Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Filmy Disneya / Pixara - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Filmy i seriale animowane (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-i-seriale-animowane--23)
+--- Wątek: Filmy Disneya / Pixara (/Thread-Filmy-Disneya-Pixara--649)

RE: Filmy Disneya - Juby - 02-11-2016

Przecież Watson to śliczna dziewczyna i obsadowy strzał w dziesiątkę.

RE: Filmy Disneya - Gieferg - 02-11-2016

Córka uwielbia wersję animowaną, więc prędzej czy później obejrzę, może nawet w kinie z dubbingiem (buuerrgghhh...).

RE: Filmy Disneya - nawrocki - 02-11-2016

(02-11-2016, 20:10)Juby napisał(a): Przecież Watson to śliczna dziewczyna i obsadowy strzał w dziesiątkę.
Dla mnie jest najwyżej znośna.

RE: Filmy Disneya - Pelivaron - 02-11-2016

Nowe zdjęcia jeszcze:

http://www.comingsoon.net/movies/news/782463-eight-new-beauty-and-the-beast-photos-debut

A Emma jest zajebista, bum. ;)

RE: Filmy Disneya - jarod - 02-11-2016

Seydoux z francuskiej wersji sprzed kilku lat wygladowo kosi ja bez żadnego wysiłku. I jestem przekonany że pod względem aktorskim też tak będzie, jak i jakości samego filmu.

RE: Filmy Disneya - Juby - 02-11-2016

(02-11-2016, 20:22)Gieferg napisał(a): Córka uwielbia wersję animowaną, więc prędzej czy później obejrzę, może nawet w kinie z dubbingiem (buuerrgghhh...).

Animacja jest spoko (pierwsza w historii, która była nominowana do Oscara w najważniejszej kategorii, i wygrała w niej Globa), ale dawno jej nie oglądałem przez ogromną ilość piosenek. Z tego co słyszałem, w wersji aktorskiej też ma być ich sporo (chcą być wierni wersji z 1991). Do kina być może się wybiorę, ale tylko jeśli będzie wersja z napisami.

U mnie obecność Watson to dodatkowy procent do zainteresowania się tym projektem. Natomiast ujemnie działa to jak wygląda bestia. Nieciekawy design ala stworek z Narnii + sztuczne CGI.

RE: Filmy Disneya - Baretto - 11-11-2016

Jest i plakat:
Nie powiem, że nie czekam na ten film. Uwielbiam animowaną wersję, jest to dla mnie jedna z lepszych animacji, ale to na razie wygląda identycznie jak oryginał i jeżeli takie będzie, słowo w słowo, scena w scenę, to po co to w ogóle powstaje. Trzeba jeszcze trochę poczekać, żeby się przekonać, ale nawet jeśli będzie identyczne, to dla Emmy i tak na pewno obejrzę.

RE: Filmy Disneya - Mierzwiak - 11-11-2016

Dla Emmy? Ale chyba nie dla jej aktorstwa rodem ze szkolnego teatrzyku? :)

RE: Filmy Disneya - al_jarid - 11-11-2016

Mnie ten film ani ziębi ani grzeje. Mimo renomy, jaką cieszy się animowany film, jakoś z disnejowskiego renesansu właśnie "Piękna i Bestia" w moim rankingu zajmuje miejsce przedostatnie (słabsza jest tylko "Pocahontas"), więc...

RE: Filmy Disneya - OGPUEE - 11-11-2016

(02-11-2016, 21:49)Juby napisał(a):  Z tego co słyszałem, w wersji aktorskiej też ma być ich sporo (chcą być wierni wersji z 1991).  

To po cholerę oni kręcą, skoro zapowiada się sytuacja z Psychozy? (wiem, kasa)

To teraz jakoś straciłem zainteresowanie. Liczyłem, iż może trochę pomodyfikują, a nie zamierzam oglądać znowu tego samego (tym bardziej powrót do Pięknej i Bestii okazał się popsuciem wspomnień z dzieciństwa).

Jak np. w jednej z tych niekanonicznych książeczek Disneya, kiedy Bestia jeszcze jako książę-kutas kumplował się z Gastonem. Albo wykorzystać niewykorzystane pomysły z animacji (np. gdy książę uciekał przed czarami czarodziejki i dlatego służba zmieniła się w meble, Gaston miał zostać pożarty przez wilki, albo Bestia przynosi w dobrej wierze na obiad padlinę upolowanego przez siebie jelenia)  

(11-11-2016, 13:56)OGPUEE napisał(a):
(02-11-2016, 21:49)Juby napisał(a): Z tego co słyszałem, w wersji aktorskiej też ma być ich sporo (chcą być wierni wersji z 1991).  

To po cholerę oni kręcą, skoro zapowiada się sytuacja z Psychozy? (wiem, kasa)

Dokładnie nad tym samy się zastanawiam i też przypomniała mi się Psychoza i Psychol. Po co kręcić coś co wygląda identycznie jak oryginał? A odpowiedź jest oczywiście taka jaką napisałeś, czyli KASA KASA KASA i jeszcze raz KASA.

RE: Filmy Disneya - Grievous - 11-11-2016

Po tym jak obejrzałem (czy raczej wymęczyłem) aktorskiego "Kopciuszka", który był jednym z najbardziej leniwych i pozbawionych jakiejkolwiek wizji remake'ów, jakie miałem okazje kiedykolwiek zobaczyć, aktorska "Piękna i Bestia" ma u mnie tytuł najmniej interesującego filmu 2017 r. Sam plakat wywołuje ziewanie.

Nawet plakat jest bardzo podobny do plakatu Animacji.

RE: Filmy Disneya - Pelivaron - 14-11-2016

No i mamy Bestię w ruchu :)

RE: Filmy Disneya - Szpeku - 14-11-2016

Dalej nie mam zamiaru oglądać, lubię Emmę, ale... nigdy nie byłem fanem oryginału, no i wygląd bestii nie powala, tzn. fajny design (1:1), ale zbyt uderza cgi z niego ;P

RE: Filmy Disneya - nawrocki - 14-11-2016

Zero zainteresowania z mojej strony podtrzymane. Liczyłem chociaż na charyzmę Stevensa, ale wątpię, żeby udało mu się wygrać z CGI.

RE: Filmy Disneya - Lawrence - 14-11-2016

Czy oni, scena w scenę przenieśli z wersji animowanej? :/ Raczej nie zainteresowany, a oryginał bardzo lubię.

RE: Filmy Disneya - Baretto - 14-11-2016

Trailer całkiem fajny, ale wciąż obawiam się tego, że to będzie scena w scenę przekalkowana animacja, a w takim wypadku po ca ją w ogóle robić.

RE: Filmy Disneya - al_jarid - 14-11-2016

Zieew. Szkoda czasu.
Przy okazji, czy to tylko moje wrażenie, czy u Disneya jakaś nowa tradycja jest, żeby w tych aktorskich rimejkach animowanych hitów obsadzać aktorki zupełnie niepodobne do tych rysunkowych postaci? Kopciuszek, wcześniej Aurora w "Maleficent", teraz Watson... Błe!

RE: Filmy Disneya - Grievous - 14-11-2016

O mój Boże. Oni to przenoszą scena w scenę. 1/10 za lenistwo.