Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki (/Thread-Gry-pytania-dyskusje-popierd%C3%B3%C5%82ki--883)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

- Paszczak - 01-08-2009

MGA to turówka z mechaniką opartą na karciankach. Mamy więc układanie własnej talii, karty oznaczają postacie, uzbrojenie, etc. Nawet nienajgorsze, jeśli lubi się takie rzeczy, choć gra wydaje się z początku straszliwie upierdliwa. Zwraca uwagę przyzwoicie opowiedziana fabuła, ale to w końcu Metal Gear.

- military - 29-08-2009

Mam Halo 2 na PC, ale działa dziwnie - co dwie sekundy następuje chwilowy zwis, przez ułamek sekundy widać stopklatkę. Raczej nie jest to wynik słabego sprzętu, bo nie mam słabego, a poza tym oprócz tych zaciachów chodzi płynnie. Co z tym zrobić (na viście)?

- simek - 29-08-2009

Pewnie już to sprawdzałeś, ale jedyna odpowiedź jaka od razu przychodzi do głowy to sterowniki do sprzętu lub patch do gry. Ileż to razy zdawało mi się, że na 100% mam najnowsze stery do wszystkiego, a tu coś nie działa, ściągam pierwsze lepsze i nagle działa.

- military - 29-08-2009

Ale to gra sprzed 3 lat, sterowniki aktualizowałem miesiąc temu.:)

- Snappik - 29-08-2009

Nie chcę Cię martwić, ale pomóc może tylko format :) Mój znajomy miał do czynienia z takimi ścinkami w niektórych grach. Nie miał syfu na kompie, defragmentował dyski po kilka razy. Tylko konkretny format usunął tę przypadłość.

- military - 29-08-2009

Na szczęście mam to w przypadku tylko jednej gry.:)

- jarod - 29-08-2009

Z tego co wiem, w przypadku Halo 1 i 2 na PC zaciachy są winą kiepskiej optymalizacji kodu. Nawet z tego co pamiętam w recenzjach CDA o tym pisali. Grałem w cz.1 i też tak miałem.

- military - 29-08-2009

Cz.1 działa idealnie na wszystkich moich komputerach - byłych i obecnym.:)

[ Dodano: Sob Sie 29, 2009 18:46 ]
Poza tym tu nie tyle chodzi o zaciachy, co o efekt podobny do zacinającego się dvd z filmem.

- Dr_Bakier - 29-08-2009

Jeszcze nigdy nie słyszałem o HALO2 PC bez narzekania na problemy:) Tym gorącym tytułem MS chciał promowac granie na Viście i konwersja wyszła taka sobie. Niedawno znajomy próbował odpalic H2 na winXP (niby są jakieś patche czy coś w tym stylu) i nie udało się. Mimo wszystko warto się pomęczyć, początek w New Mombasa jest rewelacyjny a i później trafiają się mocne momenty chociaż backtraking potrafi nieźle spieprzyć przyjemność z grania, na szczęście nie jest tak uciążliwy jak w H1 gdzie sporo pomieszczeń wyglądało niemal identycznie. No i jest jeden twist opierający się raczej nie na fabule tylko na czymś innym ale to już sprawdzisz sam. I najważniejsze: H2 urywa się dosłownie w pewnym momencie więc miej pod ręką H3.

- military - 29-08-2009

Halo 3 skończyłem już 3 razy (genialna gra), Halo 1 jeden raz. O tym, że dwójka jest na PC dowiedziałem się parę dni temu i byłem bardzo zaskoczony. Niestety u mnie tytuł jest niegrywalny. Ale wiem jak się kończy.:) Więc tego twista możesz mi zdradzić, z chęcią go poznam.:)

- Dr_Bakier - 29-08-2009

taki sobie spoiler Halo 2:
Miałem na myśli drugą grywalną postać Arbitra, mechanika gry trochę sie zmieniła, zamiast latarki była niewidzialność a do pomocy zamiast marines inni obcy. No i ukazanie konfliktu od strony Covenantów to też ciekawy i zaskakujący pomysł. Ja odpalając H2 krótko po premierze byłem totalnie i pozytywnie zaskoczony. Pamiętam że jakiejś gazetce z recenzją PC bezlitośnie wrzucono screeny ujawniające ten motyw, szkoda :wink:

