![]() |
|
X-Men: Apocalypse (2016) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: X-MEN UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-X-MEN-UNIVERSE--63) +---- Wątek: X-Men: Apocalypse (2016) (/Thread-X-Men-Apocalypse-2016--4540) |
RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Capt. Nascimento - 11-12-2015 Zwiastun strasznie średni, ale pamiętam, że pierwszy zwiastun DOFP też był słaby. Dopiero drugi dał czadu. Przedstawienie Apokalipsa przypomina mi przedstawianie antagonisty w Batman i Robin... telewizorek w Batmobilu i policjant dający streszczenie... "słuchaj Batman, teraz masz takiego przeciwnika: (krótki opis mocy i backstory)". Kurde, toć warto zachować jakąś aurę tajemniczości. Wygląd Apokalipsa póki co mnie nie przekonuje, aczkolwiek efekty z jego udziałem są fenomenalne. Ta scena gdy się zaczyna rozrastać i przygniatać kogoś od góry. W ogóle szykuje się parę bardzo efektownych scen (Quicksilver ftw). Głos Apokalipsa taki mocno... nijaki? Liczyłem na głos w stylu Smauga albo Ultrona. I ogółem rzecz biorąc mam nadzieję, że ta część weźmie największą zaletę First Class - motyw zemsty, potężny antagonista i silny ładunek emocjonalny, plus DOFP - humor, zajebisty montaż i pomysłowe sceny, nieźle rozbudowane relacje. W DOFP brakowało jednak kopa emocjonalnego i naprawdę silnego czarnego charakteru (Magneto nie był nim tak do końca, a co dopiero Peter Dinklage). RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Juby - 11-12-2015 (11-12-2015, 19:04)Capt. Nascimento napisał(a): Zwiastun strasznie średni, ale pamiętam, że pierwszy zwiastun DOFP też był słaby. ![]() Pierwszy trailer do DoFP, zwłaszcza w wersji z "Time" Zimmera z Comic-Conu, był najlepszym trailerem tamtej kampanii! Ten trailer to nic specjalnego i bardzo się dziwię, że tyle zwlekano z jego wypuszczeniem, a Singer chwalił się miesiąc temu fotkami jak go montują, biorąc pod uwagę, że w zdecydowanej większości jest to zmodyfikowany trailer z Comic-Conu (wycieli bluzga Magneto, dodali kilka scen z efektami). Co do zarzutów: przez 10-21 lat (Moira) postacie postarzały się o 2(!), młoda obsada wygląda odpychająco (Sansa, Cyklop, Nightcrawler), Apokalips wygląda średnio, efekty w kilku ujęciach bardzo słabe, mało Magneto (który nigdy nie wyglądał lepiej). Po ujęciu niszczonego miasta mam nadzieję na bardzo spektakularny film, który skalą przebije DoFP, ale poza nim - jakoś się nie jaram. PS Ujęcia z gównianym efektami z tego trailera można policzyć na palcach u obu rąk. Ujęć z odpychająco komputerowymi efektami do BvS są już pełne trzy trailery. BvS powinno się znaleźć na liście Mierzwiaka, bo zasługuje bardziej od po prostu przeciętnych efektów w Huntsmanie (może ze 2 ujęcia był złe). RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Juby - 11-12-2015
RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Danus - 11-12-2015 Bardzo fajny plakat, bije klimatem aż miło. RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Capt. Nascimento - 12-12-2015 juby napisał(a):Pierwszy trailer do DoFP, zwłaszcza w wersji z "Time" Zimmera z Comic-Conu, był najlepszym trailerem tamtej kampanii! Hm, pewnie pomyliłem z trzecim zwiastunem. Pierwszy był ok (mnie akurat "Time" Zimmera okropnie się przejadło, szczególnie że tłukli ten motyw już w kilku filmach, zwiastunach i paru coverach), drugi rewelacyjny, trzeci słaby. Najlepsze, że tam wystarczyło zmontować zwiastun z paru... niezbyt porywających scen, dać motyw przewodni konfliktu Eryka z Charlesem i dorzucić porywającą muzykę. W urywkach Apocalypse widać dużo efektowniejsze sceny, groźniejszego antagonistę... tylko zarys fabularny bez haczyka i brak muzyki z porządnym przytupem. RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Mefisto - 12-12-2015 hmm czy ja dobrze rozumiem, że pierwszy mutant ever jest jednocześnie tym najpotężniejszym? fuck