![]() |
|
Spider-Man: Brand New Day (2026) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Spider-Man: Brand New Day (2026) (/Thread-Spider-Man-Brand-New-Day-2026--6668) |
RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Paszczak - 06-08-2026 Mefisto napisał(a):bo cały myk polega na tym, że jest w tym zakończeniu podobna dwuznaczność jak w Blade Runnerze.O mój Boże! Charles Foster Kane to replikant?! Welles naprawdę wyprzedził swoje czasy. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Mefisto - 06-08-2026 Nie, on jako jedyny był człowiekiem. Różyczka to słowo klucz do rozpoznania replikanta. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Pitero - 08-08-2026 (06-08-2026, 14:10)Krismeister napisał(a): Widzę sporo porównań do The Amazing Spider-Man 2 i faktycznie coś w tym jest ALECo?! Przecież ten film to jest TOP 3 najgorszych filmów o Spider-manie. Obok pierwszej części z Garfieldem i zdecydowanie najgorszego, czyli "Spider-mana 3" Raimiego. W trójce z Maguireem wszystko co mogło pójść źle, poszło źle. Na czele z fatalnym Venomem, żenującym tańcem i grzywką Petera ![]() A nie, przepraszam. Podobała mi się jednak jedna ale tylko jedna scena. Ta na początku z Theresą Russell. Może dlatego, że wyglądała jak zupełnie z innego filmu, bardziej dramatu obyczajowego czy coś takiego. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Phlogiston2 - 08-08-2026 *z wybitną sceną dańca RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - marsgrey21 - 08-08-2026 (08-08-2026, 12:36)Pitero napisał(a):(06-08-2026, 14:10)Krismeister napisał(a): Widzę sporo porównań do The Amazing Spider-Man 2 i faktycznie coś w tym jest ALECo?! Przecież ten film to jest TOP 3 najgorszych filmów o Spider-manie. Obok pierwszej części z Garfieldem i zdecydowanie najgorszego, czyli "Spider-mana 3" Raimiego. SM3 Raimiego to arcydzieło w porównaniu do każdego wysrywu z MCU. 1. Genialny Venom, "fani" chcieli wielkiego goryla w czarnym stroju (tylko tyle), a Raimi stworzył świetną wersję Venoma w stylu Deadite'ów z Evil Dead, i Eddiego który jest skrzywioną wersję Petera, samolubny, egocentryczny, widzi winę w każdym prócz siebie, zero odpowiedzialności i jako jedyny złoczyńca w serii kończy bez okazania krzty empatii. ![]() 2. Taniec jest genialny, bo wynika z faktu, że tak "nerd" Peter postrzega bycie cool, wszystko co związane z tematem emo Petera było intencjonalne, śmieszne tam gdzie trzeba, żenujące tam gdzie trzeba i smutne tam gdzie trzeba. ![]() 3. Fakt, że Raimi pod presją studia, dodania Venoma i nagłych reshootów (jak zmiana z porwania Gwen na MJ i Eddiem który jest zjedzony przez symbiot), tylko pokazuje jak genialny to twórca. Iron Boy może śnić o takiej historii gdzie bohater mierzy się z rosnącą pychą, co doprowadza do utraty dziewczyny, oszpecenia przyjaciela, a na końcu do umyślnego upokorzenia byłej dziewczyny i uderzenia jej bez powodu. Peter musiał nauczyć się na nowo być bezinteresownym, wybaczania i wszystko to było zbudowane na całej jego historii przez poprzednie dwa filmy. ![]() Spider-Man 2 jest najlepszym filmem o Spider-Manie, ale Spider-Man 3 jest najfaniejszy i nie będę udawał, że jest inaczej. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - OGPUEE - 08-08-2026 (08-08-2026, 16:46)marsgrey21 napisał(a): 2. Taniec jest genialny, bo wynika z faktu, że tak "nerd" Peter postrzega bycie cool, wszystko co związane z tematem emo Petera było intencjonalne, śmieszne tam gdzie trzeba, żenujące tam gdzie trzeba i smutne tam gdzie trzeba.Nie, Peter w tym filmie był dojrzały i dość ogarnięty przed symbiotem i mało prawdopodobne, że zachowywałby jak autystyczny piwniczak, Mary Jane swym ciągłym małpowatym i egocentrycznym zachowaniem bardzo sobie grabiła i zasłużyła na slapa. A Spider-Man 2 jest przeceniany. