Godzilli nie ufam Edwardsowi. Polski tytuł - czyli jednak... osz fak .
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Grievous - 07-04-2016 (07-04-2016, 15:29)Mierzwiak napisał(a): Nie spodziewałem się, że to będzie wyglądać aż tak fajnie, choć wciąż nie mam przekonania, że akurat historia wykradzenia planów GŚ jest wartą opowiedzenia. Ja to mam nadzieję, że wykradanie planów DS-1 to tylko tło dla jakiejś innej, ciekawszej historii. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Danus - 07-04-2016 Ja mam ciary i zaczynam się jarać tym filmem. Ten zwiastun spełnia swoją rolę czyli nakręca hajp na nowe SW i nie ma znaczenia, że to historia jakby nie powiązana z główną fabułą SW. Nie przeszkadza mi obsada i ponowne obsadzenie kobiety w głównej roli. Czekam. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Grievous - 07-04-2016 Dla mnie właśnie to problemem, że film JEST powiązany z główną fabułą SW. Przecież to bezpośredni prequel do ANH. Mogli zrobić wszystko, robią CZWARTY prequel. Wykradną plany i przekażą je na Tantive IV. Na chuj o tym film robić? Mam nadzieję, że "prequelowych" elementów będzie jak najmniej i dostaniemy w większości autonomiczną historię. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Gladius - 07-04-2016 Prezentuje się całkiem, całkiem. Przede wszystkim wygląda na coś osadzonego w świecie GW, ale bez kopiowania wątków/postaci/historii. Chociaż wolałbym coś bardziej kolorowego - dzień, plaża i niebo, a ktoś to pociągnął modnym ostatnio brudnym filtrem:
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - szopman - 07-04-2016 Ciekawe kim jest gościu w kapturze, może jakiś Inkwizytor raportujący Vaderowi ? Zaciekawiła mnie też postać admirała z pelerynką Tego Diego Luny to nawet w zwiastunie nie moge znieść ;o No i jeszcze jedno: Skąd oni wytrzasnęli taką Mon Mothme? Mega przypomina tą z E6.Z innej beczki: Jak myślicie, będą złote napisy, "dawno dawno temu..." itp. czy skoro spin-off to pójdą calkiem po całości i odetną się od tradycyjnych elementów sagi? RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Mierzwiak - 07-04-2016 Całkiem nieźle dobrana Mon Mothma była już w EIII, ale wycięli scenę z nią:
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Gladius - 07-04-2016 Jak zostawili Gwiezdne Wojny w tytule, to spodziewam się, że zostawią też wprowadzenie. W takich KotOR-ach było wprowadzenie (w innych grach chyba też), mimo iż nie są one częścią sagi . |