logic. RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Juby - 12-12-2015 Dopiero teraz odkrywasz kim był Apocalypse? RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Mierzwiak - 12-12-2015 (12-12-2015, 03:55)Mefisto napisał(a): hmm czy ja dobrze rozumiem, że pierwszy mutant ever jest jednocześnie tym najpotężniejszym? fuck logic.Co poza strzeleniem focha masz na poparcie tego, że... [upewniam się, że rozmawiamy o filmach sci-fi w których ludzie czytają w myślach, władają pogodą, zmieniają kształty etc. - tak, rozmawiamy] ...pierwszy w historii świata mutant nie mógł być tym najpotężniejszym i jest to wbrew, buahahahahahahaha, logice? RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Mefisto - 12-12-2015 (12-12-2015, 10:35)Juby napisał(a): Dopiero teraz odkrywasz kim był Apocalypse? A to jakaś wiedza, której uczą w szkołach? Mierzw - jakiego focha? Weź sprawdź definicję tego słowa, bo naprawdę. Spytałem się, ale zamiast doczekać się konkretnej odpowiedzi, będę teraz czytał blubry przez trzy strony. A uważam, że jest to słabe, biorąc pod uwagę, jak działa ewolucja, a na którą to X-Meni mają parcie dość konkretne (nawet przy założeniu, że to s-f rządzą ich światem pewne zasady). Zresztą mam nadzieję, że jakoś logicznie uzasadnią przede wszystkim jego bytność w tym świecie, w którym napierdalają się od ładnych paru filmów. Był na wakacjach? Czy po prostu się zahibernował. In Singer I trust, ale po trailerze mam po raz pierwszy bad feelings about this. Oby seria nie przeskoczyła rekina. RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Capt. Nascimento - 12-12-2015 W sumie chyba nie jest powiedziane, czy Apokalips jest najpotężniejszy, bo jest pierwszym mutantem. On przez lata zwielakratniał swoją moc jakąś prastarą kosmiczną technologią (stworzoną przez Celestials - najpotężniejsze istoty tuż za najpotężniejszymi BOGAMI świata Marvela). A najpotężniejszy na pewno nie jest, bo Molecule Man zabiłby go mrugnięciem oka, Franklin Richards ubiłby go pewnie bez problemu jako dzieciak, Jean Grey jako Fenix, może Hope Summers i jeszcze z 10 innych. RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Mefisto - 12-12-2015 Nie no, trzymajmy się filmów, bo zaraz się okaże, że co drugi kolo z ulicy to uber kozak ![]() A z tym najpotężniejszym, to tak zasugerował mi trailer właśnie. RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Juby - 12-12-2015 (12-12-2015, 01:46)Capt. Nascimento napisał(a): Pierwszy był ok (mnie akurat "Time" Zimmera okropnie się przejadło, szczególnie że tłukli ten motyw już w kilku filmach, zwiastunach i paru coverach) Nie kojarzę żadnego zwiastuna z "Time" (jakiś link?), innego filmu, ani coveru, poza tym jest to jedna z najlepszych kompozycji Zimmera, która nigdy mi się nie znudzi. To chyba nie świadczy najlepiej o nowym zwiastunie, jeżeli nie mam ochoty go odpalić kolejny raz, a oglądając to nagranie sprzed ponad dwóch lat, w shitowej jakości, cały czas mam gęsią skórkę. :/ Wersja oficjalna (z muzyką z Cienkiej czerwonej linii) niewiele słabsza. RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Capt. Nascimento - 12-12-2015 Wtf Juby Mówisz, że nie kojarzysz zwiastunu z “Time“ Zimmera i w tym samym poście wrzucasz do niego link.“Time“ to niemal identyczna przeróbka “Journey to the line“ z “Thin red line“. Pojawił się też we “Wstydzie“ i “12 years a slave“ a o ile pamiętam jeszcze gdzieś. Jak uwielbiam Zimmera to chyba zakochał się w tym utworze, tak go eksploatuje. Nie ujmując mu zresztą, bo to geniusz, to akurat odtwarzanie własnych utworów w wielu filmach jest jego znakiem firmowym. ![]() Zwiastunów było kilka, nie pamiętam dokładnie które. A remixów sporo... pamiętam że na Esce leciał jakiś, a jeden kumpel - imprezowicz i fan muzyki house/trance itp, którego wiedza o filmach kończyła się na Transforners, puszczał techniawkową przeróbkę. Troche jak z motywem głównym