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - marsgrey21 - 08-08-2026 Jest tak ogarnięty, że nie zauważa jak przed prośbą o rękę MJ filtruje z dziewczyną którą pocałował jako Spider-Man, gościu... Błagam cię. Spider-Man 2 nie jest przeceniany, powtórzyłem sobie pierwszy raz od wielu lat wczoraj, genialny film, stara szkoła, epicka muzyka, humor, akcja, niesamowita choreografia i fabuła/postacie, niezwykle romantyczny film, takich produkcji komiksowych się już dzisiaj nie robi, wszystko ma być niczym gala UFC, cameosy, hype! RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - simek - 08-08-2026 Cała trylogia to przyjemne filmy, ale w okolicach 5-6/10, każdy ma trochę inne problemy, aby nie było nudy :p RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Rozgdz - 08-08-2026 (08-08-2026, 12:36)Pitero napisał(a):(06-08-2026, 14:10)Krismeister napisał(a): Widzę sporo porównań do The Amazing Spider-Man 2 i faktycznie coś w tym jest ALECo?! Przecież ten film to jest TOP 3 najgorszych filmów o Spider-manie. Obok pierwszej części z Garfieldem i zdecydowanie najgorszego, czyli "Spider-mana 3" Raimiego. Noo, ja np uważam że obydwa Amazingi to właśnie odwrotnie - dwa najlepsze filmy o Spider-Manie (choć bym musiał powtórzyć filmy Raimiego i wreszcie zobaczyć ten najnowszy aby w pełni uczciwie to stwierdzić), seria Amazing to do tej pory najlepsza seria filmów o Spider-Manie, Garfield to najlepszy odtwórca tej roli a Stone to najlepsza "dziewczyna Spider-Mana". RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Spoilerowo - 09-08-2026 nie wiem po co to wyciął, kolejna dziura fabularna RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Dr Strangelove - 09-08-2026 (09-08-2026, 10:35)Spoilerowo napisał(a): nie wiem po co to wyciął,Po to, że w przyszłości wypuszczą to w wersji rozszerzonej, a goje polecą śliniąc się obficie, z kolejną porcją dolarów zapłacić. Spider-Man: Brand New Day (2026) - Pitero - 09-08-2026 https://youtu.be/48eYyJzChy8?is=bHF4H6seHHSj-81o W tym filmiku gościu tłumaczy czemu film z Garfieldem jest jednym z najgorszych filmów o Spider-manie. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka Spider-Man: Brand New Day (2026) - zombie001 - 09-08-2026 Dowód ostateczny... Weź wracaj @Pitero lepiej do wystawiania 8 i 9 na lewo i prawo... :D Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Krismeister - 09-08-2026 @Pitero, tak jak napisałem wyżej, nikt nie zmieni mojego zdania. Oglądając oba TASMy za każdym razem mam mega frajdę i po prostu uwielbiam vibe obu części. Garfield to mój Peter Parker, Garfield to mój Spider-Man. Wychowałem się na Tobeyu, ale to Andrew mnie totalnie zachwycił. Żadne argumenty ani logika do mnie nie przemówią, bo ja oglądam te filmy sercem. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Paszczak - 09-08-2026 Spoilerowo napisał(a):nie wiem po co to wyciął, kolejna dziura fabularnaWiększym problemem jest chyba fakt że poszukiwany morderca Frank Castle siedzi sobie dobę w publicznym szpitalu i nikt nie próbuje go aresztować. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - marsgrey21 - 09-08-2026 Bo to byłby antysemitzm. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Phlogiston2 - 09-08-2026 Franek kanonicznie jest włochem, więc raczej
RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - marsgrey21 - 09-08-2026 Ten Frank jest kanoniczne żydem. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - zombie001 - 09-08-2026 1,66 mld w 2 tygodnie i końcowy, przewidywany wynik w okolicach 2,5 mld $$$ albo i więcej P O T Ę Ż N Y H O L L A N D P O T Ę Ż N A Z E N D A Y A P O T Ę Ż N Y S P I D E R - M A N a James Cameron tymczasem zachodzi w głowę.. Jak to się stało?? I czemu to nie są wyniki "Fire & Ash"... :D RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - slepy51 - 09-08-2026 zombie001 napisał(a):a James Cameron tymczasem zachodzi w głowę..
|