Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Zapowiedzi - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy polskie (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-polskie--13)
+--- Wątek: Zapowiedzi (/Thread-Zapowiedzi--806)

- Gal Anonim - 18-02-2009

Kaczor napisał(a):Tak czy inaczej dobra robota Crov. Chociaż gdyby reżyserował Michael Bay dodałby jeszcze wiecej wybuchów :D
Dzięki. :)

Kłótnie z uczniami to nic, gorzej jak nauczyciel pieprzy głupoty. Z reguły, gdy traci siłę to ucina dyskusję argumentem w stylu "będziesz po tylu szkołach/tak wykształcony/miał tyle lat/itp. co ja to pogadamy".

- Artemis - 18-02-2009

Snappik napisał(a):Wiecie co? Dzisiaj jadę sobie autobusem u mnie w mieście i patrzę, a tu jeb! Na budynku wisi wielki plakat promujący Popiełuszkę (tak na moje oko 15x20m). Tak ten Bondowski. Automatycznie dostałem doła :(
w centrum warszawy wisi taki na caly budynek, gdzies przy jerozolimskich, naprzeciw novotelu. nie zalamuj sie!

- Azgaroth - 18-02-2009

W Poznaniu też wisi, ale ten poprzedni plakat ;)

- Don Vito - 18-02-2009

Crov, toć mnie właśnie nauczycielka od popcornojadów wyzywała. Klasa jakoś potrafiła przyjąć moje racje.

- jajcasz - 19-02-2009

mysle ze ten film zarobi wlasnie na szkolach bo beda lezli w ramach religi O

- Don Vito - 19-02-2009

Religii, polskiego, historii, wosu, matematyki... wszystko jedno czego. Dzieci będą szczęśliwe, bo tracą lekcje, a nauczyciele, bo zabrali dzieci na Mądry i Ważny film.

- simek - 19-02-2009

A dystrybutorzy, producenci i kina bo mają zarobek - wychodzi na to, że takie filmy to samo dobro :P

- jajcasz - 20-02-2009

wsplczuje tylko temu co gra popieluszke zadnych glownych rol juz nie zagra niestety

- Pitero - 20-02-2009

Pewnie wystąpi za to w następnej edycji "Tańca z gwiazdami". :P

- Corn - 21-02-2009

jajcasz napisał(a):wsplczuje tylko temu co gra popieluszke zadnych glownych rol juz nie zagra niestety
Adamczyk grał papieża :P

- Mefisto - 21-02-2009

wyższa liga ;)

- jajcasz - 26-02-2009

w tczewie jest w tcku (kino zlikwidowali kilka lat temu) bilet 11 pln

- Mefisto - 26-02-2009

:?:

- jajcasz - 26-02-2009

Mefisto napisał(a)::?:

chodzi o popieluszke

- Mefisto - 26-02-2009

nie ważne o co chodzi - to zdanie nie ma sensu

- Donia Agata - 27-02-2009

jajcasz napisał(a):wsplczuje tylko temu co gra popieluszke zadnych glownych rol juz nie zagra niestety

Myślę, że on ma powody do zadowolenia. Wreszcie polska, która nie chodzi , albo nie oglada teatru w TV, dowie się, że istnieje taki ktoś jak Adam Woronowicz. A może nawet co uważniejsi widzowie "Popieluszki" zauważą, że to świetny aktor jest. Ja zauważyłam i doceniłam go już dość dawno. A było to za sprawą sztuki teatralnej w rezyserii Izabelli Cywińskiej, wyświetlanej kiedyś kiedyś w TV, pt. "Merylin Mongoł" (dla ciekawych - autorstwa Nikołaja Kolady - jednego z lepszych wspólczesnych dramaturgów i pisarzy rosyjskich). Woronowicz grał u boku takich aktorek jak Krukówna, Preis. Ale jego uduchowioną twarz, niczym prawdziwego Rosjanina skupionego bardziej na swoim wnętrzu niż na tym co na zewnątrz, zapamiętałam najbardziej. Oczywiście, oprócz Kingi Preis - którą uwielbiam i ktora zawsze, ale to zawsze sprawia, ze nie sposób jej zapomnieć. Tak więc, film jak film, być może będzie to kolejna szkolna laurka dla polskiego bohatera, ale myslę, że dla Woronowicza, ta rola będzie duża szansą na kolejne role filmowe, czego mu oczywiście życzę.

- Snappik - 01-03-2009

Zakończyła się I sesja rozpatrywania wniosków o dofinansowanie filmów - http://www.pisf.pl/pliki/b7/00/b700758ab009fd4/200901_produkcja_i_rozwoj_projektu.pdf

PISF jak zwykle nie wie co zrobić z pieniędzmi i rozdaje je na lewo i prawo np. 2,5 bańki idzie na ten cud:

FELIX, NET I NIKA…
Reż. Wiktor Skrzynecki

Felix, Net i Nika są uczniami warszawskiego gimnazjum. Felix jest wynalazcą, Net specem od komputerów, a
Nika potrafi siłą woli oddziaływać na kinetykę przedmiotów. Po ostatnim spotkaniu z mięsożerną rosiczką, która
po zjedzeniu meganawozu urosła do rozmiarów dorosłego człowieka wyjeżdżają z tatą Felixa na wakacje…
- co to k... jest!?!

- Snuffer - 01-03-2009

Ekranizacja książki dla 10 latków ;)

- simek - 01-03-2009

Ej, nie jest tak źle - ja bym chciał zobaczyć większość opisanych filmów bo się ciekawie zapowiadają, gdyby nie kręcili ich nasi rodacy to już mógłbym rezerwować bilet do kina :) tylko nie wiem co tak wszyscy się rzucili na historie o ludziach ukrywających kogoś podczas wojny...

Co do Felixa, neta i niki to może być fajnie, kiedy kto ostatnio w Polsce zrobił coś tak dziwnego? Ja kibicuje temu projektowi.

- Karaluch - 01-03-2009

Cytat:Po ostatnim spotkaniu z mięsożerną rosiczką

widzę, że mój apel o polskie exploitation nie trafił w próżnię :D A w dodatku w fazie development jest autoremake "widma" - yeach!

Fajnie że kasę dostali Bartkowiak i Saniewski, gorzej, że Hryniak takoż - "okup za porwanego w Afganistanie posła" - litości, who cares? Cieszy, że Wójcik rozwija konsekwentnie gatunek dramatu sensacyjnego. Głupio, że póki co, pokazano faka Harlinowi, wierzę, że w kolejnej sesji twórca "Die Hard 2" dostanie należne mu wsparcie. No i Koprowicz ze swoim projektem o Witkacym też musi czekać. Podsumowując - to co zwykle, trochę fajnych rzeczy, więcej smętów.