Piratów Badelta. RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Juby - 12-12-2015 ![]() Czy ja dobrze rozumiem? Pytam ciebie o link do trailerów z "Time", bo takie (plus rzekome covery i wykorzystywanie go w innych filmach) sprawiły, że ci się ten utwór przejadł, a nie potrafisz wymienić NIC? Nie kojarzę żadnego zwiastuna z "Time" POZA TYM NAGRANIEM (lepiej? myślałem, że to oczywiste po tym co wcześniej pisałem), które jest jedynym w jakim go spotkałem - ale to materiał pod Comic-Con, nie oficjalny kinowy zwiastun! Twierdzisz, że ten motyw ci zbrzydł, bo wykorzystywano go tyle w trailerach. No to słucham, podaj mi jakiś drugi trailer z tym utworem. Żadnego filmu/ parodii z nim też nie kojarzę. Powoływanie się na jakiś remix w wieczornej ESCE przemilczę. Czyli "Time" ci się przejadł, bo...? Dalej nie wiem dlaczego. "Journey to the Line" było wykorzystane w wersji kinowej trailera, w dwóch przez ciebie podanych, a także w trailerze MoS pod Comic-Con 2012. Ale to jest inny utwór!! RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Mierzwiak - 12-12-2015 (12-12-2015, 15:54)Mefisto napisał(a): Mierzw - jakiego focha?Takiego że bez słowa uzasadnienia rzucasz "fuck logic" i znikasz. Myślę że na wszystkie swoje pytania odpowiedź znajdziesz... w kinie ![]() Trailer Days of Future Past robił na mnie mega wrażenie właśnie przez klimat, świetne użycie dialogów (choć lekko mylące, zwłaszcza otwierająca teaser linijka Xaviera) no i tematyka rozbudzała wyobraźnię, a do tego powrót Singera i połączenie dwóch obsad. Apocalypse to po prostu... kolejny film z serii Wierzę i czekam, a że trailer średni (bo fragmenty filmu same w sobie bardzo bardzo, pomijając słabe, nieukończone (#hope) CGI) to już wina agencji która go montowała, a nie filmu
RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Capt. Nascimento - 12-12-2015 Umiesz czytać ze zrozumieniem? Wymieniłem 4 filmy z niemal identycznym utworem (różnice są marginalne a motyw przewodni w 100% ten sam). Interesuję się muzyką filmową i takiego kalkowania jeszcze nie widziałem. Zdaje mi się że pojawił się jeszcze w dwóch filmach, acz głowy nie dam. Powtórzę: Thin red line Wstyd Incepcja 12 Years a slave Zwiastunów owszem nie pamiętam. Mało zwiastunów zapamiętuje - tylko te naprawdę cholernie dobre. Czyli Time mi się przejadł bo słyszałem go w niedużych odstępach czasu w 4 różnych filmach, w wielu filmikach na yt (prawie tak często jak Lux Aeterna z Requiem dka snu) i w radiu wielokrotnie plus kumpel to puszczał. Pojął?
RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Juby - 12-12-2015 Umiesz myśleć ze zrozumieniem? Nie pojął, bo to są RÓŻNE utwory! Przejadł ci się "Time", bo był podobny innych utworów tego kompozytora? To tak jakby mi się przejadł motyw przewodni Supermana, bo obecnie wszędzie wałkują Gwiezdne wojny (oba, podobne motywy Williamisa). LOL Cytat:Apocalypse to po prostu... kolejny film z serii Też czekam i wierzę w Singera, ale również nie czuję hajpu, nie ogarniam o co chodzi z tym CGI (przecież DoFP było pierwszym filmem o X-Menach z dobrymi efektami, które nawet nominowano do Oscara, co się stało?), a trailer - niestety - montował Singer, a przynajmniej montaż nadzorował.
RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Capt. Nascimento - 12-12-2015 Te utwory są praktycznie identyczne. RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Mefisto - 12-12-2015 (12-12-2015, 19:14)Mierzwiak napisał(a): Takiego że bez słowa uzasadnienia rzucasz "fuck logic" i znikasz. Myślę że na wszystkie swoje pytania odpowiedź znajdziesz... w kinie Ale jak to znikam? Przecież rozmawiamy, nie napisałem tego posta rok temu ![]() Też uważam, że odpowiedź będzie w kinie, ale gadamy o zwiastunie i takie wątpliwości mi on przyniósł. RE: X-Men: Apocalypse (reż. Bryan Singer, 2016) - Pelivaron - 02-01-2016 Oliwka wrzuciła na swojego Instagrama:
|