Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars (temat ogólny) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars (temat ogólny) (/Thread-Star-Wars-temat-og%C3%B3lny--3640)

RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 10-04-2023

Pascal to tyle się nagra co ma w studiu do powiedzenia, skoro przez większość czasu i tak gra za niego dubler.

Star Wars (temat ogólny) - zombie001 - 10-04-2023

Niby tak, ale jednak twarzą i głosem tej postaci jest.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: Star Wars (temat ogólny) - marsgrey21 - 10-04-2023

Jeśli będą się trzymać tej zasady, że nie zdejmuje maski, to już raczej jego twarzy nie zobaczymy, narracyjnie jedyną osobą której musiał się pokazać był Grogu i to już jest odhaczone, Pedro teraz może na jednym posiedzeniu nagrać wszystkie kwestie i patrzeć na przelewy.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Wolfman - 10-04-2023

Grogu był ok do finału sezonu 2, który był sensownym climaxem wydarzeń wszystkich dotychczasowych odcinków i który skończył się w najlepszy możliwy sposób pod względem storytellingu. No ale uj tam, wyjebano to do kosza, bo księgowi uznali, że serial z małym zielonym gówniarzem będzie się lepiej sprzedawał, niż serial z samym Din Djarinem. Finalnie i tak okazało się, że nie ma żadnego pomysłu na kontynuacje serialu, przez co od początku nowego sezonu oglądamy nudną, żenującą bułę.

Przywrócenie Grogu na łamach innego serialu to chyba top 5 najdurniejszych pomysłów DisneyWars, co samo w sobie jest ponadprzeciętnym osiągnięciem Język

RE: Star Wars (temat ogólny) - Scheckley - 10-04-2023

(10-04-2023, 18:02)zombie001 napisał(a): Swoją drogą, ten Pascal to nie ma aktualnie szczęścia do seriali. Co gdzieś zagra to mu jakiś karłowaty goblin skrada cały splendor dla siebie.

To zaczeło się już od "Gry o tron"...

BTW:

[Obrazek: e7b08730e11726c31da9923cc8815fab8835a9ce...5f0d0e83c7]

to prawda 

RE: Star Wars (temat ogólny) - Dr Strangelove - 10-04-2023

(10-04-2023, 10:55)Paszczak napisał(a):
simek napisał(a):Jak go zobaczyłem pierwszy raz, gdy nie było żadnych przecieków, to było spore zaskoczenie, bo było czuć wyjątkowość tego stworzonka w galaktyce, był to oczywiście fanserwis, ale bardzo dobry.
A dla mnie właśnie Baby Yoda (grogu to chce mi się pić, do utraty przytomności, jak widzę tą poczwarę) to symbol obecnego zepsucia marki. Coś zerżniętego z klasyki a jednocześnie słitaśnie przystosowanego dla potrzeb najbardziej infantylnej części widowni i producentów zabawek. O takich kwiatkach jak pożeranie nienarodzonych dzieci w obecności ich matki aż szkoda gadać.
Baby Yoda to zło.
Jak tylko zobaczyłem jakieś zdjęcie, urywek filmu (już nie pamiętam) z tym pokurczem to od razu powiedziałem, że nie tknę tego za tysiąc dolców nawet. No i słowa dotrzymałem tym łatwiej, że nikt mi tysiaka zielonych nie zaofiarował.

Dla mnie to też całkowity upadek dzisiejszego kina/telewizji. Takie żenująco nachalne zżynanie z klasyki dla przytulenia kilku dolców.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Ted - 10-04-2023

Raczej symbolem upadku marki może być Palpatine w Rise of Skywalker, uosabiający ruchanie przez nią trupa, zaraz po nim CGI Luke z Boby Fetta czy tam Mando. Może i Baby Yoda zaspamował internet i niektórym się ulewa, ale akurat to był symbol że w świecie SW może powstać historia z nowymi postaciami i odnieść sukces komercyjny niemalże na poziomie starych filmów.