- BezcelowyAlbatros - 05-09-2009

Mam pytanie do posiadaczy PSP. Mam Sony PlayStation Portable Slim & Lite 2003 z firmware oznaczonym, jako 3.90. Chciałem się zapytać, czy mogę wgrać jakiś custom firmware, żeby zwiększyć "wartość użytkową" konsoli?

Wiem, że na forach dotyczących PSP się o tym pisze, ale z tego, co wyczytałem do tej pory, to z mojego firmware nie mogę wskoczyć na żaden z dostępnych customów. Chciałbym, żeby jakiś fachura powiedział mi konkretnie, co mogę a czego nie mogę zrobić w temacie.

- military - 05-09-2009

BezcelowyAlbatros napisał(a):czy mogę wgrać jakiś custom firmware

To tylko takie ładniejsze określenie przeróbki konsoli.:)

[ Dodano: Nie Wrz 06, 2009 00:07 ]
A, "wgrywania custom firmware'u" nie polecam, może ci nieodwracalnie zwalić konsolę. Nie ma po co ryzykować - no chyba, że tak ci zależy na emulatorze NESa i możliwości oglądania filmików z youtube na PSP.

- BezcelowyAlbatros - 06-09-2009

military napisał(a):no chyba, że tak ci zależy na emulatorze NESa i możliwości oglądania filmików z youtube na PSP.

No, bardziej to mi zależy na możliwości uruchomienia DOS-Boxa i pogiercowanie, np. w Heroes Of Might & Magic II :) No, ale skoro nie polecasz, to się za to nie biorę.

- Ronaldinho - 07-09-2009

Fajna wycieraczka pod drzwi, do kupienia na Allegro:

[Obrazek: file_deko137_1.jpg]

- simek - 07-09-2009

E tam, mało kto będzie widział, że to z takiej gierki i będzie się ludziom wydawać, żę to coś w stylu tych wieśniackich nalepek na samochód, więcie "auto pod ochroną mafii" czy coś takiego.

- Hitch - 03-10-2009

Jak się rozbrajania miny w "Commandos 2"? Albo inaczej, co zrobić żeby naprawić niemożność ich rozbrajania? Gram w wersje z Antologii Commandos, spaczowałem, przejrzałem wszelkie fora i dupa. Najechany na minę kursor się nie zmienia i da się w nią tylko wleźć lub strzelić (co ją zdetonuje ale w bazie podniesie się alarm i wylezą dodatkowe patrole). Z shiftem też się nie da z tym gównem nic zrobić.
Przez takiego głupiego buraka utknąłem na początku drugiej misji.

- majlo - 03-10-2009

Z tego co pamietam to trzeba bylo wlasnie najechac kursorem na mine, w odpowiedni punkt, po czym pokazywaly sie kombinerki, LPM i mina rozbrojona.
Jak tak nie masz to musi byc cos z gra spieprzone.
Btw swietna gra. Chyba z 5 razy ja przechodzilem. :)

- Hitch - 03-10-2009

Kur...
Żeby rozbroić minę trzeba mieć wyciągnięty wykrywacz min. Za niemożność zrobienia tego na leżąco odejmuję grze -5 od 10 :)

- Don Vito - 12-11-2009

Gram sobie w Batman Arkham Asylum i mam problem. Jestem przy drugim starciu ze Scarcrowem i nie mogę zeskoczyć z jednej ze skalnych półek. Mogę się normalnie poruszać, jak naciskam strzałki, to gacek się rusza to w lewo, to w prawo, jak naciskam spację, to nie robi nic. Ma ktoś jakiś pomysł, co z tym zrobić?

Dodam, że mam wersję oryginalną, ściągniętą ze Strema, więc jest to przypadłość spowodowana piracką kopią.