![]() |
|
mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: mother! (2017) reż. Darren Aronofsky (/Thread-mother-2017-re%C5%BC-Darren-Aronofsky--4497) |
RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 06-09-2017 Wiele ta recenzja to mi nie powiedziała. http://www.filmweb.pl/video/relacja+wideo/WENECJA+2017%3A+Tw%C3%B3rcy+kontrowersyjnego+%22mother+%22+opowiadaj%C4%85+o+filmie-43934 jakby ktoś był zainteresowany konferencją. Darren chyba musiał być serio wkurzony. 5 dni pierwsza wersja scenariusza? Nieźle. Darren i Jennifer musieli mieć niesamowicie romantyczne miesiące na planie swojego pierwszego filmu. Średnia na RT spada szybciej niż przewidywałem, ale i tak patrząc na recenzję będzie można mówić raczej o sukcesie. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Pelivaron - 07-09-2017 RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 08-09-2017 Krytyk filmowy z prestizowego magazynu The Guardian ocenil mother na 5/5. Nie taki express.co.uk szmatlawiec jak nasz super express. Arafonsky z reszta powiedzial, ze film ten nie jest na kazde gusta. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - srebrnik - 08-09-2017 A jakiś jest? RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 08-09-2017 Po premierze w Wenecji DA spodziewal sie mieszanych reakcji: I think it’s a very, very strong cocktail. Of course there are going to be people who are not going to want that type of experience. And that’s fine. I've been very clear that this is a roller coaster, and only come on it if you’re prepared to loop the loop a few times. Nadzieje mozna miec, ze matka nie bedzie tak jak neon demon szukaniem kontrowersji na sile, pod plaszczykiem ambitnego kina. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Reno - 08-09-2017 A The Guardian jest prestiżowy? To nie jak u nas Polityka? RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 08-09-2017 The Guardian, the world's leading liberal voice. Chyba ze dla kogos blyszczaca okladka Vogue'a jest synonimem prestizu. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Bucho - 08-09-2017 No, prestiz w chu, miliony much nie moga sie mylic. Guardian daje czesto tak kosmicznie smieszne oceny filmom (zwlaszcza tym po lini ideologicznej Holly i samej redakcji), ze ostatatnie co nalezy robic to brac te oceny na powaznie. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 08-09-2017 Wedlug Ciebie, ktore pismo jest na wyzszym poziomie? Guardiana oraz Independent czytam od lat wielu, jakos nigdy sie nie zawiodlam. Plebs w UK czyta Dailymail albo the sun. W ogole po co sie czepiasz. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Pelivaron - 08-09-2017 (08-09-2017, 13:09)lalique21 napisał(a): W ogole po co sie czepiasz. Gdzie się czepia? Napisał, że Guardian to gówno, wyraził słuszną opinię. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Mierzwiak - 08-09-2017 Zupełnie zapomniałem o tym pierwszym plakacie, może postać Lawrence sobie naprawdę wyjmuje seece? :) RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Dr Strangelove - 08-09-2017 (08-09-2017, 13:09)lalique21 napisał(a): Plebs w UK czyta Dailymail albo the sun. W ogole po co sie czepiasz.Plebs czyta Daily Mail i plebs nie zrozumie filmu. To już wiemy i miejmy to za sobą :D Nawet nie wiesz jak potrafiłaś obrzydzić ten film. Bez oglądania czuję tu 2/10. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - srebrnik - 08-09-2017 Ten film odsieje ziarna od plew. Mądrzy rzucą dziesiątki a plebs będzie krytykować i wróci do swojego Faktu czy innego The Sun. Tak działa świat obiektywnie. Oczywiście obiektywnie. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - harlequinade - 08-09-2017 Jeśli chodzi o prestiż tych gazet to ja zwykle się dopiero w połowie recenzji orientuję :) Np. jak ktoś daje spoilery albo daje kuriozalne stwierdzenie, że "Aronofsky obsadził w roli swoją dziewczynę" (dopiero zaczeli się spotykać na planie) to tego prestiżu ewidentnie nie ma Recenzja Times jest przezabawna, uwaga bo spoilery ale połączenie zdjęcia i tytułu śmiechowe http://i.imgur.com/8qKLatg.jpg RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Proteus - 08-09-2017 ;)
RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Albertino - 10-09-2017 Tylko, że plakat Evangeliona ma podobny koncept, a ten do Dziecka Rosemary jest praktycznie identyczny :P RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Lawrence - 10-09-2017 Chociaż nie od dziś wiadomo, że Aronofsky lubi anime: RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 10-09-2017 DA kupil prawa do perfect blue dla tej jednej sceny. W matce nie ma sciezki dzwiekowej, gdyz emocje bohaterki zastepuja muzyke. Chodzi o publicznosci aplauz czy gwizdy, gdyz w skrajne reakcje celuje rezyser, rzucajac granat w grono mainstreamych odbiorcow. DA: I don’t care if they cheer or they freaking boo, as long as they react. This film is like tossing a hand grenade into pop culture. Dad, all I want in my life is for people to either cheer or boo. I just don’t want anything in the middle. Twenty years on, I guess not a whole lot has changed. _ RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - Kuba - 10-09-2017 Sam film zdecydowałem, że obejrzę w domu, chyba, że po opiniach na forum okaże się, że kluczowe momenty nie są szczególnie drastyczne. Bo nie mam ochoty oglądać tego typu rzeczy (tak, może jestem delikatny) zwłaszcza, że idę o zakład, że wytłumaczenie/interpretacja będzie wadliwa, dziurawa i naiwna a wszystko to po prostu tania prowokacja i szokowanie. Jeśli tak będzie Aronofsky (pewnie się przejmie) ma u mnie wielkiego minusa. Aż szkoda bo przecież hypowałem film. RE: Mother! (2017) reż. Darren Aronofsky - lalique21 - 10-09-2017 Na reddicie Darrena bedzie konkurs na ciekawe interpretacje filmu. Nie wiadomo jeszcze jak z nagrodami. Na you tube pojawilo sie sporo wywiadow z rezyserem nagranymi na tegorocznych festiwalach. Dzis jest na TIFF w Toronto. |