RE: Star Wars (temat ogólny) - shamar - 11-04-2023

Przecież Mando to taki odmłodzony Bobba Fett a Grogu - Yoda. Gdzie tu nowe postaci.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Ted - 11-04-2023

Nowe postaci, wypromowane na marce starych, trochę jak legacy heroes w superhero. To jest dziś jedyna opcja, by sprzedać nową postać - oprzeć o markę starej, jak Miles Morales i Kamala Khan. Sądzisz że Andor zrobiłby jakiś sensowny wynik, gdyby nie powstało wcześniej Rogue One? Imo, nie. W przypadku Mando była już gotowa podstawka by rzeźbić.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Bucho - 21-04-2023

Ted, smash or pass?

https://www.facebook.com/groups/raypunk/permalink/6642655885778804/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

RE: Star Wars (temat ogólny) - Scheckley - 23-04-2023

RE: Star Wars (temat ogólny) - Bucho - 26-04-2023

https://www.facebook.com/100063628308025/posts/690106716453599/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

RE: Star Wars (temat ogólny) - simek - 30-04-2023

Sprawdzam sobie najnowsze wyniki box office: https://www.boxofficemojo.com/weekend/2023W17/?ref_=bo_hm_rw a tam... Powrót Jedi z prawie 5 bańkami Uśmiech

RE: Star Wars (temat ogólny) - Kryst_007 - 30-04-2023

Tak ostatnio się zastanawiam ile jeszcze potrzeba by oryginalne wersje starej trylogii były na powrót pospolicie dostępne, z tą różnicą, że po samej renowacji obrazu i dźwięku. Ja wiem, że Lucas w przeciwieństwie do Spielberga ma ego wielkie jak Gwiazda Śmierci i wszystko sprzed kolejnego dotyku nie ma racji dalszego bytu, ale chyba prawa do tych filmów ma już uszata mysz. Ale pewnie oni nie wywąchali w tym potencjału na zgarnięcie kolejnych cyferek na koncie.

Co jak co, ale obejrzałbym pierwotne Star Warsy z Sebastianem Shawem, Han Shot 1st i bez dyskoteki u Jabby w jakości 1080p.

RE: Star Wars (temat ogólny) - simek - 01-05-2023

Akurat oryginale Star Wars jest do dostania w totalnie oryginalnym montażu w świetnej jakości (nie wszystkie ujęcia), u mnie na dysku leży w 4K i z polskim lektorem, chyba z VHS do wyboru. Chyba że potrzebujesz śliczne, oficjalne wydanie, to nie wiem czy się doczekasz kiedykolwiek.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Kryst_007 - 01-05-2023

Myślałem właśnie o ślicznym, oficjalnym wydaniu, chociaż i tak rynek blu-ray/4k umiera w tym momencie śmiercią naturalną, więc szanse równe zeru.

RE: Star Wars (temat ogólny) - OGPUEE - 01-05-2023

(30-04-2023, 23:53)Kryst_007 napisał(a): Ale pewnie oni nie wywąchali w tym potencjału na zgarnięcie kolejnych cyferek na koncie.
Swoją drogą dla mnie to dziwne, zwłaszcza patrząc na pazerność Disneya. Przecież fani od dawna się domagają oficjalnego wydania Starej Trylogii w oryginale i wiele osób sądziło, że wraz z zakupem GW przez Mysz będzie to kwestia czasu, bo ta w przeciwieństwie do Lucasa nie ma żadnych sentymentów. I ile tym ruchem Disney by zyskał wrzucając odnowione przez siebie oryginalne wersje chociażby na Disney+ - pieniądze same lecą.

RE: Star Wars (temat ogólny) - Ted - 01-05-2023

Streści ktoś wszystkie zmiany w stosunku do pierwotnych wersji? Wiem że podmieniono hologram Palpatine.

RE: Star Wars (temat ogólny) - OGPUEE - 01-05-2023

Szybciej będzie streścić obrazem niż słowem:

RE: Star Wars (temat ogólny) - szopman - 01-05-2023

Ja osobiście najbardziej lubię wersję z 2004, na tej wersji się głównie wychowałem i jakoś tak mam sentyment.
Wersja z Blu Ray zdecydowanie nie dla mnie. Najbardziej chyba skrzywdzili RotJ tymi zmianami. Mrugające Ewoki i różowe miecze świetlne jeszcze przeżyje, ale ten Vader krzyczący NOOO to jest już za dużo dla mnie.